+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Archiwizowanie MP-3 na płytach dvd(jakie płyty wybrac???)

Robert Konopa
    Gość

Exclamation Archiwizowanie MP-3 na płytach dvd(jakie płyty wybrac???)

Jakich mam używać płyt dvd do archiwizacji mp-3 aby po upływie jakiegoś określonego czasu dane nie znikneły mi z płyty dvd.Moja nagrywarka to:
    LITE-ON DVDRW SOHW-1673S.Wiem że nagrywa i odtwarza mi na ESPERANZA DVD+R X 8 .Niewiem czy to dobre płyty do archiwizacji na dłuższy okres czasu, mówiono mi o płytach np. Platinium lub Werbatim.
    jakie płyty są najlepsze i czy musze je co jakiś czas wypalać na nowo aby niezaistniała taka sytuacja że któregoś pieknego dnia sie obudze i będą puste , musze ich wypalic ponad 250 sztuk.
    Z góry dziekuje za każda rade.

Szeregowy proximus ma szanse

Domyślnie

no to odpowiedz juz masz: Verbatim, platinum lub TDK... czym wolniej nagrywasz tym lepiej

pozdrawiam

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam.

Ogolnie rozsadek podpowiada - im drozsze tym lepsze ( i w sumie radze sie tez tym kierowac jesli ma to byc zabieg na tak masowa skale to lepiej nie oszczedzac )

Proponuje odpuscic sobie Platinum, dobre partie tych nosnikow trafiaja sie stosunkowo zadko, plyty dobre ale raczej na krotkie dystanse, przejrzyj nasz dział nosniki - przetestowalismy płyty TDK zarowno + / - i jak sam mozesz stwiedzic jakosc wersji - jest bardzo dobra, z tych nie testowanych polecam Verbatim Pastel - to klasa sama w sobie ( szczegolnie te od Tayo Yuden ).

Jednak dobry nosnik to nie wszystko - "zywotnosc płyty" zalezy takze w duzej mierze od samego sprzetu na jakim została płyta wypalona, a z tym u LiteOn;ów bywa roznie - na wszelki wypadek radze zaopatrzyc sie w najnowszy bios, oczywiscie nie bez znaczenia jest to jak dbamy o plyty i je przechowujemy, nawet najlepsza moze przestac byc czytelna gdy sie o nia nie dba.

Aha i na koniec - radze z duzym marginesem podchodzic do tego co pisza producenci o trwalosci nosnika 50 czy 100lat, praktyka pokazuje ze czasem najlepszy nosnik jest nieczytelny juz po powiedzmy roku ( dlaczego patrz wyzej ).

Ja polecilbym VERBATIM DVD+R z fabryki MMC.
    Z tego co czytalem kiedys na forach swietnie sie spisuje, jest to nośnik bardzo wysokiej jakości. Nagralem troche plytek. Ale co do TDK to jestem z nich takze zadowolony (nic zlego o nich nie moge powiedziec... same zalety). Ostatnio pale troche Platinum no i jak na teraz jestem zadowolony. Oczywiscie na pierwszym miejscu stawiam Verbatim (jest znacznie drozszy od Platinum ale jakosc napewno lepsza). Reasumujac radze troszke jeszcze poczytac... i podjac decyzje, bo 250 plyt DVD to nie jest zbyt malą inwestycją... nie lada wydatek.

pozdrawiam

Robert Konopa
    Gość

Domyślnie Archiwizowanie MP-3 na płytach dvd

dzieki serdeczne,

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

Cytat Napisał Laser
    Witam.

...Proponuje odpuscic sobie Platinum, dobre partie tych nosnikow trafiaja sie stosunkowo zadko, plyty dobre ale raczej na krotkie dystanse...
    hehe wszystkie plusy, które ostatnio widziałem to MCC003 czyli Verbatim tylko za 1.40
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

Laser
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał hannibal lecter
    hehe wszystkie plusy, które ostatnio widziałem to MCC003 czyli Verbatim tylko za 1.40
    Pytanie teraz czy to odpad ktory mial byc verbatimem ale nim nie zostal bo nie przeszedł jakiegos tam testu jakosci czy reczywiscie pelnowartosciowy nosnik

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

...albo podrobiony ATIP
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Verbatim DVD-R MCC 02RG20 Mitsubishi Chemical Corp.
    Verbatim DVD+R MCC Mitsubishi Chemical Corp.
    TDK TDK TDK Corp.
    Platinum DVD+R to RICOH

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia