+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 60

Temat: Problemy z Audacity.

Szeregowy zieloona ma szanse

Domyślnie Problemy z Audacity.

Wiatm! Ściagnęłam sobie program "Audacity" by skrócić utwory mp3. Skróciłam je i kliknęłam:"zapisz projekt". Wchodze do folderu gdzie mam zapisane przeróbki i widze 2 pliki. Jeden o nazwie:"trzeci wymiar-inni niz wszyscy_data" a drugi:"trzeci wymiar-inni niz wszyscy.aup" I nie chcą się odtwarzać. Chce wgrać je do telefonu jako plik mp3. Jak zmienić skrót żeby wszystko działało i który plik wgrać?

Jeśli dla niektórych z was pytania te sa banalne to prosze mnie nie wyśmeiwać, bo w tym temacie to jestesm zielona. Z góry dziekuje za okazana pomoc i prosze o jasne tłumaczenie każdego działania po koleji bo mam ciemny łeb

Globetrotter ALCapone ma szanse Avatar ALCapone

Domyślnie

Proponuję zmienić rozszerzenie pliku *.aup zmienić na *.mp3 .
    Aa i jeszcze coś. Zobacz czy w tym programie, nie ma przypadkiem gdzies opjci przy zapisywaniu, aby wybrać format w którym chcesz ten plik zapisać. Bo być może domyślnie jest ustawiony właśnie na *.aup.
    I AMD Athlon II X4 620 II Grigabyte MA770T-UD3P III 4 GB RAM DDR III 1333 MHz IV ATI Radeon HD4850 512MB PowerColor PCS V WD Caviar 160 GB 8 MB Cache SATA
    VI Pioneer DVR-111D -> DVR-111L VII LITE-ON CD-RW SOHR-5238S VIII CreativeŸ Inspire™ 4.1 4400 IX Enermax LibertyECO 500W X Antec ThreeHundred
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Szeregowy AnnaD. ma szanse

Domyślnie

Ja mam ten sam problem. Wszystko bylo w porzadku do pewnego momentu, gdy chcialam zapisac projekt na pendrivie. (Korzystam z Audacity juz dlugo i do tego momentu nie mialam zadnego problemu w tym stylu: nawet przegrywajac na pendriva. To sie stalo nagle i nie znam prawdziwej przyczyny: to chyba przypadek, ze stalo sie to akurat przy przegrywaniu na pendriva.) Cos musialam zle zrobic, cos sie przestawilo i teraz Audacity nie chce czytac projektow. Mnozy ikonki. Dotad mialam tylko "tytul_data" i "tytul", teraz sa zawsze cztery ikonki: "tytul_data", "tytul", "tutul.aup", "tytul.aup.bak". Usuwam bak, bo jest niepotrzebny. W panelu sterowania odznaczylam opcje "ukrywaj rozszerzenia plikow" i mam teraz tylko "tytul_data" i "tytul_aup". Audacity twierdzi, ze nie moze znalezc tych katalogow, mimo ze sa wyraznie widodczne na pulpicie, a nawet czasami je otwiera i pokazuje glowna sciezke, ale bez innych. Nie widzi folderu ani wersji aup. Ten problem nie dotyczy tylko jenego projektu, ale wszystkich, ktore robie od nieszczesnego momentu, gdy cos przestawilam w programie.

Yakida
    Gość

Domyślnie Problemy z Audacity.

Jak w temacie. Mam oczywiście typową wersję zainstalowaną na moim kompie i wszycho jest OK. Pięknie zgrywam se z sieci. Ale.....wpadłem na durny pomysł aby będąc w innym miejscu z dostępem do Neta także w wolnej chwili se pozgrywać co chcę. I do tego ściągnąłem sobie Audacity "portabelkę" . ściągnąłem też dekoder Lame w najnowszej wersji. No i d....a. Nic mi nie zapisuje, na linii czasowej ani drgnie, nic. Dlaczego, co robię źle?
    Audacity Portable mam na Flashu. Podłączam oczywiście przez port USB-2.

Szeregowy asiulka9292 ma szanse

Domyślnie

Mam problem. niedawno sciagnelam program audacity i razem z moim kumplem stworzylismy kawalek. teraz ja musze sie dograc na refren ale nie wiem w jaki sposob. moze ktos pomuc ? moje gg ---> 6068535 PISZCIE !

Asiu, dlaczego ktoś miałby odpowiadać tylko na gg. Nikt z tego nie skorzysta w takiej sytuacji.
    Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 07.Apr.2008 o 23:58

Szeregowy isdera ma szanse

Domyślnie Audacity - brak dzwieku w mp3

Witam. Probowalam wyciac kawalek z mp3. Wycielam go i eksportowalam zaznaczenie jako mp3. Zapisalo sie ale gdy chce odtworzyc to mp3 np. pod Winampem pasek stanu normalnie sie przesuwa ale nie ma dzwieku. Tak samo dzieje sie gdy zapisze to jako wav. Prosze o jakas podpowiedz Dzieki

Szeregowy jumi ma szanse

Domyślnie brak dostępu do niektórych funkcji Audacity

Cześć wszystkim , którzy czytają to forum ! Mam taki mały problemik z Audacity ! Zainstalowałem kilka dni temu ten programik i jest tak , że mogę tylko nagrywać głos z mikrofonu , a nie mam w ogóle dostępu do pozostałych funkcji , takich jak np. efekty , analiza . Mimo , że po otwarciu okna efekty , klikam na poszczególne opcje , to nic się nie dzieje ! Co jest nie tak Z instalacją nie miałem problemu ! Prosił bym o pomoc , kogoś kto ma ten programik dłużej niż ja

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Połączyłem cztery wątki doklejając trzy wątki bez odpowiedzi do najstarszego (z odpowiedziami), który już nieco "ucichł". Wszystkie dot. bardzo podobnych tematów.

Dostrzegam podobieństwo adresów IP niektórych użytkowników. To tak tylko... edit: eee... tego... widzę, że taka zbieżność nawet nie oznacza danego regionu...

Szeregowy isdera ma szanse

Domyślnie

Do moderatora:
    W tym watku pisalam o braku dzwieku w mp3 i wav. Bardzo prosze o jakas podpowiedz. Czas mnie niestety goni, a bardzo potrzebuje tego programu, bo chcialam na nim przygotowac materialy do pracy. Bardzo dziekuje.

No ja nie znam tego programu niestety. Musisz poczekać na wypowiedź kogoś, kto coś wie na ten temat. Jeśli chodzi o "ukrycie" trochę Twojej prośby, to zwróciłem uwagę powyżej, że jest kilka problemów nie omówionych, które "obracają" się wokół jednego tematu. Tu jeszcze się przypomniałaś, co jest uzasadnione. Czekamy na czyjąś radę. Fajnie by było oglądać polskie litery we wszystkich postach, tyk tylko piszę przy okazji.
    Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 14.Apr.2008 o 21:28

Szeregowy losiu ma szanse

Domyślnie

Witam, mam do was wielką prośbę, potrzebuję zrobić jakby jingla wstępnego, a dokładnie wejście, Dj Losiu prezentuje, dawkę gorącej energii, 3 - 2 - 1 let's gooooo! , takie wejście przed setem, którego stworzyłem, czy mógłby mi ktoś pomógł lub zrobił? za co się odwdzięczę, $ albo pozdro w seciku i podziękowania?

Dziękuję Ci.
    Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 26.Apr.2008 o 22:34

Szeregowy karollciiaa ma szanse

Domyślnie ??

ja tez mam pewnien problem z tym programem....
    No więc tak...
    Wczytuje podkład i zaczynam nagrywać swój głos...
    jak odtwarzam to okazuje się że mój głos wyprzedza podkład...
    Nie wiem czy jasno się wyraziłam, ale nie wiem jak to wytłumaczyć... Poprostu mój głos jakgdyby przyśpiesza i nie klei się z podkładem...
    Co zrobić PLeeeeaaasee pomóżcie

Yakida
    Gość

Domyślnie Problemy z Audacity

Jak sobie człowiek sam nie odpowie, to niczego się nie dowie - po jaką cholerę w takim razie jest ten dział na Forum?

Odp dla zieloonej:
    Nie wiem czemu w Audacity zrobiono opcję Zapisz jako, Zapisz i Eksportuj. Chyba to powoduje najwięcej zamieszania. Więc chcąc otrzymać określony format zapisu trzeba niestety > EKSPORTOWAĆ jako...< . Reszta już jak wszędzie.

Odp dla siebie samego - ale inni też się czegoś dowiedzą.
    Nie zwróciłem uwagi na rozwijaną listę w środkowej górnej części interfejsu. Po prostu musi być ustawione na > Stereo Mixer <. Jednakże nadal nie mogę sobie poradzić z faktem, że nagrywa tylko jednokanałowo w Mono, nie mogę wyczaić przyczyny. Ustawienia komputera dotyczące multimediów są prawidłowe.

Odp dla asiulka9292:
    jeśli nagrywasz z mikrofonu - pamiętaj o ustawieniach w środku ekranu na liście rozwijanej należy wybrać Mikrofon, wystarczy otworzyć zapisany fragment w Audacity poprzez >otwórz za pomocą< następnie na linii czasowej wstawić punkt linię początkową poprzez najechanie myszą na koniec fragmentu i kliknięcie Lewym myszy raz, a potem rozpoczęcie etapu nagrywania, kliknieciem na nagrywanie. Powstanie nowa ścieżka stereo w dolnej części ekranu, pod istniejącą. Trzeba ją zaznaczyć, Wybrać polecenie Wytnij lub Kopiuj, następnie precyzyjnie wstawić punkt początkowy na końcu linii "niedokończonej" - tak jak opisuję powyżej i wybrać polecenie Wklej. Potem albo już wyeksportować nowy utwór jako... albo po poleceniu Kopiuj trzeba usunąć to co niepotrzebne czyli dolną parę ścieżek stereo i dopiero polecenie wyeksportuj jako...
    Można też od razu ten czterościeżkowy utwór wyeksportować, wtedy program chyba sam go scali, sorry nie pamiętam, musisz poćwiczyć.

Odp dla isdera:
    Dlatego, że utworzyłeś utwór z...."powietrza". Jeśli chcesz wyciąć jakiś fragment to proponuję: Zaznacz fragment od początku utworu do punktu początkowego potrzebnego fragmentu, poleceniem Wytnij usuń ten fragment, następnie zaznacz od końca potrzebnego kawałka w stronę "do końca utworu", również to usuń poleceniem Wytnij. Pozostanie wówczas tylko "twój" fragment i jego wyeksportuj jako...., na pewno będzie grał.
    ( Można także zaznaczyć potrzebny fragment, dać polecenie Kopiuj lub Wytnij i wkleić go do nowego projektu, a potem tylko wyeksportować jako...)

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Yakida ; 18.Jul.2008 o 22:55

Yakida
    Gość

Domyślnie Problemy z Audacity

Witam
    odp dla jumi:
    Aby można było uruchomić efekty, MUSISZ zaznaczyć cokolwiek na linii czasowej danego pliku, wtedy spowodujesz uaktywnienie efektów i twoje działania będą się odnosić do tego zaznaczonego fragmentu, kapito?

Zaznaczanie: albo zabawa i kliknięcie lewym na początku ścieżki, przytrzymanie przycisku myszy i przeciąganie zaznaczenia w stronę końca utworu, albo....wyznaczenie kliknięciem początku zaznaczenia, a potem na przytrzymanym klawiszu Shift kliknięcie w dowolnym miejscu raz lewym myszy. Zaznaczysz dokładnie co chcesz. I masz już "odblokowane" efekty.

pozdro

Deniso
    Gość

Domyślnie

Witam , mam problem , bo korzystam z programu Audacity i czy mógłby mi ktoś napisać czy można w tym programie wycinać słowa gościa z piosenek, chodzi mi głównie o energy
    ?

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Yakida Zobacz post
    Jak sobie człowiek sam nie odpowie, to niczego się nie dowie - po jaką cholerę w takim razie jest ten dział na Forum?

Odp dla zieloonej:
    Nie wiem czemu w Audacity zrobiono opcję Zapisz jako, Zapisz i Eksportuj. Chyba to powoduje najwięcej zamieszania. Więc chcąc otrzymać określony format zapisu trzeba niestety > EKSPORTOWAĆ jako...< . Reszta już jak wszędzie.
    Tak samo jak w wielu innych programach, też komercyjnych. "Zapisz" po prostu zapisuje do formatu natywnego dla Audacity czyli .aup. Drugi plik to dane tymczasowe powiązane z .aup. Audacity pozwala tworzyć utwory z wielu ścieżek, tego mp3 nie ma, Wav także.
    Natomiast opcja "eksportu" daje klientowi możliwość zapisu do innego formatu, też mp3. Dalej chyba jasne .

Szeregowy gabcia3 ma szanse

Domyślnie Audacity

Cytat Napisał jumi Zobacz post
    Cześć wszystkim , którzy czytają to forum ! Mam taki mały problemik z Audacity ! Zainstalowałem kilka dni temu ten programik i jest tak , że mogę tylko nagrywać głos z mikrofonu , a nie mam w ogóle dostępu do pozostałych funkcji , takich jak np. efekty , analiza . Mimo , że po otwarciu okna efekty , klikam na poszczególne opcje , to nic się nie dzieje ! Co jest nie tak Z instalacją nie miałem problemu ! Prosił bym o pomoc , kogoś kto ma ten programik dłużej niż ja
    Ja mam też ten sam problem i nie wiem już gdzie klikać żeby ściągnąć muze z netu .Proszę o pomoc

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

a od kiedy Audacity służy do ściągania z netu
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie pomoc

Ja liczyłam na przydatną pomoc a nie na WYTYKI! Dobra jak jesteś taki czepliwy to proszę powiedz mi jak należy uaktywnić POLE KOMBI w tym właśnie AUDACITY dzięki któremu można wybierać źródło dzwięku>Może wiesz?Bo to jest właśnie ten problem,który mam

Domyślnie

jaką masz wersję programu , może to Ci pomoże , powodzenia
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 15.Jan.2009 o 17:59 Powód: dodanie linku
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie Audacity

moja wersja to 1.3.6 (Unicode).Jako ciekawostkę mogę dodać,że kolega instalował tak jak ja i u niego działa a u mnie nie.

Domyślnie

napisz dokładnie z czym masz problem , jak narazie to się gubię , napisz krok po kroku z czym nie możesz sobie poradzić , w którym miejscu masz to "pole kombi" bo jakoś nie widzę
    Załączone obrazki Załączone obrazki Problemy z Audacity.-image_2009-01-15-1822.34.796.jpg  
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 15.Jan.2009 o 18:23
    Pozdrawiam

Domyślnie

ok. a więc tak:Z instalacją nie było problemu.Ale problem polega na tym,że nagrywa się głos tylko z mikrofonu,tzn.wszystkie rozmowy które są prowadzone w momencie nagrywanie a nie z sieci.Chciałam nagrać przedstawienie teatralne z internetowego radia i niestety mam nagrane wszystkie kroki,puknięcia i rozmowy które były prowadzone w chwili nagrywania.Po konsultacji z kolegą co robie nie tak okazało się ,że u mnie nie ma pola KOMBI(tak to się nazywaw accessie-To taka klapka z możliwością wyboru źródła dzwięku) które pozwala na wybraniu rodzaju dzwięku który chcę zapisać.Powinno to być koło mikrofonu i głośnika tak widziałam u kolegi.System operacyjny to Windows XP płyta główna ASUS ,graficzna Ge Force 7300Mam nadzieje,że dość jasno opisałamZ góry dziękuję za zainteresowanie

Domyślnie Audacity

U Ciebie to Line in ja tego nie mam
    Attached Files
    Ostatnio edytowane przez gabcia3 ; 15.Jan.2009 o 19:03

Domyślnie

pobierz tutaj i zainstaluj , najpierw wywal Twoją wersję , może będzie lepiej
    Pozdrawiam

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    pobierz tutaj i zainstaluj , najpierw wywal Twoją wersję , może będzie lepiej
    Nie sądzę aby było lepiej. Audacity nie posiada funkcjonalności (o ile się nie mylę - sam mam ten program) aby nagrywać dźwięk, który właśnie odtwarza winamp - np. radio internetowe. Przez źródło dźwięku audacity rozumie tylko te źródła, które oferuje twoja karta dźwiękowa. U mnie na karcie są dwa źródła oznaczone jako wejścia - mikrofon i wyjście mieszane wave. Nie mam Line In i nie mam takiego portu w laptopie aby Line In podpiąć. Prawdopodobnie Ty masz tak samo i jestem na 90% pewny, że jak ustawisz jako źródło "wyjście mieszane" to uzyskasz pożądany efekt.

EDIT: 100% pewności (sprawdziłem). Niemniej jednak jest to opcja, którą po raz pierwszy widzę na kartach. Dotychczas albo korzystało się z funkcji programu odtwarzającego stacje radiowe aby zrzucał strumień audio do jakiegoś formatu np: mp3 albo korzystało się ze specjalnych i płatnych wraperów w stylu TotalRecorder.
    EDIT2: niemniej jednak Audacity na chwilę obecną jest programem zapewne ciekawym, ale jednocześnie b. przeciętnym z brakiem podstawowych funkcji edycyjnych (precyzja).
    Ostatnio edytowane przez ElfOnCd ; 15.Jan.2009 o 20:08

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)