+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: problem z mp3 do audio

electrosynth
    Gość

Exclamation problem z mp3 do audio

Witam wszystkich forum-owiczów. Mam problem ze zgrywaniem albumów muzycznych z mp3 do audio ( w Nero ). Polega on na tym, że przedostatni utwór ( każdego wcześniej zripowanego albumu ) jest ucięty ( słychać lekki trzask i przerwa 1 sek. ) na kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund przed końcem. Reszta utworu jest dodana do ostatniego utworu. Próbowałem nagrywać innym programem np. NTI i jest to samo. Przekonwertowałem wcześniej z mp3 do WAV - też nie pomogło. Tak samo nagrało jak z mp3. Co jest grane
    Nadmieniam, że wszystkie zripowane albumy nie posiadają żadnego błędu.

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Skoro wczesniej rippujesz plyty to po co do mp3? Tracisz na jakosci.
    W nero to wychodzi w miare przyzwoicie, nie wiem co tam zle robisz. Do takich operacji najlepszy jest EAC, w nim robisz obraz + cue (wav+cue) i nastepnie mozesz nawet w nim wypalic te plyte, albo rownie dobrze w nero jako obraz. W ten sposob masz dokladna kopie plyty ktora rippowales.

Twoj problem dotyczy tylko jednej plyty czy tak ci sie dzieje z innymi tez? Moze to byc sprawa nietypowych indexow, przez co nero dokonuje podzialu w miejscu ktore nie jest koncem utworu.
    Zrob to EAC-iem i zobaczysz ze bedzie OK.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

electrosynth
    Gość

Domyślnie

Witaj grzeniu !
    Otóż mp3 posiadam z wymian. Jeżeli chodzi o płyty - to taki numer robi z każdą. Czy mogłbyś mi przybliżyć: co tą są te indeksy i gdzie ewentualnie można je ustawić.

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Co do indexow i teorii z tym zwiazanej to bardzo ladnie opisal to Sid The Rat, warto poczytac i przy okazji na temat EAC-a. Ponizej linki do 3 art:
    http://cdrlab.pl/article_wstep_1630.html
    http://cdrlab.pl/article_wstep_1640.html
    http://cdrlab.pl/article_wstep_1641.html

Co do twojego problemu to dziwny on jest. Piszesz ze zawsze na przedostatnim utworze ci to wychodzi....no wlasnie, zawsze na przedostatnim czy zawsze np na 10 ktory akurat jest tym przedostatnim?

Pytanie - czy jak przerobisz tego pechowego mp3 na wav i odslu****esz na kompie to tez jest uciety? Jesli jako wav jest dobry a ucina sie po wypaleniu na plyte to wskazywalo by na jakis problem z nagrywarka.
    Zrob jeszcze na probe kopie plyty w nero czy clonie, chocby na cdrw zeby nie marnowac plyt i sprawdz czy tez bedzie uciety.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

electrosynth
    Gość

Domyślnie

Dzięki za zainteresowanie moim problemem. Otóż zawsze przedodstatni utwór jest na kilkanaście sekund lub kilkadziesiąt sekund ( np. 40 s. ) ucięty na sekundę lub pół i dodany do ostatniego utworu. I nie ważne czy jest to utwór 18 z 19 czy też 17 z 18 wszystkich pozycji w albumie. Zauważyłem, że ten problem nie występuje gdy nagrywam np. mxi singla z 5 czy też 8 utworami. Wtedy to cięcie nie występuje. Nadmieniam, że tak staram się dobrać pojemność płyty aby nie stosowć overburningu.
    Jeżeli nagram sam ( lub w parze z innym ) utwór na płycie ( z mp3 do audio ) to ten problem nie występuje. Jeżeli chodzi o ngrywarkę to wydaje mi się ,że dobrze prcuje. Nie mam z nią problemu przy nagrywaniu video czy też ISO.
    pzdr
    Electro

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Sprawdz czy we właściwościach mp3 (w programie NERO po przerzuceniu ich do okna) nie masz zazanczonych ptaszków przy jakiś filtrach.
    Może również być to wina pluginu mp3. Jeżeli instalowałeś jakiś plugin mp3 do NERO to go usuń i poszukaj coś innego.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy Andrea ma szanse

Domyślnie

Witam
    Mam problem z nagraniem plikow MP# na plyte CD.
    Pomocy,szybko

Gorzala
    Gość

Domyślnie

Moze cos wiecej? Wrozek tu jeszcze nie widzialem, nikt sie tez nie chwalil, ze ma krysztalowa kule...

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

Cytat Napisał Andrea
    Witam
    Mam problem z nagraniem plikow MP# na plyte CD.
    Pomocy,szybko
    szybko?

już się robi

odpalasz EAC a tam wszystko proste.
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

Łaskobójca cana zero jak zero Avatar cana

Domyślnie

do znudzenia będę powtarzał, najpierw konwersja z mp3 do wav np za pomoca foobar'a i wyrywkowe odsłuchanie otrzymanych wav'ów a dopiero next wypalenie za pomocą eac, nero czy tez foobar'em (czyli tez nero )
    |||^ Lenistwo jest drogą do świętości ^|||
    |||||^^^ a bluźnierstwo do raju ^^^|||||
    |LTR48246k|DVR111|IHAS322|MSI R6950TF3|
    ||A890FX|P2|T260|ADATA 8G|A2|FSP 650||

Domyślnie

Cytat Napisał cana
    do znudzenia będę powtarzał, najpierw konwersja z mp3 do wav np za pomoca foobar'a i wyrywkowe odsłuchanie otrzymanych wav'ów a dopiero next wypalenie za pomocą eac, nero czy tez foobar'em (czyli tez nero )
    a ja nudnie powiem: z mp3 do wav - EAC i dalej tak samo.

Łaskobójca cana zero jak zero Avatar cana

Domyślnie

@hannibal lecter, jak juz z mp3 robimy wave to IMO i tak nie bedzie róznicy pomiedzy eac a wtyczkami foobar'a czy innymi progsikami byle by tylko utworzyło pliki z grającą zawartością, i tak utraconych informacji nie odzyskamy
    |||^ Lenistwo jest drogą do świętości ^|||
    |||||^^^ a bluźnierstwo do raju ^^^|||||
    |LTR48246k|DVR111|IHAS322|MSI R6950TF3|
    ||A890FX|P2|T260|ADATA 8G|A2|FSP 650||

Domyślnie

a po co tyle programów? jak jednym można. a rozmowa zaczęła się od tego, że @Andrea się spieszy więc jeden program i po bólu (ciekawe jak szybko załapie jak to tam zrobić )

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)