Witam wszystkich. Wszedłem w posiadanie plików z płyty dvd audio ( BUP, IFO, MPEG znajdujących się w folderze AUDIO TS) w sumie 1,87GB. W skład ''płyty'' wchodzi bardzo skromne menu + 6 utworów (dane audio: typ LinearPCM , bitrate 6912Kbps) o łącznym czasie 37min 34sek. Na dzień dobry miałem problem żeby tego posłuchać ponieważ moje PowerDVD 6 wywświetlało mi tego typu informacje : 1.Zawartość chroniona przez CPPM itd.,itp. W końcu jakoś udało mi się odpalić pliki MPEG. Byłem ''wstrząśnięty'' jakością dźwięku (do tej pory zachwycałem się ac3 i DTSem). Postanowiłem więc wypalić sobie płytke i zaczęły się schody. Zainstalowałem różne oprogramowanie: Nero7,DVDRip,Audio DVD Creator,A1 DVD Audio Ripper, DVD-lab PRO,DVD Shrink,DVDFab,Super DVD Creator,DVD Architect,DVD Audio Extractor,Easy DVD Extractor + jeszcze kilka innych ale płytki DVD Audio nie udało mi się wypalić ponieważ zawsze wyskakiwał jakiś błąd (error, brak zgodności z formatem dvd). Dobra poczytałem o CPPM i zainstalowałem A-Ray Scanner, niestety to też nie pomogło. Postanowiłem więc wypalić płytkę DVD jako dane, uruchomiłem PowerDVD no i znowu te komunikaty o CPPM..........., ale poszło , wtedy po raz pierwszy zobaczyłem menu tej płytki, niestety z poziomu menu miałem problem z odsłuchem poszczególnych utworów. Znowu lektura i google po których zainstalowałem InterVideo WinDVD (odtwarzacz), ku mojemu ździwieniu płytka chodzi w nim bez żadnych problemów.
Mam jednak pytanie jak i czym prawidłowo powinno się wypalić płytę DVD Audio ponieważ nie wiem czy pojdzie ona w stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Nadmienie że tych plików nie da się wrzucić do folderu video ts i wypalić jako dvd-video (brak zgodności z tym formatem)
..................a może za dużo kombinuje?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem