+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Czemu nie wczytuje plików

Yakida
    Gość

Domyślnie Czemu nie wczytuje plików

Drodzy forumowicze, szukam pomocy bo nie rozumiem dlaczego tak się dzieje.

1.
    Mam 2 komputery, pierwszy ma prawie 3 lata, procesor DURON, SO Win XP, napęd CD marki LG, karta dźwiękowa Nvidia 128 Mb
    a 2 komputer jest niby nowszy - 1 rok, Celleron IntelPentium, SO Win Xp, napęd CD Toshiba Samsung, karta dźwiękowa Nvidia 256 Mb

Problem:

Otóż ściągnąłem z sieci b. fajowy program (AudioGoGo 2) do konwersji plików Audio do min. Mp3
    i ...no właśnie.

Na tym starszym kompie, działa bez zarzutu, tzn. po otwarciu programu AudioGoGo, program upomina się o płytkę CD, po umieszczeniu jej w napędzie, autostarcik i następuje pobranie plików do niego, co widać w dużym ListView - i to jest prawidłowo, dalej już idzie gładko.

Na tym nowszym jest coś nie tak, bo po uruchomieniu programu AudioGoGo i umieszczeniu płytki w napędzie (tej samej zresztą) nie dzieje się nic, a program ciągle się o nią upomina - tak jakby nie "widział" plików z płytki CD. Jak sobie z tym poradzić? Od czego zacząć szukanie przyczyny

Dodam, że program jest naprawdę prosty, działa bez potrzeby instalacji i powiem, że jest sprawdzony, działa fantastycznie ( na tym starszym kompie)
    Cd-romy są prawidłowo otwierane i odczytywane na obydwu komputerach, również nagrywanie (wypalanie) płyt odbywa się prawidłowo - wielosesyjnie również
    Ponieważ napęd Toshiba Samsung jest uniwersalny CD i DVD, to dodam, że nagrywanie w formacie DVD również odbywa sie prawidłowo. Płyta CDr jest nagrana przeze mnie w formacie Audio, więc odpadają jakieś zabezpieczenia, po prostu ich nie ma bo pliki są ściągnięte jeszcze za czasów dobrego Galaxy, a część przez Kazzę.

Pozdrawiam Yakida
    Ostatnio edytowane przez Yakida ; 31.Dec.2005 o 22:20

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Nie znam tego programu, ale gdy aplikacja "nie widzi" nośnika to najczęściej problem z ASPI. W takim wypadku najłatwiej to sprawdzić kopiując główną bibliotekę ASPI do katalogu z aplikacją.

Jako że jest to Intel to poszukaj aplikacji Intel Application Accelerator, choć nie jestem pewien czy sterowniki te są nadal rozwijane. Sprawiały one problemy podczas obsługi napędów CD/DVD, ale czasem je rozwiązywały.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Yakida
    Gość

Domyślnie

......oouu
    Powinienem od razu. Wszelkie tytuły i nazwy sprzętowe są mi raczej obce i kosztują mnie sporo wysiłku intelektualnego - sorry - na sprzęcie to ja się również nie znam (?) Chociaż sam piszę w Visual Basic. Tak to już jest. Więc mimo najlepszych checi patrzę na twoją radę jak na... zapis binarny pliku - czarna magia. Rozumiem zupełnie podobnie. Więc przy całym szacunku dla Ciebie, spróbuj to powtórzyć dla faceta....ktory siadł pierwszy raz do komputera, oczywiście jeśli byłbyś tak uprzejmy, za co serdecznie dziękuję z góry.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)