+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Temat: Problemy z Audacity.

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał puciututu Zobacz post
    Witam.

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto zechce mi pomóc.
    Nagraj sam wokal z mikrofonu. Co rozumiesz przez podkład, a raczej skąd jest źródło dźwięku. Możesz mieć za cicho ustawioną głośność wejścia mikrofonowego.
    Aby zrobić to dobrze, muzyka powinna być najpierw przetworzona na postać cyfrową, najlepiej aby był to track juz w audacity. Tworzysz potem drugi track i
    jego zadaniem jest zarejestrować dane z mikrofonu.

Szeregowy Tomi zero jak zero

Domyślnie

Hej, dzisiaj ściągnołem program. Usunołem wokal z kawałka mp3 i chciałbym nagrac do tego podkładu własny wokal. Jak to zrobic?. Proszę o instrukcję krok po kroku.

Chciałbym aby kawałek mp3 leciał w tle a w tym samym czasie nagram własny wokal. Całośc zapiszę i będzie kawałek mp3 z moim głosem. W ogóle jest taka moliwośc?

Z góry dziekuje za odpowiedz

Szeregowy Strusiu zero jak zero

Domyślnie

Witam. Używałem kilkakrotnie już programu Audacity, nagrywałem wokale na nim i elegancko się sprawował. Lecz, nastąpił problem przy kolejnej nagrywce okazało się,że coś mi się zmieniło w programie i gdy wrzucam bit do programu w formacie MP3 i chce nagrywać do niego wokal na linii nagrywania wokalu nagrywa mi się bit i ta linia cała wszerz robi się granatowa i nie można nagrać wokalu. Natomiast gdy wycisze bit w ustawieniach głośnosci komputera to moge nagrywac wokal lecz wtedy bit mi nie leci co kompletnie uniemożliwia nagranie. Jeżeli ktoś zrozumiał o co mi chodzi i chciałby mi udzielić ważnej pomocy to poproszę o nią, a jeżeli chciałby mi pomocy udzielić a mnie nie zrozumiał to proszę napisać strusiu17@poczta.onet.pl to sprecyzuje swój kłopot. Dzięki za pomoc.Pozdrawiam

Szeregowy Skinek zero jak zero

Unhappy

Cytat Napisał karollciiaa Zobacz post
    ja tez mam pewnien problem z tym programem....
    No więc tak...
    Wczytuje podkład i zaczynam nagrywać swój głos...
    jak odtwarzam to okazuje się że mój głos wyprzedza podkład...
    Nie wiem czy jasno się wyraziłam, ale nie wiem jak to wytłumaczyć... Poprostu mój głos jakgdyby przyśpiesza i nie klei się z podkładem...
    Co zrobić PLeeeeaaasee pomóżcie
    Też mam podobny problem...

Używam programu Audacity do nagrywania gitary przez multiefekt boss gt 10.

Pierwszym moim problemem jest duże opóźnienie jakie występuje przy nagrywaniu kolejnych ścieżek (latencja) co uniemozliwia równe nagranie.

Drugi problem pojawił się wczoraj - gdy nagrywam kolejne ścieżki nie słysze w słuchawkach ani w głośniku (zalezy co podepne) ścieżek wcześniej nagranych co sprawia ze nagrywanie staje się niemożliwe?

Gdzie znajde ustawienia które pozwolą mi wyeliminować te problemy?

Szeregowy Modgar zero jak zero

Domyślnie

witam,
    mam utwór zapisany jako flac, otwieram go w programie, kopiuje tylko wybrany fragment utworu i chce żeby był on dalej zapisany jako format flac, jak powinienem to prawidłowo zrobić ? najpierw eksport do WAV a potem jakims innym programem zamienić wav na flac ?

Szeregowy misi_k zero jak zero

Domyślnie

czesc mam audacity. nagrywam swoją piosenke ale jak próbuje nagrac słowa to nagrywa razem z podkładem. jak to zmienic

chodzi mi o to jak wyłączyc nagrywanie podkładu

używaj proszę opcji "edytuj post"
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 20.Nov.2010 o 22:24

Szeregowy carrotka zero jak zero

Domyślnie probleeeeem !

czesc. mam problem. moze jest on banalnie prosty ale nie dla mnie. więc tak.. jest takie coś.. że zapisuje to co utworzyłam na audacity. potem wchodzę do tego pliku, a tam jest mnóstwo ścieżek i każda trwa po 5 sekund. Jak zrobić, żeby to było zapisane w jednej ścieżce i aby dało się to odpalić na winampie ?

Szeregowy emigrant zero jak zero

Domyślnie

Witam moderatorów i wszystkich użytkowników!
    Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość.

Mam taki problem:

MÓJ LAPTOP ZA PARĘ DNI WYSIĄDZIE A MAM NA NIM ZAINSTALOWANE PROGRAMY AUDACITY I CUBASE W KTORYCH ROZPOCZĄŁEM PRACĘ NAD PROJEKTAMI MUZYCZNYMI.
    CHCĘ PRZENIEŚĆ TE PROJEKTY NA NOWY LAPTOP I TAM DOKOŃCZYĆ PRACĘ NAD NIMI. ALE JAK TO ZROBIC
    CZY KTOŚ WIE?

Proszę o odpowiedź tutaj lub pokierowanie mnie do już istniejącego wątku na ten temat.
    Z góry dziękuję.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

najlepiej przegrać już zapisane projekty na dysk zewnętrzny lub pena , na nowym lapku zainstalować oba programy na nowo i wkleić projekty do tych programów
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Szeregowy emigrant zero jak zero

Domyślnie

Dzięki za szybką odpowiedź.
    Porada na pewno dobra, tylko ja jeszcze czegoś takiego nie próbowałem. Mam nadzieję że będą może jakieś podpowiedzi z komputera.
    Popróbuję i powiem czy mi się udało, ewentualnie w jakim miejscu utknąłem.
    Ukłony

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)