witam serdecznie jestem tutaj od dziś i to mój pierwszy temat szukałem pomocy na różnych forach ale odpowiedzi mi nie udzielono nigdzie a i sam owej odpowiedzi nie znalazłem.
Posiadam nagrywarkę blu-ray no i mam filmy w formacie mkv posiadam kilka filmów i przegrywałem je na płyty blu-ray 25 giga, przepaliłem kilka filmów nie wiem czemu ale kilka filmów nagrało się źle, w jednym tnie się głos, i zacina film , w drugim, na obrazie pojawiają się kwadraciki co chwile , na trzecim lektor wyprzedza obraz ,nie wiem dlaczego skro te same pliki działaj pięknie na komputerze wie może ktoś gdzie może tkwić błąd ?proszę o jakąś rade pomoc bo kilka płyt już zepsułem :/
Płyty przegrywam w taki sposób:
plik mkv wkładam do programu mkvtoolnix i wywalam z niego nie potrzebne rzeczy czyli na przykład angielski lektor napisy hiszpańskie itp. ale zostawiam polskiego lektora lub napisy zależy co jest czy film z lektorem czy nie. po przerobieniu takiego mkv przegrywam go w taki o to sposób włączam Nero Vision Xtra tam wybieram Utwórz dysk Blu-ray i dalej wybieram Blu-ray Video no i później odnajduje plik mkv przerzucam go do nero wybieramy sobie menu płyty dalej dalej i leci nagrywanie i razem jak nagrywa się film z boku leci w okienku film i tutaj już widząc na przykład jak się przyjrzałem bo że lektor idzie za szybko lub pojawiają się te kwadraciki na obrazie(z początku myślałem ze to wina płyt,ale nie to w nero już pliki nie działają poprawnie) .I tutaj jest pytanie bo nie które filmy przegrywa dobrze a nie które nie, nie wiedzieć czemu właśnie.teraz mam dwa filmy których nie mogę przegrać bo jak wkładam do nero to jednym i drogim lektor przyspiesza(w tym okienku jak testuje film nero) a na komputerze filmy jako mkv działają poprawnie.Co tu zrobić poradzi ktoś coś ?![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem