Witam.
Moje pytanie dotyczy nagrywania plików Mp3 jako zwykłe audio CD.
Jak nagrać taki plik na płyte tak , aby zachować nazwy utworów.
Próbowałem paru programów i zawsze po nagraniu komputer pokazuje
Track 1,Track 2...itd.
Witam.
Moje pytanie dotyczy nagrywania plików Mp3 jako zwykłe audio CD.
Jak nagrać taki plik na płyte tak , aby zachować nazwy utworów.
Próbowałem paru programów i zawsze po nagraniu komputer pokazuje
Track 1,Track 2...itd.
misiek1928 podpowiedz jeszcze jakim programem przerobić Mp3 na audio ale żeby konwersja była tworzona z twardziela na twardziela , mam problem z utworami J.M.Jarra w Mp3 , zdoiłem z netu płyty Jarra i okazało się że płyta jest podzielona na poszczególne utwory , są przerwy między utworami , wiem że w nero można się pozbyć tych przerw ale w tej opcji następuje konieczność wypalenia płytki a ja chciałbym taką operację przeprowadzić na twardzielu , mam kilka płyt Jarra i chciałbym je odtwarzć w Mp3 ale jako ciągłość
Jeżeli przerwy są zawarte w utworach to trudne będzie się ich pozbyć ale jeżeli chodzi o to, że po nagraniu przez nero są dwusekundowe przerwy to nie problem.
1) Jak nagrywasz w nero kompilację Audio to w oknie kompilacji zaznaczasz wszystkie ścieżki i klikasz na nie prawym przyciskiem, wybierasz właściwości i tam ustawiasz przerwy między kawałkami na 0.
2) Jeżeli chcesz je na dysku połączyć w jeden plik to proponuję użyć do tego foobara2000. jest tam opcja "convert" dostępna pod prawym przyciskiem, dzięki niej uda Ci się połączyć kawałki. Ewentualnie możesz użyć np. jakiegoś edytora audio jak cooledit. Szczerze się przyznam że nie miałem nigdy potrzeby czynienia czegoś podobnego więc...![]()
Tak jest w przypadku nero z serii 5 oraz 6. W serii 7 jest trochę inaczej. Tam zaznacza się "ptaszka"Napisał misiek1928
(tylko nie pamiętaj w którym miejscu) przy opcji bez przerw międzu ścieżkami. Podobna sytuacja występuje w Nero Express.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Asterix - przeciez mozesz zapisac poprzez image recorder (nie na nagryware).
Po drugie, mozesz z pewnoscia to zrobic w nero wave editorze i zapisac na dysku.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Ja do (automatycznego) usuwania (cyfrowej) ciszy polecam edytor wav`ów z EAC (screen w załaczniku). Pracuje się z nim szybko i łatwo. Uwaga - trzeba najpierw skonwertować plik na *wav`aNapisał asterix
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)