Witam!
To ciąg dalszy moich problemów z BluRay i HDDVD opisywałem je w wątku
http://cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=6246
Napęd to LG GGW-H20L , poradziłem sobie z tamtym problemem, kupiłem kartę grafiki ATI Radeon X1950Pro a niedawno monitor 24". Monitor ma rozdzielczość 1920x1200 podpięty jest przez DVI.
Zainstalowałem najnowszą wersję odtwarzacza, poustawiałem rozdzielczości kolory jasność itd. ale mam problem.
Otóż gdy oglądam film niezależnie czy HDDVD czy BluRay bez skalowania (dopasowania na cały ekran) to zostają dwa wąskie paski na górze i na dole co jest naturalne bo film ma 1080pixeli a monitor 1200pix lecz paski te nie są czarne tylko szare
Nie mogę sobie z tym poradzić, nie wiem gdzie ustawia się kolor tego "tła" pod filmem bo sprawdziłem i na pewno:
NIE JEST to związane z jasnością filmu bo gdy rozciągam go na ten obszar to jest czarny kolor
NIE JEST to podświetlenie matrycy bo owszem jest ono widoczne ale na znacznie większym obszarze i znacznie łagodniejsze i tak jak pisałem, gdy rozciągnę film na te paski to mam tam kolor czarny.
Proszę o radę, gdzie ustawić kolor tej dziwnej warstwy bo zmiana globalnej jasności ekranu to nie jest to i nie jest to jasność nakładki wideo.
Dodam że używam AVIVO i Catalyst Control Center.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem