+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Zgrywanie EAC zewnętrzną nagrywarką

Szeregowy henry01 ma szanse

Domyślnie Zgrywanie EAC zewnętrzną nagrywarką

Witam!
    Posiadam nagrywarkę Pioneer DVR 109 (nie zewnętrzna ale w kieszeni zewnętrznej z portem USB2)). Audio zgrywam programem EAC (Exact Audio Copy). Z napędami wewnętrznymi nie ma problemu, ale EAC nie widzi napędu zewnętrznego (tego Pioneera). Chciałbym go wypróbować, bo jest to dość nowy napęd a moje pozostałe mają ponad 4 lata. Co może być przyczyną, że EAC nie widzi tego napędu? Może ktoś miał doświadczenie z EAC i zewnętrznymi napędami. Byłbym wdzięczny z pomoc

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Ja mam doswiadczenie tylko z zewnetrznym dyskiem pod usb. I w windows media player nie powinno byc problemu ze zgraniem tego materialu na mp3.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Szeregowy sunisa ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Druss
    I w windows media player nie powinno byc problemu ze zgraniem tego materialu na mp3.
    Nie gniewaj się Druss - ale dawno się tak nie uśmiałem Windows Media Player - ta nazwa zawsze budzi we mnie wesołość, mp3 zresztą też .
    Wracając do meritum - nie mam napędu na USB - ale od czego są wyszukiwarki. Np. tutaj był podobny problem http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=70219 . A więc: skopiuj wnaspi32.dll do katalogu EAC i ustaw w EAC > Opcje EAC`a... > Interfejs > Zainstaluj zewnętrzny interfejs ASPI.

A tu jest info wprost z forum EAC: http://www.digital-inn.de/exact-audi...matically.html

Gdyby były problemy można jeszcze zmienić w rejestrze, w: HKEY_CURRENT_USER\Software\AWSoftware\EAC\Extracti on Options\UseNativeSCSIInterface - ff na 00

Napisz jak Ci poszło - bo wydaje się że EAC nie bardzo chce współpracować z USB.

Starszy kapral Yaro_pirat ma szanse

Domyślnie

A do czego tak naprawde służy Windows Media Player?
    AMD 64 3200+,Gigabyte K8N SLI,1024 Ram Dual Channel,GeForce 6600GT 530/1100,Samsung 500GB+2x250GB SATA2,Pioneer 115DBK, Benq 1650 + Xbox 360 Premium

Domyślnie

Przepraszam, ale tak mnie rozbawił ten WMP - że do końca nie zastanowiłem się nad pytaniem. Pioneer DVR 109 to przecież ATAPI - tylko podłączony przez USB. Myślę, że szanse na działanie tak podłączonego napędu z EAC’em są małe - ale spróbować można .

Domyślnie

Witam!
    Niestety sunisa miałeś rację. Po zainstalowaniu zew. ASPI i zmianach w rejestrze, EAC nadal nie widzi napędu. Widocznie nie lubi USB . Zastanawie mnie jednak pewna sprawa: otóż w opcjach EAC jest zakładaka "Interfejs" i tam jest możliwość zaznaczenia opcji:"zainstalowany zewnętrzny interfejs ASAPI (z VOB software)" i po najechaniu kursorem myszy na tą opcję, pojawia się info, że EAC może również obsługiwać urządzenia USB,Fire Wire itp. Niby powinien to robić a nie robi..sam już nie wiem, czy coś źle robię, czy jak..

Domyślnie

Cytat Napisał henry01
    i po najechaniu kursorem myszy na tą opcję, pojawia się info, że EAC może również obsługiwać urządzenia USB,Fire Wire itp.
    No tak, ale to jest urządzenie ATAPI.

A czy Nero widzi tak podłączone urządzenie? (jako nagrywarkę?) Jeśli nie to można dać sobie spokój, albo rozebrać obudowę i podłączyć przez zwykłą tasiemkę EIDE (ale rozumiem że nie na tym zabawa polega).

Domyślnie

Niestety nie widzi, więc chyba pozamiatane..tylko męczy mnie ta obsłuba urządzeń USB. Przecież w momencie podłączenia przez zewnętrzną obudowę (poprzez USB) DVR 109 staje się urządzeniem USB, więc, teoretycznie powinien być obsługiwany..chyba, że sie mylę..

Domyślnie

a ja właśnie nabyłem zewnętrzną kieszeń USB - i napęd IDE (LiteON) bardzo ładnie działa, także z programem EAC (ver 0.99 beta 3)

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Ja pracowałem z wieloma napędami zewnętrznymi i EAC nigdy nie dał ciała. Wszystko kwestia ASPI. Jeśli nie działa domyślnie to trzeba kombinować. Zainstaluj ForceASPI 1.8 i wybierz zewnętrzny ASPI w opcjach EAC, jeśli nie podziała to wybierz SPTI (i tak skorzysta z ForceASPI bo biblioteki systemowe sąpodmieniane). Następnie można spróbować z NeroASPI (dostępne na stronie nero, wraz z instrukcjami, gdzie to wrzucić) - próbuj i nie poddawaj się

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)