Tak ja w temacie prosze sie wypowiadac na temat co waszym zdaniem jest lepsze blue ray czy też może HD-DVD? Ja osobiście uważam, że lepszy jest blue ray (wieksza pojemność zwłaszcza mnie przekonuje). Prosze się wypowiadać.
HD-DVD?
Blue-ray?
Jeszcze nie wiem.
Tak ja w temacie prosze sie wypowiadac na temat co waszym zdaniem jest lepsze blue ray czy też może HD-DVD? Ja osobiście uważam, że lepszy jest blue ray (wieksza pojemność zwłaszcza mnie przekonuje). Prosze się wypowiadać.
Jak dla mnie wszystko rozbija się o zabezpieczenia. Jak zabezpieczą to zbyt dobrze to potem będą liczyć straty. Jestem za HD DVD jako rozwiązaniu tańszemu i prostszemu (te same linie produkcyjne nośników).
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Moim zdaniem ta ankieta jest za wcześnie. Kto może być przekonany do jakiegoś formatu, jak nawet nie wypalił żadnej płyty? Podobny przypadek był z formatem plus i minus. Jeszcze prawie nikt nie posiadał nagrywarki DVD, ale większość głosowało na format minus, choć teraz większość stawia na plusy.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
A ja tam stawiam na HD. Ale niestety chyba tak się niestanieNajpierw mimo wszystko pewnie zadomowi się technika Blue-Ray. Tak zawsze musi być.. nawet jeśli coś jest lepszego, to producenci będą lansować w swoich produktach wszystko o czym było krzykliwie.. Chociaż trzeba przypomnieć, że w niebieski laserek wkład mają przecież Polacy
![]()
No polacy to wymyslili tylko z tego co wiem to sprzedali pomysł bo nie milei piniedzy na prowadzenie badań, a szkoda bo wtedy było by to o wiele tańsze, a może nawet bysmy mieli to najprędzej. Ale tak to już bywa, że w polsce zawsze wszystkim pieniędzy brakuje.![]()
No tak to już w tej Polsce niestety jest.. niema pięniędzy na naukowców, ale na nowe limuzyny prezydenckie zawsze się znajdzie. Zresztą wszyscy lepsi Polacy siedzą za granicą - mamy wspaniałych kompozytorów i innych artystów. Naukowców też.. a u nas to nie wiem co by mieli robić.. Ale to wogóle wątek na inny temat!
Witam. No niestety z liniami produkcyjnymi do nośników to nie jest tak do końca. Obecne linie do replikowanych DVD są HD DVD "ready" (tak jak z LCD i plazmami HD ready). Problem polega na tym, że space layer (klej) ma inną warstwę na DVD i inną na HD DVD, DVD posiada 50 mikronową warstwę, a HD 25. poza tym warjacje muszą być mniejsze. Obecne linie DVD muszą być upgreatowane do produkcji HD. Jeszcze gorzej sprawa się ma z formatami R i RW.Napisał SoBal
witam
to jest jeszcze egzotytka kto z nas moze sobie pozwolić na taki napęd na dzień dzisiejszy ?
To tak jak zapytać się kolesia który jeżdzi Maluchem czy przypadkiem Merc niejest lepszy ? Hehe narazie to musimy poczekac aż vejdą te Technologie na rynek w szerszym aspekcie czyli viększ liczba tanich napedu i nośników a potem się obaczy co i jak ,,,,......... ITD ;-]
CPUAthlon 6000+X2AM2 FOXCONN C51XEM2AA 4X1GB 800Mhz Patriot 2 HDD razem 1TB GPU PowerColor HD4850 coś tam...na LCD HYUNDAI 22" X220WDpalnik BenQ 1640 Zasiłka HIPRO HP-W700WC3 LF rev3 COOLER AC PRO64+ i 7 wentyli Nutka z kompa leci na Yamaha A-960 I M60 I małe
klumieńki 2x300W 8ohm a reszte to olewam ;-]
eeetam.... to tak jak pytanie czy dvd+r czy -r.....obie technologie wykozystują ten sam laser a róznice są znikome........i tak wyjdą nagrywarki mulit.
My PC:
MB: Gigabyte GA-7VAXP / CPU: AthlonXP 1700+@2600+ Mobile (odbl. mnożnik + RMClock) / RAM: 1536MB DDR 333MHz / GPU: Asus V9999GT/TD 256MB GDDR3 / HDD: WD-800JB + WD-1600JB + 2x Barracuda 7200/9 160GB / DVD-RW: Plextor PX-760A / DVD-RW: Pionieer DVR-111BK@111L / DVD-RW: Pionieer DVR-115D / Audio: X-Fi XtremeMusic / Fan: 2x Arctic Cooling Fan Pro2L TC / Power: Manchatan ISO-500DP 420W Dual Fan, Active PFC (by CWT).........
myśle ze za gora 2 lub 3 lata te technologie będą dużoooo tańsze i szeroko dostępne bo taki jest czas wprowadznia produkktu finalnego na rynek po cenach wmiare akceptowalnych dla konsumentów ;-] czyli nas !
CPUAthlon 6000+X2AM2 FOXCONN C51XEM2AA 4X1GB 800Mhz Patriot 2 HDD razem 1TB GPU PowerColor HD4850 coś tam...na LCD HYUNDAI 22" X220WDpalnik BenQ 1640 Zasiłka HIPRO HP-W700WC3 LF rev3 COOLER AC PRO64+ i 7 wentyli Nutka z kompa leci na Yamaha A-960 I M60 I małe
klumieńki 2x300W 8ohm a reszte to olewam ;-]
Człowiek jeszcze nie kupił sobie porządnej nagrywarki DVD, a już szykują się nowe standardy. Tylko szkoda, że na te nowości trzeba wydać z tysiaka.A o nośnikach już nie wspomnę.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)