+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: EAC problem z accuraterip

Szeregowy majkeljot ma szanse Avatar majkeljot

Domyślnie EAC problem z accuraterip

Na nowej windzie zainstalowałem EACa i pierwszy raz podczas pierwszej konfiguracji zdecydowałem się skorzystać z opcji accuraterip (kiedy włożyłem płytę "Phil Collins , Both Sides of the Story" do sprawdzenia opcji napędu wyskoczyło mi że ta płyta może posłużyć do jej ustawienia). Opcje mi ustawiło ale gdy w/w płytkę zgrałem w logu pojawiło się coś dziwnego:
    Poziom wysterowania 97.7 %
    CRC kopii 2604084C
    Nie może zostać zweryfikowane jako akuratne (wiarygodność 40) [2A5701C7], AccurateRip zwróciło [B2953C17]
    Kopia bezbłędna
    Zdziwiło mnie że płyty która posłużyła do ustawienia accuraterip teraz nie można zweryfikować (ale wiarygodność podaje czyli w bazie niby jest).
    Postanowiłem spróbować ustawić na innych płytach w - opcje napędu - przesunięcie/szybkość - wyznacz wartość przesunięcia i .... nic. Większość płytek które wkładałem wyskakiwało , że płyty nie ma bazie danych, a wiele z tych płyt kiedyś gdy nie korzystałem z accurate wyświetlało mi po ich włożeniu, że mogą służyć do ustawienia tej opcji. Aż w końcu jedna zadziałała, ale o zgrozo kiedy po pierwszej co mi ustawiła miałem przesunięcie +12 to tu wyskakiwało 4845 ale nawet kiedy postanowiłem ustawić na te wyższe wartości żeby sprawdzić to po odchaczeniu "ten napęd korzysta z opcji accuraterip" znów pojawia się przesunięcie +12.
    Zły zdeinstalowałem i zainstalowałem od nowa, ale mimo, że nawet przeczesałem rejestr na "eac" "extact audio copy" "accuraterip" i wyczyściłem wszystko, to zapisane po pierwszej instalacji przesunięcie tkwi jak wmurowane. A żeby nie było lepiej to teraz i funkcja "wyłącz autopowiadamianie dla audio ..." też nie działa i kiedy wkładam płytkę audio bądź z autostartem to tego nie blokuje. Jednym słowem masakra

Jeśli ktoś zna dobrzezawiłości EACa to proszę o pomoc bo ja już zgłupiałem

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Poszukaj w rejestrze kluczy o nazwie "Illustrate" i usuń całe, będziesz mógł ponownie ustawić offset. Nie jestem pewny, czy dobrze pamiętam tą metodę, choć robiłem to około pół roku temu. Dlatego, potwierdź proszę jej skuteczność. Nie wiem, czy na wszelki wypadek nie lepiej usunąć też pliki: "MyOffsets.bin" "MyOffsetsConfig.bin".

Szeregowy majkeljot ma szanse Avatar majkeljot

Thumbs up

POMOGŁO
    Jeszce raz zdeinstalowałem usunąłem z rejestru tak jak wcześniej plus te illustrate, oczyściłem dysk z pozostałości accuraterip i eac, zainstalowałem na nowo i jest OK . Nawet działa blokowanie autoodtwarzania. Co dziwne 90% z płyt które niby nie były w bazie danych teraz informuje że mogą być użyte do ustawienia accurate.
    Wielkie dzięki

Nie wiem jak to tu się robi ale chyba można temat zamknać, no chyba że ktoś ma jeszcze jakieś info o tym accuraterip

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)