Czy jest możliwość nagrania plików .dts na płytkę CD lub DVD a następnie od tworzenia jej w odtwarzaczu DVD lub w komp.?
Czy jest możliwość nagrania plików .dts na płytkę CD lub DVD a następnie od tworzenia jej w odtwarzaczu DVD lub w komp.?
pliki .dts same w sobie, nagrane jako dane, będą do odtworzenia na niektórych kinach domowych. Co do komputera, to są odtwarzacze które je łykają, np. foobar2000.
Jeśli chcesz zrobić płytę Audio-CD-DTS, to musisz się rozejrzeć na googlach - jest trochę opisów, jednak potzrebne jest oprogramowanie z drogą licencjąponieważ pliki DTS trzeba będzie zakodować do WAV(DTS).
Dzięki za odpowiedź. Czy mógł byś podać mi kilka tytułów tych drogich programów?
I jeszcze jedno, mam X-Fi czy mam możliwość odegrania utworów (.dts) na tej karcie muz. z kinem domowym Logitech Z5500?
Jak to na minetonke przystało jest drogo ale wiemy jak jestSurCode by Minnetonka
DTS-DVD: Put DTS-quality sound on DVD-Videos. This full feature version also creates DTS CDs.
DTS-CD: Make surround sound CDs. DTS is the standard for Surround on CD in a low-cost version.
Jest ich nieco więcej na rynku ale cała sprawa rozchodzi się nie tyle o producenta PROGRAMU co o LICENCJĘ na DTS
Poczytaj o tym, warto wiedzieć
A co do odtwarzania to Z5500 jak i X-Fi mają dekodery DTS (Logitech na pewno ale co do X-fi mogę się mylić, jeśli tak - niech mnie ktoś poprawi). Nawet jesli X-Fi go nie ma, to masz dekoder sprzętowy przy głośnikach, więc DTS poleci aż miło![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)