+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: problem z czytaniem plyty audio w radiu samochodowym "cd error"

Szeregowy 4am3le0n ma szanse

Domyślnie problem z czytaniem plyty audio w radiu samochodowym "cd error"

Witam wszystkich! mam problem... mianowicie kupilem niedawno samochod z bardzo dobrym aczkolwiek niezbyt nowym radiem blaupunkt san remo 168 na cd. wszystko oki ale jak nagrywam normalnie nero plytke audio to pokazuje mi w radiu "disc error", a jak wkladam oryginalną plyte to normalnie mi odtwarza:/ brat ostatnio powiedzial mi ze jest mozliwosc nagrywania plyt tak zeby czytalo je jak oryginalne ale nigdzie nie moge znalesc jak to zrobic moze wy mi pomozecie? jak ktos wie jak to nagrac to prosze o pozostawienie tutaj informacji ta ten temat... dzięki z gory! /pozdrawiam

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Używaj płyt markowych, np. Verbatim. Nagrywaj audio prędkością 12-16x i stosuj metodę Disc-At-Once oraz zamykaj CD.

Wina może leżeć od strony soczewki lasera, tzn. soczewka została zabrudzona. Musisz rozkręcić radyjko i wyczyścić soczewkę, np. wacikiem do uszu nasączonym czystym spirytusem. Tylko nie trzyj za mocno.
    Napisz czy się udało.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy Baton_3 ma szanse

Domyślnie

Jest na to sposób ale to nie wina zabrudzonej soczewki itp. Masz Funkcję antypiracką Mam ten sam problem NO DISC i się wysówa płyta nie da ci nic nagranie na markową płytę Jak znajde program na nasz problem to odrazu ci podam nazwę i instrukcję i nieda ci nic skopiowanie płyty orginalnej Bo zabezpieczenie polega na "niby" rysie czy uszkodzeniu w danym miejscu płyty, które odczytywane jest przez take jak nasze radia jako zabezpieczenie Napewno w Nero ci się to nieuda ponieważ dla konfortu użytkowników robi korektę błędów (a także jak wyżej napisałem tego zabezpieczenia:/) Jeśli chcesz zrobić kopię orginalnej płyty i aby ci odpaliła na tym Blaupunktcie to muszisz korzystać z Alcochola 120% (najlepiej najnowsza wersja) i pamiętaj aby funkcja korekty błędów była wyłączona! Najlepiej to wybierz z listy profil AUDIO czy AUDIO+ Pozdrawiam...
    Ostatnio edytowane przez misiek1928 ; 08.Jul.2006 o 15:23 Powód: Kupowanie pirackich kopii płyt, to okradanie ludzi, którzy ciężko pracowali nad produkcją zawartości danego krążka, więc proszę nikogo do tego nie namawiać i najlepiej samemu tego nei czynić.

Starszy szeregowy Pablo1964 ma szanse Avatar Pablo1964

Domyślnie

Niektóre starsze odtwarzacze po prostu nie czytają CD-R. Można ewentualnie próbować nagrywać z niższą prędkością ale nie ma gwarancji.

Szeregowy dejwid1986 ma szanse

Domyślnie

a ja nie wiedziec czemu mam podobny problem tylko z kazda plyta jaka wloze :/
    mam radio kenwood kdc-307
    niedawno wszystko dzialalo a dzisiaj "wypluwa" wszystkie plytki
    i oryginalne i przegrywane...

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Wydaje się, że odtwarzacz się w końcu zestarzał. Może uda się wyczyścic optykę w nim. Szukaj jak na forum, opisywane było wiele razy.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)