+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: jak przesunąc dzwiek do wizji

mateo-el
    Gość

Question jak przesunąc dzwiek do wizji

witam jestem tu nowy mam mały problem ściągnąłem film z netu i przy odtwarzaniu dźwięk jest przesunięty do wizji gdzieś ok o 2 sekundy jak to mogę zrobić żeby oglądać normalnie, jestem w tym laikiem wiec proszę o pomoc z góry dziękuje

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

do takiej zabawy używam progsa Pinnacle studio 9 , ale mysle że są łatwiejsze programy , niestety nie znam więc polecam ten którego mam , jest bardzo dobry ale trzeba sie troszkę pobawić
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Proponuję użyć jakiś program do DVD masteringu lub authoringu z możliwością korekcji i przesunięć bazy czasu.
    Ja używam DVD-Lab Pro, są też darmowe alternatywy jakiś czas temu opisywane w newsach na stronie cdrlab.pl
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Korekcji można dokonać także "w locie" niestety tylko doraźnie. Stosowną opcję ma np. Media Player Classic. Niewiem co za format wideo masz, ale np. w AVI można szybko zrobić synchronzację VirtalDub'em.

mateo-el
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    Korekcji można dokonać także "w locie" niestety tylko doraźnie. Stosowną opcję ma np. Media Player Classic. Niewiem co za format wideo masz, ale np. w AVI można szybko zrobić synchronzację VirtalDub'em.
    witam mam właśnie mam format AVI i ściągnąłem VirtualDaBMod i nie mam zielonego pojęcia jak sie nim posłużyć może ktoś mnie nakieruje jak to zrobić lub poda jakiś link z którego mogę sie dowiedzieć więcej na temat obsługi tego programu i jeszcze dzięki za odpowiedzi

Starszy szeregowy kptnemo11 ma szanse

Domyślnie

Wczytaj do VDMod twój film następnie z menu: Stream | Stream list i klikasz na strumień audio który cię interesuje (pewnie będzie tylko jeden). Tam w pozycji Delay Audio wpisujesz eksperymentalnie następujące wartości w milisekundach. Np. 1000 to opóźnienie 1 s, -2000 wyprzedzenie 2 s. Wpisujesz, zamykasz menu i odsłu****esz (drugi przycisk na dole od lewej). Wpisujesz inną wartość i odsłu****esz do momentu uzyskania synchro. Potem robisz z menu: Video i zaznaczasz Direct Stream Copy a następnie zapisujesz nowy poprawiony plik opcją: File | Save As , tu wybierasz czy chcesz np. AVI, nadajesz nazwę , zapisujesz i bo bólu. Powodzenia

mateo-el
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kptnemo11
    Wczytaj do VDMod twój film następnie z menu: Stream | Stream list i klikasz na strumień audio który cię interesuje (pewnie będzie tylko jeden). Tam w pozycji Delay Audio wpisujesz eksperymentalnie następujące wartości w milisekundach. Np. 1000 to opóźnienie 1 s, -2000 wyprzedzenie 2 s. Wpisujesz, zamykasz menu i odsłu****esz (drugi przycisk na dole od lewej). Wpisujesz inną wartość i odsłu****esz do momentu uzyskania synchro. Potem robisz z menu: Video i zaznaczasz Direct Stream Copy a następnie zapisujesz nowy poprawiony plik opcją: File | Save As , tu wybierasz czy chcesz np. AVI, nadajesz nazwę , zapisujesz i bo bólu. Powodzenia
    witam ponownie opis jest ok tylko u mnie nie ma strumienia audio tylko
    video comments
    video chapters
    strem list
    raport
    error mode
    nic o audio chyba że trzeba gdzieś zmienić próbowałem na Media Player Classic i przesuniecie jest o 1 sekundę ale jest problem bo nie mogę tego zapisać będę próbował coś dalej wymyślić chyba że ktoś jeszcze ma jakiś pomysł

Domyślnie

Weż pobierz taki programik: http://www.videohelp.com/tools/GraphEdit Odpal go i z menu: File | Render Media File i tutaj wskaż mu twój film. Pojawią się takie moduły z grubsza podobne do tych jak na obrazku stronki którą ci linkuję. Zrób zrzut ekranu (naciśnij klawisz Prt Sc, otwórz WordPad lub dowolny program graficzny i z menu Edycja | Wklej) z tego i podeślij na forum. Wtedy będę mógł ci coś poradzić.

mateo-el
    Gość

Domyślnie

no to zobacz co to jest bo mi nic to za dużo nie mówi
    Załączone obrazki Załączone obrazki jak przesunąc dzwiek do wizji-mat.jpg  
    Ostatnio edytowane przez mateo-el ; 03.Aug.2007 o 22:31

Domyślnie

Widzę,że używasz FFDshow więc wszystko OK. Musisz w opcjach kodeków wyłączyć AC3Filter bo "odpala" ci równolegle z FFDshow do dekodowania dźwięku. Osobiście uważam,że do audio i wideo FFDshow jest zdecydowanie lepszy (mniejsze obciążenie procesora i niepomiernie więcej opcji). Filtrowi AC3Filter podziękuj (wyłącz/odinstaluj). Z grafu wynika,że masz typowy filmik z dźwiękiem AC3. Nie rozumiem czemu w VirtualDubMod nie pokazuje strumienia audio.Może po drodze robimy jakiś czeski błąd. Odpal jeszcze raz VirtualDubMod i z menu File | Open video file - wczytaj swojego AVI-ka.Następnie: Stream | Stream list i daj screena tego co się pokaże. Może to trochę potrwać ale jeśli ci zależy to nie widzę innej drogi. Jeszcze jedno, może nie masz dekodera AC3 w wersji ACM. Pobierz go http://fcchandler.home.comcast.net/AC3ACM/index.html rozpakuj i zainstaluj + ewentualny restart kompa. Jeśli go nie miałeś do VDubMod nie miał prawa otworzyć ci strumienia z AC3. Powodzenia
    Ostatnio edytowane przez kptnemo11 ; 04.Aug.2007 o 07:55

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)