hejka!
jakim programem nagrać płytkę audio z formatu .shn?
burrrn nie czyta dobrze, choć wykrywa.
easy cd-da extractor w ogóle nie czyta tych plików...
zatem?
hejka!
jakim programem nagrać płytkę audio z formatu .shn?
burrrn nie czyta dobrze, choć wykrywa.
easy cd-da extractor w ogóle nie czyta tych plików...
zatem?
1. najprościej foobar2000
2. zabawa z plug-in do winampa lub conwerter formatu shn - Wav
*.shn -> Jest to format kompresji bezstratnej (audio).
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
witam ponownie.
już wiem jak z shn zrobić wav i nagrać na audio.
ale teraz kolejna kwestia: czy jest sens aby z wavewów, które były zrobione z shnów robić pliki w formacie mpc i dopiero je nagrać na audio?czy lepiej od razu wavy nagrywać na audio
dzięki za odpowiedzi prędkie![]()
oczywiście nagraj wav![]()
A nie lepiej pobrać plugin do Nero i wypalić za pomocą Nero płytkę?
Chyba kolega nie przeglądał mojego powyższego linka.![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
znam ten link.Napisał SEBAW
ponadto nie używam nero. nie mam wersji tego programu żadnej z ostatnich. kiedyś uzywałem nero 5, ale muszę przyznać skromnym mym zdaniem, że w porównaniu z burrrn nero wypada kiepsko jeżeli chodzi o kawałki, między którymi nie ma przerwy - w nero wychwytywałem subtelne jakby pyknięcia w przechodzeniu jednego kawałka w drugi. w burrrn tego nie ma. być może w najnowszych wersjach nero już ten problem się nie pojawia. jednak nie przeszkadza mi zmienianie np. shnów w wavy i nagrywanie burrrnem.
ale przekonaj mnie do nero!
![]()
to znowu ja...(;
skoro jesteśmy na forum (chyba) maniaków muzyki, i to muzyki w dobrych formatach, to może nie znacie stronki
www.archive.org
a zwłaszcza zakładki z tej strony do ściągania koncertów różnych kapel:
http://www.archive.org/audio/etreeli...llection=etree
więc pomyślałem, że zapodam linka...
pozdrawiam.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)