+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Temat: Nagrywanie dvd audio

Szeregowy Endryu ma szanse

Domyślnie Nagrywanie dvd audio

Witam mam pytanie jakom programem nagrać dvd audio ze zwykłego CD lub plików MP3 z góry dzieki za wypowiedzi

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

polecam audio dvd creator , prosty i łatwy w obsłudze
    http://www.idg.pl/ftp/pc_3391/Audio....eator.1.0.html
    pozdro

Domyślnie

dzięki asterix czy ten program nagra DVD Audio z plików MP3 czy tylko z CD i czy sa jeszcze jakies programy

Domyślnie

robiłem płytkę dvd z plików mp3 , czy jest inny program ? pewnie tak ale nie znam takiego , ten który Tobie poleciłem sam znalazłem w googlach i przetestowałem , jest prosty więc nie szukałem innego ale jeśli ten się Tobie nie spodoba to wystarczy w googlach wpisać czego szukasz , w Twoim przypadku powineneś wpisać : "audio to dvd" lub "mp3 to dvd"
    reszta zależy od Ciebie co wybierzesz , instaluj i sprawdzaj jak Ci się coś spodoba to zostawisz i tyle
    pozdro

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    polecam audio dvd creator , prosty i łatwy w obsłudze
    http://www.idg.pl/ftp/pc_3391/Audio....eator.1.0.html
    pozdro
    Mnie osobiście ten soft zawiódł. Z uwagi na menu które zawierało błędy winikające z niezgodności znaków i z uwagi na fake ścieżki powstały w wyniku ditheringu.

Może miałem pecha więc nie osądzam.

Osobiście polecam WaveLab 5. Nie zawiódł mnie i przynajmniej kilkudziesięciu osób, o których wiem, że go używają do tego celu.

Druga aplikacja podobno bardzo dobrą jest DiscWelder.

Pozdrawiam.

Domyślnie

nagrałem dwie płytki DVD programem Audio DVD CREATOR i mam na niektórych utworach TRZASKI czym może byc to spowodowane i czy mieliście tez takie trzaski nagrywałem też programem ULEAD BURN NOW ale nie mogłem odtworzyć płytki ani w odtwarzaczu stacjonarnym ani w kompie programem POWER DVD wyskoczył napis" NIEZNANY FORMAT" pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał Endryu
    nagrałem dwie płytki DVD programem Audio DVD CREATOR i mam na niektórych utworach TRZASKI czym może byc to spowodowane i czy mieliście tez takie trzaski nagrywałem też programem ULEAD BURN NOW ale nie mogłem odtworzyć płytki ani w odtwarzaczu stacjonarnym ani w kompie programem POWER DVD wyskoczył napis" NIEZNANY FORMAT" pozdrawiam
    U mnie było podobnie, płyta nie do użytku - pomimo, że nei nagrywałem na DVD a zapisałem obraz na HDD. Utwory charczały, strzelały i skrzeczały. Totalnie do bani. Spróbuj WaveLab 5 lub DiscWelder i daj znać jak poszło

Domyślnie

Dzięki "misiek1928" za zainteresowanie tematem ściągnołem WaveLab 5 ale raczej sobie z nim nie poradze ale jak byś mi chciał troche pomóc i napisał jak sie po nim poruszać chodzi mi głównie o zapis z plików mp3 i ze zwykłych cd a i jeszcze jedno moja staruszka YAMAHA- odtwarzacz dvd obsługuje dvd audio ale do formatu 96kHz/24bit pozdrawiam

Domyślnie

Jeżeli znasz angielski w podstawach to dasz radę Prosze bardzo:

1. From the File menu choose New / Audio Montage, this brings up a Sample rate box, choose the appropriate rate, I'll use my Harvest upload as an example, so choose 192 000.
    This brings up a fresh window, click on the CD icon along the top, this opens another tool bar, click the DVD button on that. Then click on the icon that looks like an adjustable spanner, between the wand and T buttons, choose 24 bit from the window, click ok button.
    2. Move your cursor into the wave editing window, right click and choose Insert File(s), go to where your wav files have been stored, select all, ctrl+a, this opens another window "Insert audio files". I leave the settings at the default, "Line up on the current track" and "Shift existing clips to the right" both checked. Click on the "ok" button, and wait a while for these to load in.
    3. On the 2nd row of buttons, click on the wand icon which opens the CD/DVD Wizard window. I leave the settings as is apart from setting "Adjust pause before tracks" to 00s, click Apply button.
    You should then see the tracklist in the window above the wav editing window.
    4. Click on the check button, looks like a pair of spectacles to check all is well
    5. Save this montage
    6. Now click on the red disc icon to the left of the check button, click ok and wait for the DVD - Audio to be rendered
    7. Eventually this will bring up the burning window, click on the red disc icon to write the DVD-A.

This only covers the basics, but will produce a playable DVD-A.
    There are many more options to play with, such as adding pictures and video content, but if all you want is a disc to play in your DVD-A player without and fancy extras, then this guide should do the job.

Z PODZIĘKOWANIAMI DLA SEEJAY'A!

Domyślnie

Rozpracowałem troszeczke ten program mam pytanko do Ciebie misiek1928 masz moze pełną wersje tego programu bo ja mam tylko demo moze da sie gdzies sciagnac z neta jak wiesz gdzie można znalezc ten program to zapodaj linka bede bardzo wdzieczny a moze trzeba tylko jakiegos cracka który robi wersje pełna z wersji demo doszedłem w tym programie do zapisania projektu i tam wyskakuje mi ze mam demo i nie moge zapisac czy cos tak moze sie myle a jeszcze jedno jak naciskam "CHECK" - takie okularki to wyskakuje mi komunikat THE DVD TRACK LIST IS VALID DVD LENDHT IS 4mn 19 s o co tu chodzi z góry dzieki pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał Endryu
    Rozpracowałem troszeczke ten program mam pytanko do Ciebie misiek1928 masz moze pełną wersje tego programu bo ja mam tylko demo moze da sie gdzies sciagnac z neta jak wiesz gdzie można znalezc ten program to zapodaj linka bede bardzo wdzieczny a moze trzeba tylko jakiegos cracka który robi wersje pełna z wersji demo doszedłem w tym programie do zapisania projektu i tam wyskakuje mi ze mam demo i nie moge zapisac czy cos tak moze sie myle a jeszcze jedno jak naciskam "CHECK" - takie okularki to wyskakuje mi komunikat THE DVD TRACK LIST IS VALID DVD LENDHT IS 4mn 19 s o co tu chodzi z góry dzieki pozdrawiam
    Przykro mi ale nie mogę Ci podpowiadać np. znalezienia tego na eMule bo to nielegalne. Nie powinieneś ściągać oprogramowania z eMule tylko kupić oryginalne

Co do nagrywania, właściwości itp. itd, się nie wypowiadam, bo do pracy z tym softem zabieram się od połowy przyszłego tygodnia (nagrywanie DVD-A), wtedy będę mógł odpowiedzieć na więcej pytań.

Pozdrawiam.

Domyślnie

tak więc po kilku postach widzę że pozostaje Ci wybrać audio dvd creator , ale proponuje poćwiczyć i wypalać cd-rw aby nie marnować płytek , osobiście wypaliłem tylko trzy płyty tym progsem i nie miałem kłopotów z trzaskami , myślę że musisz ustawić odpowiednie opcje dla Twoich wymogów i powinno być dobrze
    pozdro

Domyślnie

Witam po dłuższej przerwie, rozpracowałem czesciowo WaveLab 5 nagrałem kilka płytek ale CD, niestety DVD nie udało mi sie nagrać wróciłem po jakimś czasie do AUDIO DVD CREATOR z którym miałem wczesniej problemy bo po nagraniu DVD-AUDIO miałem na niektórych utworach trzaski po kilku próbach zmieniłem płytki DVD+ R firmy TDK na VERBATIM, PLATINUM,ESPERANZA i ku mojemu zaskoczeniu pieknie sie wszystko nagrywa nie wiem jaka jest tego przyczyna ale narazie nie dociekam.W moim przypadku przyczyna złej jakosci nagrań były płytki DVD+R firmy TDK moze po prostu miałem pecha i trafiłem na wadliwe płytki albo problem leży gdzie indziej pozdrawiam

Domyślnie

Witam. U mnie waveLab 5 śmiga pięknie. W serwisie zamieściłem przewodnik po tworzeniu DVD-Audio w WaveLab'ie 5. Poza WL5 testowałem DiscWelder Chrome II. W nim DVD-A też wychodzi bardzo dobrze (domyślne menu o wiele ładniejsze niż w WL5), jedyny minus to brak obsługi WAV+CUE.
    Pozdrawiam. Michał.

Szeregowy Soundtrax ma szanse

Domyślnie

Witam po raz pierwszy na Waszym Forum
    Ja korzystałem z Audio DVD Creatora i jak na razie znalazłem w nim jedną niedogodność. Otóż wprowadza on króciutkie przerwy między utworami co jest oczywiście niedopuszczalne w przypadku suit, koncertów etc.
    Dlatego z przyjemnością przeczytałem że można WaveLabem
    Mam jednak obawy czy tak stworzoną płytkę odtworzę w zwykłym odtwarzaczu DVD. A może muszę mieć taki, który jest też zgodny ze standardem DVD AUDIO
    Pozdrawiam

Domyślnie

Jeżeli nie jesteś pewien czy posiadasz odtwarzacz zgodny z DVD-A lub wiesz że takim on nie jest to użyj programu DiscWelder Chrome 2 do tworzenia DVD-A. Jest tam opcja mirror VIDEO_TS from AUDIO_TS i z tego co wiem, to pozwala to na odsłuch DVD-A na odtwarzaczach bez obsługi DVD-A. Nie wiem czy to działa ale wiem na 100% że na niektórych odtwarzaczach stacjonarnych płyta tworzona w DWCh2 bez opcji Mirror, nie ruszy.

Szeregowy Soundtrax ma szanse

Domyślnie

Z Chromem miałem problem. Coś tam z driverem było nie tak. A może po prostu.
    przenieść zawartość kat. AUDIO TS do VIDEO TS ? No nic, na razie wypalę próbną kompilację na DVD+RW i sprawdzę w praktyce. Sama idea archiwizowania dyskografii jest rewelacyjna.
    Przy pomocy Audio DVD Creatora mam na dwóch płytkach DVD 14 podstawowych płyt The Beatles. Ale cały czas się zastanawiam, jak bardzo upsampling wpływa niekorzystnie na efekt końcowy.
    Pozdrawiam.

Soundtrax.

Szeregowy Jacente ma szanse

Domyślnie

Mam problem. Utworzyłem WaveLabem pliki DVD-Audio. Wszystko pięknie poszło. Tylko zanim odtworzę muzykę na komputerze wyskakuje mi w PowerDVD następujące okno "CCPM musi być aktywowany zanim przed rozpoczęciem odtwarzania chronionych nim treści. Połącz się z internetem i wciśnij OK." Po tym komunikacie czasami PowerDVD odtworzy mi muzykę ,a czasami nie. A stacjonarny odtwarzacz wogóle nie chce ruszyć tej płyty. Czy istnieje jakiś specjalny program do wypalania DVD-Audio?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)