+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Czym wypalić dvd audio

Szeregowy Kordian ma szanse

Exclamation Czym wypalić dvd audio z audio ts

Witam wszystkich. Wszedłem w posiadanie plików z płyty dvd audio ( BUP, IFO, MPEG znajdujących się w folderze AUDIO TS) w sumie 1,87GB. W skład ''płyty'' wchodzi bardzo skromne menu + 6 utworów (dane audio: typ LinearPCM , bitrate 6912Kbps) o łącznym czasie 37min 34sek. Na dzień dobry miałem problem żeby tego posłuchać ponieważ moje PowerDVD 6 wywświetlało mi tego typu informacje : 1.Zawartość chroniona przez CPPM itd.,itp. W końcu jakoś udało mi się odpalić pliki MPEG. Byłem ''wstrząśnięty'' jakością dźwięku (do tej pory zachwycałem się ac3 i DTSem). Postanowiłem więc wypalić sobie płytke i zaczęły się schody. Zainstalowałem różne oprogramowanie: Nero7,DVDRip,Audio DVD Creator,A1 DVD Audio Ripper, DVD-lab PRO,DVD Shrink,DVDFab,Super DVD Creator,DVD Architect,DVD Audio Extractor,Easy DVD Extractor + jeszcze kilka innych ale płytki DVD Audio nie udało mi się wypalić ponieważ zawsze wyskakiwał jakiś błąd (error, brak zgodności z formatem dvd). Dobra poczytałem o CPPM i zainstalowałem A-Ray Scanner, niestety to też nie pomogło. Postanowiłem więc wypalić płytkę DVD jako dane, uruchomiłem PowerDVD no i znowu te komunikaty o CPPM..........., ale poszło , wtedy po raz pierwszy zobaczyłem menu tej płytki, niestety z poziomu menu miałem problem z odsłuchem poszczególnych utworów. Znowu lektura i google po których zainstalowałem InterVideo WinDVD (odtwarzacz), ku mojemu ździwieniu płytka chodzi w nim bez żadnych problemów.
    Mam jednak pytanie jak i czym prawidłowo powinno się wypalić płytę DVD Audio ponieważ nie wiem czy pojdzie ona w stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Nadmienie że tych plików nie da się wrzucić do folderu video ts i wypalić jako dvd-video (brak zgodności z tym formatem)
    ..................a może za dużo kombinuje ?
    Załączone obrazki Załączone obrazki Czym wypalić dvd audio-iviewcapture_date_19_04_2006_time_00_21_24.jpg  
    Ostatnio edytowane przez Kordian ; 19.Apr.2006 o 02:31 Powód: zmiana tytułu

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

W przypadku płyty DVD-Audio folder VIDEO_TS nie jest pusty. Tworzony jest tam tzw. mirror folderu AUDIO_TS (przynajmniej w przypadku tworzenia DVD-A za pomocą DISCWelder chrome II tak jest i bez tego DVD-A nie poleci na stacjonarnym odtwarzaczu).
    Próbowałeś nagrywać za pomocą DVDDecryptera?
    A właściwie to próbowałeś stworzyć folder AUDIO_TS zawierający Twoje pliki i VIDEO_TS pusty i nagrać to na DVD? Może z gotowymi plikami, takimi jak Twoje nie trzeba robićmirrora w VIDEO_TS (patrz w nawiasie powyżej)...

Domyślnie

Misiek dzięki za pomoc , jak wróce z pracy to się wezme za to tak jak opisałeś.

Domyślnie

Witam ponownie. Musiałem przeinstalować kompa. Jeśli chodzi o DVDDecryptera to niestety ale on nie przyjmuje tych plików. Nie potrafie wypalić płytki żadnym programem bo każdy krzyczy że są one niezgodne z formatem dvd. Nie pomaga też sztuczne dołożenie folderu video ts , ponieważ taką płytke mogę wypalić tylko jako dane na dvd. Na komputerze to działa ale na stacjonarce nie pójdzie. Nic będe kombinował dalej.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)