+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 54

Temat: Mp3 download

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie Mp3 download

szukam darmowego i prostego programu do ściągania mp3 , może być w wersji angielskiej

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Do ściągania? Edonkey, Emule, Azureus
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

ok , thx , czy jest coś podobnego do imesh'a ?

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

A Imesh jest zły? Nigdy z niego nie korzystałem, ale z tego co rpzeczytałem to ciekawy program....
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

owszem ,nie jest zły ale mam imesha 5 , samoczynnie aktualizuje się do imesha 6 który mi nie pasuje , nie mogę używać i5 , jest zablokowana uploadem i6 , tak więc nie mam żadnego imesha

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

BitComet bazujący na sieci torrent.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy senior_siarra ma szanse

Domyślnie

Warto też zajrzeć na p2p.info.pl

Domyślnie

Cytat Napisał senior_siarra
    Warto też zajrzeć na p2p.info.pl
    dzięki senior_siarra , znalazłem to co mi odpowiada , jest tu tego pełno , wybrałem wareza , jest prosty , darmowy i po polsku , jeszcze raz wielkie dzięki

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Imesh jest bardzo zly. Za duzo spyware jak na moj gust
    Emule, DC++, i wszelakie torrenty
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Domyślnie

DC++ posiadam ale userzy nie mają wszystkiego co potrzebuję , poza tym nie wszystkie huby są dostępne

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    DC++ posiadam ale userzy nie mają wszystkiego co potrzebuję , poza tym nie wszystkie huby są dostępne
    Korzystam z tego, ale jakoś nie jest zadowolony. Mam ten program ze względu na sieć u mojego operatora.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

zadowolenie zadowoleniem , nie wszystko można osiągnąć wewnątrz własnej sieci , gdyby tak było nie potrzebne było by P2P , dc++ jest dobry jeśli jest dostęp do większości hubów , transfer wówczas dochodzi do 3-4 mb/s , nie tak źle ale to nie to co na własnym hubie , 8 - 12 mb/s , tyle że userzy nie posiadają zbyt bogatej biblioteki , nie zawsze można znaleźć coś ciekawego no i żadko coś się zmienia , za mało jest wymiany między innymi hubami i dlatego huby wewnętrzne są mało atrakcyjne

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    zadowolenie zadowoleniem , nie wszystko można osiągnąć wewnątrz własnej sieci , gdyby tak było nie potrzebne było by P2P , dc++ jest dobry jeśli jest dostęp do większości hubów , transfer wówczas dochodzi do 3-4 mb/s , nie tak źle ale to nie to co na własnym hubie , 8 - 12 mb/s , tyle że userzy nie posiadają zbyt bogatej biblioteki , nie zawsze można znaleźć coś ciekawego no i żadko coś się zmienia , za mało jest wymiany między innymi hubami i dlatego huby wewnętrzne są mało atrakcyjne
    lepszy od DC++ jest zDC++

nie ma to jak sciagac jeden plik od kilkuset osob jednoczesnie wtedy przy mojej NEO 2 mb film 700 mb to np. 30 minut

ogolnie najwieksza wada wszelkich DC jest "mulenie" systemu bo naprawde przez niego winda strasznie sie haczy

np. sciagam z emule i gram w NFS Most Wanted i nic nie zwalnia a jak odpale DC zamiast emule to grac sie nie da

ale generalnie do popularnych plikow najlepszy ze wszystkich jest Limewire

www.limewire.com

mowie o jego wersji pro ktora mozna sciagnac poprzez wyszukiwarke w standardowej wersji

mp3 w kilka sekund przy praktycznie nie muleniu systemu czyni ten program najlepszym do popularnych plikow bo biblioeki ma raczej kiepskie

Domyślnie

@dune2 nie zgodzę się z Tobą co do prędkości i mulenia przez DC++ , ja ściągam filmy 700mg w niecałe 5 minut , bywa czasami że trwa to szybciej ok2 m. ale to wyjątki , prędkość do neta mam 3 mb a w sieci 10 mb tak więc pobieranie od kilkuset userów nie jest potrzebne , jeśli nażekasz na DC++ to Twoja sprawa , ale wina nie leży po stronie Dc++, tylko dostawcy internetu , w Twoim przypadku Neo , ciekaw jestem jaką kasę bulisz za to łącze , w moim przypadku jest to 70 zeta i bez ograniczenia w dojeniu plików , na moim kompie mam DC++ odpalone wraz ze startem systemu aż do zamknięcia , nic się nie muli , w międzyczasie pogrywam np. NFS MW , i inne cuda z wymogami i nie miałem kłopotu z zawieszaniem czy muleniem , może masz za słaby procek ? może zbyt obciążone łącze ? nie wiem , ale DC++ jest , jedyna wada to to że nie wszystko można tam znaleźć
    pozdro

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    @dune2 nie zgodzę się z Tobą co do prędkości i mulenia przez DC++ , ja ściągam filmy 700mg w niecałe 5 minut , bywa czasami że trwa to szybciej ok2 m. ale to wyjątki , prędkość do neta mam 3 mb a w sieci 10 mb tak więc pobieranie od kilkuset userów nie jest potrzebne , jeśli nażekasz na DC++ to Twoja sprawa , ale wina nie leży po stronie Dc++, tylko dostawcy internetu , w Twoim przypadku Neo , ciekaw jestem jaką kasę bulisz za to łącze , w moim przypadku jest to 70 zeta i bez ograniczenia w dojeniu plików , na moim kompie mam DC++ odpalone wraz ze startem systemu aż do zamknięcia , nic się nie muli , w międzyczasie pogrywam np. NFS MW , i inne cuda z wymogami i nie miałem kłopotu z zawieszaniem czy muleniem , może masz za słaby procek ? może zbyt obciążone łącze ? nie wiem , ale DC++ jest , jedyna wada to to że nie wszystko można tam znaleźć
    pozdro
    a ja sie nie zgodze z Toba ze sie ze mna nie zgadzasz

a serio to jesli sciagasz filmy 700 mb w 2 minuty to jestes chyba pracownikiem tepsty i masz lacze 100 Mb bo takiej mozliwosci przy laczach ogolnego uzytku poprostu nie ma

no chyba ze te filmy 700 mb to pliki fake

i nie wierze ze przy laczu 3 Mb sciagasz film 700 mb w 2 minuty

sa granice fanazji ale Ty ja przekroczyles - 700 mb filmu w 2 minuty to i w swojej sieci lokalnej nie sciagniesz

a ilosc userow jest bardzo wazna bo predkosci sciagania sumuja sie i dany plik sciaga sie znacznie szybciej ale bez przesady w 2 minuty to mozesz sciagnac 20 mb ale nie 700

w progsach p2p siedze od ich pojawienia sie i troszke wiem na ich temat wiec wybacz ze zachowam swoje zdanie

DC++ jest chyba najbardziej mulacym system programem p2p zwlaszcza jak sciaga sie kilkanascie lub kilkadziesiat plikow jednoczesnie

moj komp to taki zly chyba nie jest bo to

Intel Pentium 4 2.8 GHz BOX Prescott (FSB 800, 1MB)
    Płyta główna Asus P4P800-E Deluxe
    DDR-SDRAM DIMM DDR400 512MB Geil (2x256MB, DualDDR, CL2.5)
    Radeon 9800 PRO Sapphire 128MB DDR, TV&DVI ( na ukladzie r360 od XT )
    HDD WD 160GB, 7200 obr, ATA/100, 8MB cache
    Gigabyte GH-PCU21-VD (3D Cooler-Pro)
    Teac CD-W552G 52x/32x/52x BOX black
    Napęd DVD Toshiba x16 SD-M1802 (czarny)
    Obudowa ModeCom Rainbow (czarna)

wiem ze ramu malo i karta srednia ale na pewno sprzet ten wystarczy do normalnego uzytkowania a wydajnosc systemu spada wyraznie po odpaleniu DC++ - dokladnie zDC++

mozliwe ze jest to spowodowane tym ze wlasnie sciagam wiele plikow jednocznie i wiele innych programow mam otwartych ale sam sposob dzialania DC i kod programu czyni go bardzo ciezkim dla systemu

taki emule czy limewire sa o wiele lepiej zoptymalizowane

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez dune2 ; 23.Feb.2006 o 08:21

Domyślnie

Cytat Napisał dune2

a serio to jesli sciagasz filmy 700 mb w 2 minuty to jestes chyba pracownikiem tepsty i masz lacze 100 Mb bo takiej mozliwosci przy laczach ogolnego uzytku poprostu nie ma

sa granice fanazji ale Ty ja przekroczyles - 700 mb filmu w 2 minuty to i w swojej sieci lokalnej nie sciagniesz
    Oj zdziwilbys sie jakie czasy mozna zrobic gdy ktos ma HUBa osiedlowego Wtedy predkosci ogranicza tylko kabel sieciowy, karta sieciowa oraz topologia w jakiej zbudowana jest siec

Mam nadzieje, ze teraz bedziesz jeszcze wiecej wiedzial na temat p2p.

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03
    Oj zdziwilbys sie jakie czasy mozna zrobic gdy ktos ma HUBa osiedlowego Wtedy predkosci ogranicza tylko kabel sieciowy, karta sieciowa oraz topologia w jakiej zbudowana jest siec

na temat bajek o p2p wiem wiecej ale myslalem ze na powaznie mowimy o tej tematyce i o sciaganiu P2P poza wlasnym osiedlem

notabene 700 mb to mi sie nie przegra z jednej partycji dysku na druga w czasie 2 min

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    na temat bajek o p2p wiem wiecej ale myslalem ze na powaznie mowimy o tej tematyce i o sciaganiu P2P poza wlasnym osiedlem

notabene 700 mb to mi sie nie przegra z jednej partycji dysku na druga w czasie 2 min
    To masz strasznie wolny dysk, lub wylaczone DMA. U mnie kopiowanie miedzy partycjami trwa to w okolicach 30 sekund. Miedzy dyskami ten czas jest jeszcze mniejszy.

Powiedzmy, ze mam zrobionego HUBa w sieci [oczywiscie nie mam, to tylko przyklad ]. Siec ma predkosc 100Mbit co daje 12,5 MB/s. W ile sekund bede sciagal film, ktory ma 700MB?
    Odpowiedz: 56 sekund
    To nie sa bajki, to matematyka

Jesli chodzi o sciaganie poza swoja siecia, to ja sie swoimi czasami nie chwale. Mam neozdrade 640, wiec nie osiagam tak dobrych czasów jak wy.

Domyślnie

Cytat Napisał dune2

a ilosc userow jest bardzo wazna bo predkosci sciagania sumuja sie i dany plik sciaga sie znacznie szybciej ale bez przesady w 2 minuty to mozesz sciagnac 20 mb ale nie 700

w progsach p2p siedze od ich pojawienia sie i troszke wiem na ich temat wiec wybacz ze zachowam swoje zdanie

DC++ jest chyba najbardziej mulacym system programem p2p zwlaszcza jak sciaga sie kilkanascie lub kilkadziesiat plikow jednoczesnie

moj komp to taki zly chyba nie jest bo to

Intel Pentium 4 2.8 GHz BOX Prescott (FSB 800, 1MB)
    Płyta główna Asus P4P800-E Deluxe
    DDR-SDRAM DIMM DDR400 512MB Geil (2x256MB, DualDDR, CL2.5)
    Radeon 9800 PRO Sapphire 128MB DDR, TV&DVI ( na ukladzie r360 od XT )
    HDD WD 160GB, 7200 obr, ATA/100, 8MB cache
    Gigabyte GH-PCU21-VD (3D Cooler-Pro)
    Teac CD-W552G 52x/32x/52x BOX black
    Napęd DVD Toshiba x16 SD-M1802 (czarny)
    Obudowa ModeCom Rainbow (czarna)

wiem ze ramu malo i karta srednia ale na pewno sprzet ten wystarczy do normalnego uzytkowania a wydajnosc systemu spada wyraznie po odpaleniu DC++ - dokladnie zDC++

mozliwe ze jest to spowodowane tym ze wlasnie sciagam wiele plikow jednocznie i wiele innych programow mam otwartych ale sam sposob dzialania DC i kod programu czyni go bardzo ciezkim dla systemu

taki emule czy limewire sa o wiele lepiej zoptymalizowane

pozdrawiam
    dune2 bez urazy ale widzę że na temat DC++ to mało wiesz , po pierwsze nie 3mb a 10 mb w sieci , 3 mb to dostęp do internetu , 10 mb to prędkość wewnątrz sieci , a jak nie wierzysz że ściągam film 700 mb w niecałe 2 minuty to zapraszam do mnie , za każdą minutę powyżej 2 minut stawiam flaszkę , a co do prgramów p2p to poza DC++ nie znalazłem żadnego który ma tak szybkie ściąganie ( oczywiście mowa o własnym hubie )

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03

masz rację , sam się kiedyś zdziwiłem jak na swoim hubie miałem ponad 12mb, "Piątą kompanię" ściągnąłem właśnie poniżej 2 minut
    pozdro

Domyślnie

Zdarzalo sie, ze sciagajac z neta rowniez mialem kosmiczne predkosci. Niestety sciągaly sie zle pliki tzw. fake

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał ralph03
    To masz strasznie wolny dysk, lub wylaczone DMA. U mnie kopiowanie miedzy partycjami trwa to w okolicach 30 sekund. Miedzy dyskami ten czas jest jeszcze mniejszy.

Powiedzmy, ze mam zrobionego HUBa w sieci [oczywiscie nie mam, to tylko przyklad ]. Siec ma predkosc 100Mbit co daje 12,5 MB/s. W ile sekund bede sciagal film, ktory ma 700MB?
    Odpowiedz: 56 sekund
    To nie sa bajki, to matematyka

Jesli chodzi o sciaganie poza swoja siecia, to ja sie swoimi czasami nie chwale. Mam neozdrade 640, wiec nie osiagam tak dobrych czasów jak wy.
    no ale siec ze 100Mbit to wlasnie bajka wiec po co taka teoria ?

a co do dysku mam dosyc niezly a jak mi pokazesz screena gdzie kopiujesz miedzy partycjami 700 mb w 30 sekund to stawiam Ci piwko

****** dune2 ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    dune2 bez urazy ale widzę że na temat DC++ to mało wiesz , po pierwsze nie 3mb a 10 mb w sieci , 3 mb to dostęp do internetu , 10 mb to prędkość wewnątrz sieci , a jak nie wierzysz że ściągam film 700 mb w niecałe 2 minuty to zapraszam do mnie , za każdą minutę powyżej 2 minut stawiam flaszkę , a co do prgramów p2p to poza DC++ nie znalazłem żadnego który ma tak szybkie ściąganie ( oczywiście mowa o własnym hubie )
    nie ma urazy ale sadze ze o P2P wiedzialem wiecej 10 lat temu niz Ty teraz

po pierwsze nie pisz bzdur ze sciagasz z hubow spoza sieci filmy 700 mb w niecale 2 minuty a po drugie jesli takie cuda sie dzieja to tylko przy sciaganiu fakow

a jesli nie znasz niczego poza D++ co szybciej sciaga to juz sie kompromitujesz odnosnie znajomosci P2P

chociazby wspomniany Limewire bije na glowe D++ ale pewnie do tej pory o nim nie slyszales

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    no ale siec ze 100Mbit to wlasnie bajka wiec po co taka teoria ?

a co do dysku mam dosyc niezly a jak mi pokazesz screena gdzie kopiujesz miedzy partycjami 700 mb w 30 sekund to stawiam Ci piwko
    Pisalem w okolicach 30 sekund. W 30 sekund pewnie sie da ale moj dysk chodzi jako ATA 100.

Screen z kopiowania miedzy partycjami. Calosc w okolicach 30 sekund.
    Jesli uzywasz windowsowego Explorera do kopiowania to nie dziwie sie, ze idzie 2 minuty. Moze przerzuc się na Total Commandera. Poczujesz roznice.

Domyślnie

Cytat Napisał dune2
    nie ma urazy ale sadze ze o P2P wiedzialem wiecej 10 lat temu niz Ty teraz

po pierwsze nie pisz bzdur ze sciagasz z hubow spoza sieci filmy 700 mb w niecale 2 minuty a po drugie jesli takie cuda sie dzieja to tylko przy sciaganiu fakow

a jesli nie znasz niczego poza D++ co szybciej sciaga to juz sie kompromitujesz odnosnie znajomosci P2P

chociazby wspomniany Limewire bije na glowe D++ ale pewnie do tej pory o nim nie slyszales
    a kto napisał o ściąganiu poza własną siecią? chyba czegoś nie doczytałeś , jeszcze jedna sprawa , 100mb łącza to nie bajki , do czerwca tego roku na moim hubie ma być zainstalowane właśnie takie łącze , zobaczę jakie możliwości osiągnie w ściąganiu , hmm myślę że z włąsnego huba można będzie oglądać divxy na bieżąco

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)