+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: nie moge nagrac audio-cd !!!!!!!

podszyszkownik yaca69 ma szanse Avatar yaca69

Unhappy nie moge nagrac audio-cd !!!!!!!

Mam problem z nagraniem audio cd.
    W WMP dostaje komunikat ,ze moj naped jest nierozpoznawalny.w nero gdy chce dodac jakis utwor do listy nagran,to wszystko znika i wraca do panelu startowego nero...
    w nero nie mam zadnego problemu z innymi nagraniami .mp3, filmy CD ,DVD video nagrywa bez problemu.
    W WMP problem pojawil sie ,gdy zamontowalem nowa nagrywarke DVD,wczesniej mialem cd nagrywarke i dzialalo bez problemu.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Na początku piszesz, że masz problem z dodawaniem utworków do listy, a następnie wynika z Twojej wyp., że nie masz: w nero nie mam zadnego problemu z innymi nagraniami .mp3, filmy CD ,DVD video nagrywa bez problemu.. Czyli masz problem z audio, ale z innym formatem?

Czy oprócz tego napędu posiadasz jeszcze jakiś inny napęd optyczny? Jak tak, to napisz jak są podpięte (kanał, master/slave).
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Unhappy

Bo wlasnie problem tkwi w audio.w nero kilka tygodni temu bylo jeszcze wszystko ok.nagralem w nim kilka plytek audio-cd,i to juz po wymianie nagrywarki.Posiadam jeszcze jeden naped dvd-room.Nowa dvd nagrywarke podpialem identycznie ,tak jak byla podpieta cd-nagrywarka-slave.Od czasu wlasnie tej wymiany WMP nie rozpoznaje napedu,ale i tak go nie uzywalem.Wszystko dawalem przez nero6.Niedawno wlasnie nero zaczelo mi robic problemy z audio-cd.Sciagnalem nero7 ,problem ten sam.Gdy chce dodac cokolwiek do listy nagrywania,wszystko znika i cofa sie do panelu startowego nero.

Troche namieszalem.Najciekawsze jest to ,ze mp3 tez nie moge nagrac.Dzieje sie podobnie jak z audio-cd.Po probie dodania utworu na liste ,wszystko znika.Tylko filmy moge nagrac bez problemu.Co to moze byc ,q..rde ?!Kodek jakis ,albo co? Juz zglupialem do reszty.
    Ostatnio edytowane przez anabolo ; 12.Jun.2006 o 09:53 Powód: Używaj funkcji EDYTUJ!

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Być może istnieje jakiś problem z plug'inami - najlepiej weź od instaluj zupełnie NERO - wykonaj potem restart, przeczyść rejestr windy z wszystkich wpisów NERO i dopiero zainstaluj.
    PS. A sprawdzałeś na wielu plikach mp3? Być może są jakieś uszkodzone, bądź niestandardowe, których dekodery Nero nieobsługują - co prawda powinien wywalić błąd, ale niekoniecznie

Domyślnie

pliki sprawdzilem ,sa OK.Wywalilem nero...chyba sobie wroce z powrotem do nero6.
    Ale jak sie czysci rejestrz wpisow nero ,to nie wiem.he!
    Objasni ktos ,jak krowie na granicy ?
    Ale pozostal tez problem z WMP,co z tym ?
    Dalej nie rozpoznaje mi nagrywarki...

Kapral aibench ma szanse

Domyślnie

Najprosciej wprawdzisz w czym problem instalujac
    jeszcze jeden egzemplarz Windy.
    Mozesz wczesniej sprawdzic komunikaty o bledach
    systemu i oprogramowania w zarzadzanie-komputerem.

Szeregowy lehu ma szanse

Domyślnie

mam identyczny problem jak jaca69 - opisze co udało mi się wyśledzić, ale utknąłem.... może ktoś miał problem z plikiem, do którego dotarłem i wie co dalej

mam winxppro sp1, wmp9 i nero7

ale od początku....
    Przy próbie dodania pliku mp3 w sesji audioCD nero zamyka się i wraca do StartSmart. W PodglądzieZdarzeń Windows nie ma śladu błędu - jakby się nic nie stało. Wykonałem podstawowe badania - antywirus, pestpatrol, defragmentacja dysku, msconfig, rejestr windy (wpisy startowe), aktywne procesy, usługi systemowe.... nic, żadnych nieznanych wpisów ...
    Po kilku dniach szwagier i kumpel zameldowali o podobnym problemie - mają winxppro sp1, wmp9 ale nero6.
    Internet wypluł z siebie jeden post polski (jaca69) i jakiś jeden angielski... nigdzie rozwiązania
    Była ponadto wzmianka o problemie win2000 i aktualizacji wmp9 (Windows Media Player blokuje Nero?) http://www.idg.pl/news/87726.html , co naprowadziło mnie na konflikt plugin'ów nero i wmp9 (na początku sierpnia były aktualizacje zabezpieczeń i chyba dodali możliwość wypalania audioCD w wmp9 - nie jestem pewien...). W dodatku w wmp9 wypaliłem audioCD bez problemu.
    Deinstalacja, General-CleanTool_2_1_5_17, ręczne czyszczanie resztek (katalogi, rejestr) i ponowna instalacja nero nic nie dała.
    Deinstalacja auktualizacji wmp9i ponowna instalacja nero bez tej aktualizacji również nic nie dała.

Postanowiłem sprawdzić pluginy, ale okazało się, że przy wejściu w plik\opcje\audio\opcje również wywala program i wraca do StartSmart.
    Po usunięciu pliku C:\Program Files\Common Files\Ahead\AudioPlugins\msa.dll ruszyłem z martwego punktu - można dodać pliki mp3 do sesji audioCD w nero. Niestety ten plik odpowiada za wypalanie płytek
    Mam teorię, że po aktualizacji windy, nastąpił konflikt nero i wmp9 (może wpływ na to ma brak ServicePack'a2, ale jakoś nie moge się do niego przekonać..... kiedyś zainstalowałem, ale nie wytrzymałem nerwowo...)

Odszukanie takiego pliku w sieci okazało się dla mnie trudniejsze niż myślałem ... (znalazłem plik na jakiejś amerykańskiej stronie za prawie 10usd lol).

I w tym miejscu mam prośbę: czy ktoś mógłby podesłać plik msa.dll ze swojej instalacji, oczywiście takiej, która wypala audioCD (u mnie ścieżka C:\Program Files\Common Files\Ahead\AudioPlugins\msa.dll). Nie ważne jaka wersja nero - sprawdziłbym kilka.

No i może miał ktoś problem z plikiem msa.dll.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)