+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Temat: Zabezpieczone filmy na DVD - problem z kopiowaniem

Szeregowy adam_przybylek ma szanse

Domyślnie Zabezpieczone filmy na DVD - problem z kopiowaniem

Witam!

Kupiłem dziś orginalne DVD "Władcy pierścieni" no i mam problem bo chciałem sobie je skopiowac bo zapłaciłem za nie duuużo i jeszcze troche wszystkie 3 części w wydaniu kolekcjonerskim. No i problem jest następujący chciałem sobie je skopiować na inne DVD bo troche mi szkoda, jak się ludziska dowiedzą (moi znajomi) to każdy będzie się chciał pożyczyć, a mi zniszczą moje orginały (a takie drogie były) no i chciałem je skopiować CloneDVD ale mają jakieś zabezpieczonie i nie moge Czy jest jakiś program albo sposób by to ominąć

A jeszcze dodam ze płyty są na DVD DL, a chce je na jednowarstwowe zgrać, tzn. zeby program mi to dzielił jeszcze

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez adam_przybylek ; 15.Feb.2005 o 22:43

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Za pomoca programu A-Ray Scanner sprawdzisz jakie masz zabezpieczenie na płycie. Napisz jaką posiadasz nagrywarkę, bo nie wszystkie napędy radzą sobie z zabezpieczeniami.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy 007marc zero jak zero Avatar 007marc

Thumbs up

Używam od roku programu AnyDVD i nie miałem jeszcze problemu ze skiopowaniem jakiegokolwiek filmu

Sierżant hannibal lecter ma szanse Avatar hannibal lecter

Domyślnie

DVDDecrypter 3.5.3.0 (czyli na dzisiaj najnowszy )powinien sobie poradzić.
    Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą

Szeregowy slayer ma szanse Avatar slayer

Domyślnie

a jak skopiować taką płytkę. Która ma ukryte sektory. Płyta na stacjonarnym DVD chodzi bez problemu, natomiast w napędzie DVD w kompie ten sektor nie jest wogóle odczytywany i w nagrywarce DVD też nie... Any DVD też jest...
    czy ktoś miał do czynienia z czymś takim

pzdr
    Załączone obrazki Załączone obrazki Zabezpieczone filmy na DVD - problem z kopiowaniem-cradle.jpg  

Domyślnie

widzę że nikt nie miał podobnego problemu.
    Może dodam że z tej płyty zrobiłem obraz i w napędzie wirtualnym pokazuje te same błędy i nieodtważa ukrytych sektorów. Może jak nagram ten obraz na płytę DL (ma ponad 6GB) to będzie normalnie odtwarzało na stacjonarnym DVD - co o tym myślicie? (czy da się upchnąć ten krążek na 4,7GB bo DL to jak narazie droga impreza na takie testy )

a A-Ray Scanner jedna wersja pokazuje że płyta nie ma zabezpieczeń a druga wersja pokazuje że ma...? dziwne
    Załączone obrazki Załączone obrazki Zabezpieczone filmy na DVD - problem z kopiowaniem-schowek01.jpg  

Szeregowy marin1 ma szanse

Domyślnie

Nero Recode+ Any DVD wszystko zrobia za Ciebie. Upchną wszystko na jedną płytkę i będziesz musiał o niczym decydować. Nero Recode wchodzi w skład pakietu NeroVision Exspres. Polecam.

Szeregowy KASIA ma szanse

Smile

kolega ma racje w 100%nero załatwi cała spraweod początku do końca,szybko sprawnie i bez kombinowania,ja wszystkie filmy nim robie i nigdy nie miałam zadnych kłopotów polecam i pozdrawiam

Talking

THX za odzew

kombinowałem w Nero Recode2 i niestety ale tych sektorów ukrytych nie przeszło tzn. nie może załadować materiału , wyrzucało błąd tak jak w przypadku DVD Shrink-a. Ale jak wcześniej pisałem udało mi się zrobić obraz z tej płyty, więc zakupiłem płytkę DL i udało się zgrać materiał na tą płytę. W napędach w kompie materiał z płyty urywa się i wyskakuje do menu, ale w napędzie stacjonarnym chodzi bez problemu i odczytuje te sektory. Czyli wszystko jest tak jak na krążku oryginalnym.

a jako ciekawostkę mogę powiedzieć że jak ktoś zauważył że wyskakują błędy CRC i niesposób zgrać płytę na twardy dysk- to z taką płytą radzi sobie świetnie CDClone

pzdr
    Ostatnio edytowane przez slayer ; 13.Jun.2005 o 16:11

Szeregowy settle ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał 007marc
    Używam od roku programu AnyDVD i nie miałem jeszcze problemu ze skiopowaniem jakiegokolwiek filmu
    any dvd jest dobry ale nie jest darmowy dziala tylko kilka dni no chyba że masz kupiony

Szeregowy marin1 ma szanse

Domyślnie

Wszyscy wiedzą, że jest płatny. Nie rozumiem co to ma do rzeczy. Nero też jest płatny i windows też.

Domyślnie

preferuje darmowe programy. Bez sensu wydawac na program ktory sie potrzebuje raz na jakiś czas
    Nera nie uzywam sa zato darmowe aplikacje ja jedynie z softu to windowsa viste home basic kupilem
    a AnyDVD potrzebowalem i pobralem trudno po 20 dniach platny jest to nic poszuka sie innych w google Chyba że sie szarpne na ten program jakby by sie okazał niezbedny podobnie na nero na allegro mozna kupic tanio i legalnie.
    Ostatnio edytowane przez settle ; 20.Jun.2007 o 20:41

Starszy szeregowy kptnemo11 ma szanse

Domyślnie

Jeśli masz obraz tej płytki na HD to wczytaj ją do PGCedita, zmień software filmu, żeby omijał w czasie odtwarzania celę zawierającą ten nieszczęsny sektor i po kłopocie. Jeśli koniecznie chcesz mieć to na DVD-5 musisz zrzucić materiał od początku do tej celi i od niej do końca filmu (2 kawałki). Teraz rozmuxować i authoring.Istnieją setki sposobów na takie coś ale nie chcę sie rozwodzić na ten temat.

Domyślnie

Komu odpowiadasz bo nie zacytowaleś? To raz, po drugie ja nie opisywałem takiego problemu o jakim piszesz, a po trzecie ten wątek jak widzisz jest stary ponad dwa lata więc osoba zakładająca wątek sobie pewnie już poradziła, a to ja tylko odświeżyłem go ponownie chcąc wydać tylko opinię na temat programu bo także niedawno musiałem z niego skorzystać i także jestem zadowolony ponieważ niemogłem odkodować filmu również który zakupiłem oryginalny a chciałem mieć poprostu kopię zapasową a ANYDVD sobie świetnie radzi z odkodowaniem mimo że jest to 21 dniowa wersja.
    Ostatnio edytowane przez settle ; 22.Jun.2007 o 09:19

Szeregowy qazokmqazokm ma szanse

Domyślnie Zgrywanie filmów do avi

a ja mam nastepujacy problem:
    mam spora kolekcje oryginalnych filmów na dvd, chciałbym je sobie tez ogladac na swoim odtwarzaczu Creative zen-vision m
    ściągnąłem sobie darmowy program do konversji formatu VOB na avi:
    AutoGK (auto gordian knot).dziala rewelacyjnie i starsze filmy juz sobie ogładam na creativie, ale nie radzi sobie z zabezpieczonymi filmami.Najczeciej obraz wyglada po konwersji jakbym oglądał canal+ bez dekodera, czesto dzwięk jest przesunięty.
    Potrzebowałbymbym więc jakiś program( najlepiej darmowy) do złamania tych zabezpieczeń jeszcze przed konwersją.
    Co polecacie?

Domyślnie

Cytat Napisał qazokmqazokm
    a ja mam nastepujacy problem:
    mam spora kolekcje oryginalnych filmów na dvd, chciałbym je sobie tez ogladac na swoim odtwarzaczu Creative zen-vision m
    ściągnąłem sobie darmowy program do konversji formatu VOB na avi:
    AutoGK (auto gordian knot).dziala rewelacyjnie i starsze filmy juz sobie ogładam na creativie, ale nie radzi sobie z zabezpieczonymi filmami.Najczeciej obraz wyglada po konwersji jakbym oglądał canal+ bez dekodera, czesto dzwięk jest przesunięty.
    Potrzebowałbymbym więc jakiś program( najlepiej darmowy) do złamania tych zabezpieczeń jeszcze przed konwersją.
    Co polecacie?
    Spróbuj właśnie anyDVD o którym mowa działa zadarmo 21 dni

Szeregowy qazokmqazokm ma szanse

Domyślnie

Spróbowałem pogram DVD Decrypter i wszystko dziala idealnie, do tego AutoGK i można oglądać wszystkie filmy ze swojej kolekcji na Creativie.
    super
    Pozdro

Szeregowy rogal843 ma szanse

Domyślnie

witam wszystkich jestem nowy na forum i prosze o pomoc mam film piraci z karaibów na krańcu swiata używam programu AnyDVD ale nie daje rady przy 25% błąd prosze o pomoc czym mozna jeszcze to skopiowac film mam z wypożyczalni czekam na pomoc

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

A czemu chcesz skopiować ten film z wypożyczalni?

Ale serio, ktoś tu już kilkukrotnie pisał o pewnych częściach ciała, bo odpowiedź jest na forum i na dodatek banalnie znaleźć.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)