witam jestem tu nowy mam mały problem ściągnąłem film z netu i przy odtwarzaniu dźwięk jest przesunięty do wizji gdzieś ok o 2 sekundy jak to mogę zrobić żeby oglądać normalnie, jestem w tym laikiem wiec proszę o pomoc z góry dziękuje![]()
witam jestem tu nowy mam mały problem ściągnąłem film z netu i przy odtwarzaniu dźwięk jest przesunięty do wizji gdzieś ok o 2 sekundy jak to mogę zrobić żeby oglądać normalnie, jestem w tym laikiem wiec proszę o pomoc z góry dziękuje![]()
do takiej zabawy używam progsa Pinnacle studio 9 , ale mysle że są łatwiejsze programy , niestety nie znam więc polecam ten którego mam , jest bardzo dobry ale trzeba sie troszkę pobawić![]()
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Proponuję użyć jakiś program do DVD masteringu lub authoringu z możliwością korekcji i przesunięć bazy czasu.
Ja używam DVD-Lab Pro, są też darmowe alternatywy jakiś czas temu opisywane w newsach na stronie cdrlab.pl![]()
Pozdrawiam
Filon by A-men
SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon
ORAZ PC
CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021
| BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA
Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL
Korekcji można dokonać także "w locie" niestety tylko doraźnie. Stosowną opcję ma np. Media Player Classic. Niewiem co za format wideo masz, ale np. w AVI można szybko zrobić synchronzację VirtalDub'em.
witam mam właśnie mam format AVI i ściągnąłem VirtualDaBMod i nie mam zielonego pojęcia jak sie nim posłużyć może ktoś mnie nakieruje jak to zrobić lub poda jakiś link z którego mogę sie dowiedzieć więcej na temat obsługi tego programuNapisał anabolo
i jeszcze dzięki za odpowiedzi
Wczytaj do VDMod twój film następnie z menu: Stream | Stream list i klikasz na strumień audio który cię interesuje (pewnie będzie tylko jeden). Tam w pozycji Delay Audio wpisujesz eksperymentalnie następujące wartości w milisekundach. Np. 1000 to opóźnienie 1 s, -2000 wyprzedzenie 2 s. Wpisujesz, zamykasz menu i odsłu****esz (drugi przycisk na dole od lewej). Wpisujesz inną wartość i odsłu****esz do momentu uzyskania synchro. Potem robisz z menu: Video i zaznaczasz Direct Stream Copy a następnie zapisujesz nowy poprawiony plik opcją: File | Save As , tu wybierasz czy chcesz np. AVI, nadajesz nazwę , zapisujesz i bo bólu. Powodzenia
witam ponownie opis jest ok tylko u mnie nie ma strumienia audio tylkoNapisał kptnemo11
video comments
video chapters
strem list
raport
error mode
nic o audio chyba że trzeba gdzieś zmienić próbowałem na Media Player Classic i przesuniecie jest o 1 sekundę ale jest problem bo nie mogę tego zapisać będę próbował coś dalej wymyślić chyba że ktoś jeszcze ma jakiś pomysł![]()
Weż pobierz taki programik: http://www.videohelp.com/tools/GraphEdit Odpal go i z menu: File | Render Media File i tutaj wskaż mu twój film. Pojawią się takie moduły z grubsza podobne do tych jak na obrazku stronki którą ci linkuję. Zrób zrzut ekranu (naciśnij klawisz Prt Sc, otwórz WordPad lub dowolny program graficzny i z menu Edycja | Wklej) z tego i podeślij na forum. Wtedy będę mógł ci coś poradzić.
no to zobacz co to jest bo mi nic to za dużo nie mówi
Ostatnio edytowane przez mateo-el ; 03.Aug.2007 o 22:31
Widzę,że używasz FFDshow więc wszystko OK. Musisz w opcjach kodeków wyłączyć AC3Filter bo "odpala" ci równolegle z FFDshow do dekodowania dźwięku. Osobiście uważam,że do audio i wideo FFDshow jest zdecydowanie lepszy (mniejsze obciążenie procesora i niepomiernie więcej opcji). Filtrowi AC3Filter podziękuj (wyłącz/odinstaluj). Z grafu wynika,że masz typowy filmik z dźwiękiem AC3. Nie rozumiem czemu w VirtualDubMod nie pokazuje strumienia audio.Może po drodze robimy jakiś czeski błąd. Odpal jeszcze raz VirtualDubMod i z menu File | Open video file - wczytaj swojego AVI-ka.Następnie: Stream | Stream list i daj screena tego co się pokaże. Może to trochę potrwać ale jeśli ci zależy to nie widzę innej drogi. Jeszcze jedno, może nie masz dekodera AC3 w wersji ACM. Pobierz go http://fcchandler.home.comcast.net/AC3ACM/index.html rozpakuj i zainstaluj + ewentualny restart kompa. Jeśli go nie miałeś do VDubMod nie miał prawa otworzyć ci strumienia z AC3. Powodzenia
Ostatnio edytowane przez kptnemo11 ; 04.Aug.2007 o 07:55
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)