Drodzy forumowicze, szukam pomocy bo nie rozumiem dlaczego tak się dzieje.
1.
Mam 2 komputery, pierwszy ma prawie 3 lata, procesor DURON, SO Win XP, napęd CD marki LG, karta dźwiękowa Nvidia 128 Mb
a 2 komputer jest niby nowszy - 1 rok, Celleron IntelPentium, SO Win Xp, napęd CD Toshiba Samsung, karta dźwiękowa Nvidia 256 Mb
Problem:
Otóż ściągnąłem z sieci b. fajowy program (AudioGoGo 2) do konwersji plików Audio do min. Mp3
i ...no właśnie.
Na tym starszym kompie, działa bez zarzutu, tzn. po otwarciu programu AudioGoGo, program upomina się o płytkę CD, po umieszczeniu jej w napędzie, autostarcik i następuje pobranie plików do niego, co widać w dużym ListView - i to jest prawidłowo, dalej już idzie gładko.
Na tym nowszym jest coś nie tak, bo po uruchomieniu programu AudioGoGo i umieszczeniu płytki w napędzie (tej samej zresztą) nie dzieje się nic, a program ciągle się o nią upomina - tak jakby nie "widział" plików z płytki CD. Jak sobie z tym poradzić? Od czego zacząć szukanie przyczyny
Dodam, że program jest naprawdę prosty, działa bez potrzeby instalacji i powiem, że jest sprawdzony, działa fantastycznie ( na tym starszym kompie)
Cd-romy są prawidłowo otwierane i odczytywane na obydwu komputerach, również nagrywanie (wypalanie) płyt odbywa się prawidłowo - wielosesyjnie również
Ponieważ napęd Toshiba Samsung jest uniwersalny CD i DVD, to dodam, że nagrywanie w formacie DVD również odbywa sie prawidłowo. Płyta CDr jest nagrana przeze mnie w formacie Audio, więc odpadają jakieś zabezpieczenia, po prostu ich nie ma bo pliki są ściągnięte jeszcze za czasów dobrego Galaxy, a część przez Kazzę.
Pozdrawiam Yakida

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem