+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: DTS audio - harman kardon,manta

r00twail3r
    Gość

Domyślnie DTS audio - harman kardon,manta

Witam. Nagrałem sobie płytkę w DTS'ie na takich płytkach :
    Think Xtra
    Esperanza
    I odtwarzam na takim sprzęcie:
    Amplituner harman kardon + DVD Harman Kardon
    Amplituner harman kardon + DVD Manta

Nagrywałem najwolniej jak się da. Przejdę do problemu : podczas odtwarzania czasami mi się "zacina" ( takie strzelanie w głośnikach ). Czy może to być spowodowane ? Słabe płyty CD ? Jeżeli tak to jakie polecacie ? TDK ? Planuje zakup płytek TDK AUDIO CD-R albo VERBATIM AUDIO CD-R. Co o nich możecie powiedzieć ?
    Ostatnio edytowane przez r00twail3r ; 12.Jan.2008 o 18:55

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Płyty które wybrałeś, to kompletny syf TDK i Verbatim Audio, są o niebo lepsze - może nawet najlepsze. Za jakiś czas będę o nich pisał dokładniej na portalu, gdyż możliwe że dostaniemy ich więcej do sprawdzenia ich jakości... niemniej jednak, mogę w ciemno powiedzieć że chyba lepszych nie kupisz. Sam jestem melomanem i płyty jakie mogę polecić to Verbatim CD-R seria PASTEL (takie kolorowe, ładne płytki) niestety są bardzo trudno dostępne i dobrze byłoby sprawdzić najpierw czy pochodzą od producenta który nazywa się Yuden (Verbatim to tylko marka, płyty produkują fabryki zewnętrzne, między innymi Yuden).

r00twail3r
    Gość

Domyślnie

Kupiłem sobie dzisiaj płytki:

TDK CD-R AUDIO + VERBATIM ULTRA-SPEED CD-RW 16-24x 700 mb
    Wypaliłem płytkę DTS. Na Harmanie zacina mi się zawsze w tych samych miejscach, na Mancie zero cięcia. Martwi mnie to trochę, na Harmanie jest trochę lepsza jakość dźwięku. Wiem, że na sprzęcie typu Harman się oryginały odtwarza. Moje pytanie jest więc takie :

Czy są może jeszcze jakieś inne płytki specjalnie pod DTS, żeby je Harman bez zacinania odtwarzał ? Czy idzie może coś jeszcze innego zrobić ? Nagrywam te płytki najwolniej jak się da w Nero 6.
    Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam !

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

To HK nie próbował pogryźć Manty? Jeśli chodzi o problemy z odtwarzaniem, to trudności sprawia nagrywarka, a konkretniej jakość zapisu - niestety nie podałeś co za palnik posiadasz.. Najlepiej byłoby to robić na jakimś starym sprawdzonym litku CD-RW. Niestety w nagrywarkach DVD nagrywanie CD producenci niedelikatnie mówiąc "olewają". Być może pomogła by lekka regulacja elektroniki głowicy dostępnymi potencjometrami - w tym wypadku nie powinno to być trudne, gdyż napęd ogólnie czyta płyty - wymaga jedynie delikatnego podszlifowania

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)