Witajcie!
Od paru dni walczę z nagraniem płytki DVD - AUDIO z dźwiękiem DTS. Znalazłem na forum kilka przydatnych porad, lecz nie umiem sobie poradzić z samym nagraniem pliku wav próbkowanego z częstotliwością 48 kHz, zawierającego dźwięk z DTS na płytę DVD do formatu DVD - AUDIO. Dodam jeszcze, że plik wav jest obrazem płyty CD AUDIO przekonwertowanym ze stereo do DTS.
Może opiszę krok po kroku moje próby to będzie łatwiej wyłapać, gdzie robię błąd.
1. Zrzucam zawartość płyty CD AUDIO do pliku wav programem Excat Audio Copy. Dodatkowo tworzę arkusz CUE zawierający znaczniki utworów.
2. Programem Plaque Bidule wyodrębniam ze stereofonicznego wav'a sześć kanałów mono.
3. Łączę te sześć kanałów w jeden plik zawierający wielokanałowy DTS programem SURCODE DTS DECODER.
Do tego momentu jest wszystko ok. Plik nagrany na płytkę jako dane jest wykrywany przez odtwarzacz jako dts. Nie ma w nim jednak znaczników utworów i widziany jest jako jedna całość, mimo iż zawiera kilkanaście utworów. Wiem, że do podziału można wykorzystać arkusz CUE, który został wcześniej stworzony ale nie bardzo wiem jak. Dodam, że program WaveLab, który mógłby podzielić plik na poszczególne utwory nie przyjmuje pliku próbkowanego z 48000 Hz.
Może któryś z kolegów/koleżanek fachowców mógłby mi pomóc w rozwiązaniu tego problemu. Byłbym wdzięczny za opisanie krok po kroku jak nagrać płytkę DVD - AUDIO z dźwiękiem DTS, która widziałaby wszystkie utwory.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem