+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 23 z 23

Temat: LG RH177 początki i pytania

Szeregowy Widmod ma szanse

Domyślnie LG RH177 początki i pytania

Witam wszystkich serdecznie

Kupiłem LG 177 no i mam parę dylematów które spadają na człowieka nie w sklepie a domowym zaciszu.

1. czy mogę zmienić język w DVD. U mnie nie ma polskiego w ustawieniach.Teraz mam angielski niby gra ale fajniej byłoby mieć PL.
    Jeśli tak to jak to zrobić? proszę o linki...

2. dlaczego na DVD+R po formacie płyty jeśli nagram na nią film mam dwie ikonki w menu. Jedna jest z filmem a druga opisana jako Empty title.
    Tak jakby to była reszta czystego miejsca na tym dysku DVD+R.
    Jak się pozbyć tego okienka opisanego Empty title?
    Na DVD-R już tego nie mam bo minusa nie formatuję.

3. Mam film nagrany w ustawieniu SP ale zajmuje więcej niż 2 godziny które mogą wejść na płytę DVD.
    Czy by ten fil nagrać na DVD muszę zmienić ustawienia na LP?
    Czy można dopasować film do wielkości płyty by jak najmniej stracić na jakości ?
    Wiem dobrze że na komputerze to się robi ale czy na tym LG jest to możliwe ?

4. Czy ustawienie w systemie Show View powoduje że pomijane są reklamy?

5. Dlaczego mimo ustawienia wybranej klatki filmu która ma być czołówką po nagraniu płyty po wejsciu w jej menu dalej czołówką jest pierwsza klatka filmu?
    Na dysku twardym ikonka filmu ma tą klatkę którą wybrałem.

Na koniec moja refleksja. Znalazłem tu telefon na infolinię LG. Ucieszyłem się bardzo. Zadzwoniłem i odebrała kobitka która ochoczo udzieliła mi informacji. Niestety wszystkie informacje były błędne

np. Twierdziła że gdy nagrywam film po wycięciu reklam oczywiście w czasie rzeczywistym muszę go oglądać (bo tak ten model ma) i nie mogę w tym czasie oglądać TV. Zmartwiła mnie strasznie.
    Ja tymczasem na pilocie klikłem na przejscie na TV i oglądam sobie co mi się zechce a DVD samo sobie nagrywa i wcale nie muszę tego filmu w danej chwili oglądać.

Przypomniała mi się w tamtej chwili inna pani z neostrady która też mi banialuki opowiadała.

Nie mam nic do kobiet ale na tych infoliniach górą faceci a kobieta to jak nie wie to Ci powie "ten model tak ma" i dobra odwaliła kitę. Najlepiej żebyś pytań nie zadawał bo ona pracuje

pozdrawiam

Widmod

Szeregowy Jurasg ma szanse

Domyślnie Lg Rh177

Z językiem powinieneś sobie poradzić wybierając na pilocie przycisk "home" a następnie kursorem strzałkowym najdź na symbol zębatek (ustawienia), zatwierdź start i najedź na symbol przypominający dużą literę "A", jak ją zatwierdzisz otworzy ci się opcja menu ekranowe, które po zatwierdzeniu daje wybór języka.
    Ale przy okazji mam do ciebie pytanie, czy udało ci się nagrać płytkę dvd z twardego dysku nagrywarki i czy nagrywałeś ją w czasie krótszym niż rzeczywisty, jeżeli tak, to jak to zrobiłeś. Poza tym, czy tak nagraną płytkę udało ci się odtworzyć na innym odtwarzaczu. Ja nie mogę sobie z tym poradzić. Zawsze, niezależnie jak nagrany jest film i jaką jakość nagrywania wybiorę, nagrywanie odbywa się w czasie rzeczywistym. A poza tym płytka taka nie odpala się w rzadnym innym odtwarzaczu.
    Pozdrawiam:
    jurasg

Domyślnie

Witaj

Oczywiście wiem gdzie wybiera się język w RH 177. Tylko ja tam nie mam PL
    Są też takie modele na rynku. Nawet instrukcję sciągałem PL z netu

Co do nagrywania to wszystko gra. Nagrywanie w czasie rzeczywistym jest jesli wytniesz reklamy albo zmienisz nazwę pliku. Nie musisz jednak ogladać tego nagrywania. Otwierasz klapkę w pilocie wciskasz TV i masz normalnie telewizor a w tle nagrywarka Ci nagrywa film oczywiście w czasie rzeczywistym.

szybkiego nagrywania nie testowałem jeszcze. Ponoć jest ale pod warunkiem wyżej wymienionym.

Ta klapka to fajnie jest ukryta. Dopiero na drugi dzień wpadłem na to że tam pod nią jest showview. Tak na marginesie ktoś pytał mnie o to na forum tzn Gdzie jest showview

Domyślnie

Ok. Dzięki za wskazówki z klapka.
    Ja natomiast dopiero doszedłem dlaczego nagrane płytki nie były odtwarzane na innych odtwarzaczach. Otóż należy zastosować następujący tryb, przy nagrywaniu z twardego dysku. Po włożeniu płytki, dla pewności przyciskam na pilocie przycisk kierunkowy dvd, następnie wchodze na "home", wybieram ustawienia i na samym dole przechodzę na "inicjalizuj" dysk, jeżeli dysk został rozpoznany przez nagrywarkę jako dvd video, to ta opcja nie jest aktywna, jezeli został rozpoznany jako dvd vr, jaest aktywna i należy przeprowadzić tę operację. Następnie przyciskam na pilocie przycisk kierunkowy na hd i z menu twardego dysku wyboeram film, któy chce skopiować (wybieram "dubbing"). I teraz kwestia szybkiego nagrywania, czy w czasie rzeczywistym, jeszcze tego do kończ nie wyczułem, jak sprawdzę podziele się z tobą. Ale czy szybki, czy w czasie rzeczywistym, jak nagrywanie się skończy, to najważniejsze, należy sfinalizować dysk. To oznacza, że należy przy włożonym dysku do nagrywarki należy przycisnąć przycisk kierunkowy dvd, następnie z przycisk "home" na pilocie, wybrać ustawienia i tam ponownie zjechać na opcję inicjalizacja, tam z kolei wybrać czynność "finalizacja" i sfinalizować dysk. Tak nagrana płytka loguje się w każdym odtwarzaczu. Wczoraj sfinalizowałem płytki, które nagarlem tydziń temu i byłem załamany, bo chciały grać w innych odtwarzaczach, a po finalizacji, grają wszedzie.
    Pozdrawiam:
    I powodzenia w pracy z RH177, bo jestem z niej co raz bardziej zadowolony. Tylko dlaczego oni tego nie piszą w instrukcjach.

Domyślnie

Wtaj

Finalizację z tego co wiem robi się dla plus dvd
    Ja kupuję tylko minusy bo na plusie oprócz okna z filmem robi mi się okienko title empty i do duszy to wygląda. A Ty na plusach masz same okienko z filmem?
    Powiedz a udało ci się..... wiesz pod klapką jest guzik co jak go wciśniesz wybierasz klatkę startową dla filmu. Ja klatkę wybieram ale po nagraniu niestety mam dalej pierwszą klatkę filmu a nie wybraną.

Co do instrukcji to pożal się boże a infolinia to już tragedia

Na infolini kobitka mi powiedziała wiesz (opisałem to chyba u góry) że jak nagrywam film w czasie rzeczywistym to muszę go oglądać nie mam wyjscia
    Bzdury takie mówią a ja już bym się załamał prawie

Domyślnie

Ale numer. Posłuchaj, jak tylko trafiły mi się problemy z nagrywaniem płytek dvd o których wyżej, napisałem e-mail do pomocy technicznej LG (na ich oficjalnej stronie www. lge.pl) i wyobraź sobie, że przed chwilą dostałem e-maila zwrotnego w którym, wsystko zostało przez nich opisane, tak jak sami do tego doszliśmy. To może LG to naprawdę dobra firma, napisz do nich o swoich problemach i zobaczymy.
    pozdrawiam:
    Juras
    Ps. Potwierdzili, że jeżeli nagranie podlega obróbce na nagrywarce, to można je przegrywać tylko w czasie rzeczywistym.

malediwy
    Gość

Domyślnie

Jeśli nagrywacie na płytach + to zawsze będziecie mieli dodatkowe okienko z pustym obszarem ale łatwo możecie się go pozbyć. Dograjcie na płyte cokolwiek tak aby wypełnić ją całą (ja zawsze nagrywam w najlepszej jakości wtedy szybko się ona zapełnia). Jak już wyświetli się komunikat, że na płycie nie ma już wolnego miejsca to wejdźcie w menu i skasujcie ten ostatni plik który miał dopełnić tą płyę. Okienko zniknie i nie pojawi się już żadne inne bo płyta (mimo, że ostatni plik skasowaliście) jest już pełna. Pozostaje ją już tylko sfinalizować.

Natomiast jeśli chodzi o wybór obrazków do menu to można to zrobić (przynajmniej z moich obserwacji to wynika) tylko na płytach DVD+. Dlatego ja tylko na tych nagrywam. Nie mam problemów z menu ani z obrazkami ani z pustymi okienkami...

A funkcja Show Vieu nie jest funkcją służącą do pomijania reklam
    Jest to funkcja która pozwala szybko programować nagrywanie za pomocą wprowadzenia kodu w postaci cyferek. Największą zaletą tej funkcji jet to, że włącza i wyłącza ona nagrywanie w momencie rzeczywistego rozpoczęcia się interesującego nas programu. Przydaje się przede wszystkim wtedy gdy są jakieś przesunięcia w ramówce programu. Niestety aby ta funkcja działała stacja TV musi nadawać odpowiedni sygnał. Lata temu, gdy się poraz pierwszy ta funkcja się pojawiła, kupiłem drogi wtedy magnetowid i mocno się rozczarowałem. Bo spośród ok 50 programów które wtedy miałem na kablówce tylko dwa współpracowały w tym systemie: RTL i chyba SAT1. Nie wiem jak jest dzisiaj ale ogólnie funkcja była nieprzydatna.

A do pomijania reklam również już wymyślono system ale na razie nie jest on w powszechnym użyciu bo jego wprowadzenie blokują komercyjne stacje które żyją z reklam.
    Ostatnio edytowane przez malediwy ; 01.Dec.2006 o 08:07

rom
    rom jest nieaktywny
    Szeregowy rom ma szanse

Domyślnie Zdjęcia

Mam wyżej cytowany sprzęt, ale mam też problem. Kopiuję zdjęcia w kompie na CD, po to by można je potem obejrzeć na DVD. Niestety część zdjęć da się oglądać, część jednak nie, pokazuje się komunikat: "Nie można wyświetlić".
    Są zdjęcia o wielkości np 1mb i się pokazują a inne nawet mniejsze nie.
    Może ktoś zechciałby mi pomóc.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

A czy te fotki są w rozdzielczościach standardowych, czy "mieszanych"? Rozumiesz o co mi chodzi?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Albo w jakim formacie. Bo nie jestem pewny, czy np. TIF'a czytają DVD? (tak, tak tif to kontener...)

rom
    rom jest nieaktywny
    Szeregowy rom ma szanse

Domyślnie Projekcja zdjęć.

Dziękuję za szybką reakcję.
    Na początku wyjaśnię, że jestem komputerowym samoukiem i nie wszystko rozumiem, stąd wiele błędów.
    Jeśli chodzi o rozdzielczość, to po prostu nie wiem o co chodzi.
    Jeśli chodzi o format, to niestety też nie rozumiem o co chodzi.
    Gdybyscie mogli w prosty sposob wyjasnić, będę bardzo wdzięczny.
    Może po prostu napiszcie, co mam zrobić ze zdjęciami z cyfrówki, abym mógł je skopiować na CD i do woli oglądać w telewizorza.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Domyślnie

Jeżeli są to tylko fotki z aparatu cyfrowego, to są one w standardowych rozdzielczościach i posiadają najprawdopodobniej format JPG, jeżeli tak nie jest to napisz.

A co do nagrywania, to posiadasz NERO?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Format ustalisz klikając na pliku prawym klawiszem myszy i czytając wiersz "typ pliku" (filetype).

rom
    rom jest nieaktywny
    Szeregowy rom ma szanse

Domyślnie projekcja zdjęć na DVD

To są tylko fotki z aparatu cyfrowego i pokazuje się rozszerzenie JPG.

Zdjęcia robię w jakości HQ 2816x2112.

Może te informacje ułatwią udzielenie mi pomocy.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Powinno być oki. Normalnie wypal jako dane luzem na płycie lub w utematycznionych katalogach.

Szeregowy Relus ma szanse

Domyślnie Lg Rh-177-problem z polskimi napisami(divix)

nie mogę poradzić sobie z włączeniem polskich napisów przy odtwarzaniu divixu,czekam na podpowiedż za co z góry dziękuje.

Domyślnie

Sprawdź, czy czasami nazwa filmu nie jest inna niż nazwa napisów. Jeżeli tak jest, to zmień nazwę napisów na nazwę filmu.
    Jak to nie pomoże, to napisz w jakim formacie masz te napisy.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Szeregowy freedreamness1 ma szanse

Domyślnie

Witam wszystkich serdecznie

Kupiłem LG 177 za dobrą cene ale nie ma instrukcjii no i mam problem;-/
    Czekam na podpowiedż za co z góry dziękuje

Domyślnie

Ale co? Szukasz kogoś kto ma instrukcję, czy co? :jasnowidz:

Podpowiedź: pozbądź się wszystkich swoich problemów :kryształowa_kula:

Szeregowy KROKI ma szanse

Lightbulb Problem

Hej wszystkim po kupieniu tej nagrywarki wiecznie pod gorke najpierw brak instrukcji a teraz niechce pobierac programow z dekodera cyfrowego polsatu :/ nie wiem jak sobie z tym poradzic, podlaczam uzadzenia przy pomocy 2 euro czy potrzeba mi jeszcze jakiegos kabla ? Prosze o pomoc

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

A ja "z innej beczki" jaki jest na obecną chwile model nagrywarki warty polecenia?
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Szeregowy tadeo zero jak zero

Domyślnie

zgłaszam ciekawy przypadek rh 177. mam ją ponad 2 lata, prawie 3. gwarancję szlag trafił, mam wrażenie, że wytrzymuje tylko okres gwarancji TOPEX jest lepszy:kosztuje grosze i psuje się w czasie gwarancji, wymieniają na nowy i jedziemy dalej. zaczęło się jak przestał czytać płyty słabszej jakości tzn. dodatki do gazet, obecnie nie działa klawiatura lokalna, konkretnie wł/wył. nie odtwarza żadnych płyt w całości tzn. wyłącza się kiedy chce.nie odtwarza z HDD j/w. Włącza się zapis i wyłącza po 3,4 sekundach automatycznie: nie do opanowania. Po konsultacji tel. z serwisem: do wymiany panel przedni ok. 150 zł, lub optyka ok. 370 zł, albo jedno i drugie tzn. utylizacja bo nowy niewiele droższy. Może ktoś ma lepszy pomysł, moja rada dla kupujących nowy sprzęt to dać mu w tyłek na gwarancji to zdążą go naprawić lub wymienić.

Szeregowy tadeo zero jak zero

Domyślnie

odnośnie podłączenia do cyfrowego polsatu, chyba problem jest w kolejności podłączeń
    EURO , ja podłączyłem wg. instrukcji od nagrywarki i działa( wystarczy 2 EURO złącza)

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)