+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: audio cd

osa33
    Gość

Domyślnie audio cd

Witam.
    Moje pytanie dotyczy nagrywania plików Mp3 jako zwykłe audio CD.
    Jak nagrać taki plik na płyte tak , aby zachować nazwy utworów.
    Próbowałem paru programów i zawsze po nagraniu komputer pokazuje
    Track 1,Track 2...itd.

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

W NERO należy użyć opcji "zapisz CD-Text" oraz należy używać odtwarzacza który CD-text odczytuje. Np. jeżeli nagrasz płytę z CD-Text'em i odtworzysz ją w WMP to automatycznie na podstawie CD-Text'u ściągnięte zostaną metadane (artysta, tytuł płyty, okładka)

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

misiek1928 podpowiedz jeszcze jakim programem przerobić Mp3 na audio ale żeby konwersja była tworzona z twardziela na twardziela , mam problem z utworami J.M.Jarra w Mp3 , zdoiłem z netu płyty Jarra i okazało się że płyta jest podzielona na poszczególne utwory , są przerwy między utworami , wiem że w nero można się pozbyć tych przerw ale w tej opcji następuje konieczność wypalenia płytki a ja chciałbym taką operację przeprowadzić na twardzielu , mam kilka płyt Jarra i chciałbym je odtwarzć w Mp3 ale jako ciągłość

Domyślnie

Jeżeli przerwy są zawarte w utworach to trudne będzie się ich pozbyć ale jeżeli chodzi o to, że po nagraniu przez nero są dwusekundowe przerwy to nie problem.
    1) Jak nagrywasz w nero kompilację Audio to w oknie kompilacji zaznaczasz wszystkie ścieżki i klikasz na nie prawym przyciskiem, wybierasz właściwości i tam ustawiasz przerwy między kawałkami na 0.

2) Jeżeli chcesz je na dysku połączyć w jeden plik to proponuję użyć do tego foobara2000. jest tam opcja "convert" dostępna pod prawym przyciskiem, dzięki niej uda Ci się połączyć kawałki. Ewentualnie możesz użyć np. jakiegoś edytora audio jak cooledit. Szczerze się przyznam że nie miałem nigdy potrzeby czynienia czegoś podobnego więc...

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cytat Napisał misiek1928
    1) Jak nagrywasz w nero kompilację Audio to w oknie kompilacji zaznaczasz wszystkie ścieżki i klikasz na nie prawym przyciskiem, wybierasz właściwości i tam ustawiasz przerwy między kawałkami na 0.
    Tak jest w przypadku nero z serii 5 oraz 6. W serii 7 jest trochę inaczej. Tam zaznacza się "ptaszka" (tylko nie pamiętaj w którym miejscu) przy opcji bez przerw międzu ścieżkami. Podobna sytuacja występuje w Nero Express.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Proszę o wybaczenie ale NERO 7 tak mnie zachwycił że nagrałem na nim raptem dwie płyty DVD i wróciłem do 6
    Ale co do Foobar'a to po zaznaczeniu kilku kawałków pod prawym klawiszem w menu Convert, masz opcję "run convertion, single file output" Opcje konwersji dostępne są w preferencjach

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Asterix - przeciez mozesz zapisac poprzez image recorder (nie na nagryware).

Po drugie, mozesz z pewnoscia to zrobic w nero wave editorze i zapisac na dysku.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Szeregowy sunisa ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    ... są przerwy między utworami , wiem że w nero można się pozbyć tych przerw ale ...
    Ja do (automatycznego) usuwania (cyfrowej) ciszy polecam edytor wav`ów z EAC (screen w załaczniku). Pracuje się z nim szybko i łatwo. Uwaga - trzeba najpierw skonwertować plik na *wav`a
    Załączone obrazki Załączone obrazki audio cd-eac1.png  

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)