Czy można jakimś programem nagrać MP3 na płycie DVD tak aby odtwarzacz stacjonarny to odczytywał?
Czy można jakimś programem nagrać MP3 na płycie DVD tak aby odtwarzacz stacjonarny to odczytywał?
NeroNagrywam nim wszystko jak leci i nie ma żadnych problemów z czytnikiem stacjonarnym dvd.
Mówiąc ściślej, można dowolnym programem - w tym Nero.Ważne, aby system plików był zgodny z tym, co potrafi zobaczyć odtwarzacz (UDF/ISO/Joliet).
ja mam tez dvd stacjonarny i zrobiłem tak jak napisaliscie i dvd nieczyta mp3 na dvd moze wiecie jak nagrac dvdaudio jakim programem uzywałem nero i kilku innych programów
Więc tak...
Po pierwsze, odtwarzacz musi być przystosowany do odtwarzania MP3 (to dość oczywiste, wiem). Po drugie, musi być przystosowany do odczytu MP3 z DVD - a nie każdy jest. To powinno być opisane w jego instrukcji. Jeżeli pisze tylko o CD z MP3, to znaczy, że odtwarzacz może nie czytać MP3 z DVD - nie dlatego, że to niemożliwe, ale dlatego, że producent o tym nie pomyślał.
Co do DVD-Audio:
- 'prawdziwego' DVD-Audio nie da się nagrać bez oprogramowania za około 20 000 $
- płytę w standardzie DVD-Video bez obrazu, ale zawierającą dźwięk w formacie WAV lub AC3, można stworzyć przy pomocy DVD-Audio Creatora.
U mnie tez tak samo jest na cd mi czyta mp3 bez problemu ale juz na dvd nie chce.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Spotkałem się też z tym problemem. Niestety sobie nie poradziłem...
Napisał Marius-the-Mad
Dokładnie tak jest musi byc mp3-dvd np moj soniacz tego nie ma tylko z mp3 cd mozna odtwarzac muze
..::TyGrYseK::..
tak więc korzystalem z dvd audio creator jest dość dziwny poniewaz niedość ze 5 godzin trwa dekodowanie mp3 to niechce mi nagrac plyty niewiem do tego programu są potrzebne jakieś kodeki lub suporty, słuszałem tez o jeszcze jednym programie lecz go niepamientam to chyba sonic dvd audio creator tak mi sie zdaje,ale jest jeszcze jeden ale cieszko go zdobyć, nazwe zapomnialem, jakby ktoś znal jakiś dobry programi ktory dolącza menu do mp3, był bym wdzięczny,ten dvd audio creator był by dobry ale tylko na niektóre mp3 i malo iloś tz. jakieś pół plyty dvd narra![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)