+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Kłopoty z WinAvi

Szeregowy Borek2000 ma szanse

Domyślnie Kłopoty z WinAvi

Urzywam programu WinAvi 6.2 i przy niektórych plikach po przerobieniu na dvd dźwięk nie jest dobrze zgrany z obrazem. Czy wie może ktoś co moge robić źle? Mi się wydaje, że tak się dzieje z plikami które nie mają constans bitrate (CBR) tylko (VBR) ale to tylko przypuszczenia. Ewentualnie może zna ktoś jakiś dobry i sprawdzony program, który przerobi każdy plik wraz z literami. Z góry dziekuje.

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Za pomoca winavi smialo mozesz zrobic obraz wraz z literkami tylko uzyj to tego takze programu ffdshow np w ten sposob http://cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=846

Jesli chodzi o rozjedzanie sie obrazu wraz z dzwiekiem - nie mialem takich problemow (po za jedna bajką ktora byla w ten sposob zripowana ze dzwiek wlączal sie z opoznieniem, po z przerobieniu na mpega powodowało przesuniecia)

Poniewaz win avi korzysta z kodekow zainstalowanych w systemie to stwarza problem.
    Obecnie uzwac winavi 6.3
    Ostatnio edytowane przez Tygrysek ; 08.Mar.2005 o 17:26
    ..::TyGrYseK::..

Szeregowy Borek2000 ma szanse

Domyślnie

Mam 2 systemy 98 i xp na obydwóch różne kodeki specjalnie dla testów robiłem na jednym i na drugim po przerobieniu początek filmu jest ok i w tym samym miejscu w filmie zaczyna dźwięk lecieć wcześniej niż jest obraz. Spróbuje jeszcze na WinAvi 6.3 może to coś da. I czy ma ktoś może dokładny opis jak przerabiać divix na dvd za pomocą DVD2SVCD jak ktoś ma opis to na maila wyślijcie plis bor2000@wp.pl z góry dzieki

Domyślnie

Może warto skorzystac (wyprobowac) jakies inne programy tego typu Ustalisz wtedy czy to jest kwestia materialu jaki chcesz przerobic czy programu.
    np @macafi polecal CopyToCD\DVD

Szeregowy jacus121 ma szanse

Domyślnie

Mam pytanie mam fdshowa najnowszego i winavi ustawiam sciezke do tekstu fdshow pozniej konwewrtuje kawalek filmu i te napisy nie wlanczaja sie w film przerabiam z divixa na dvdJak zrobic aby bylo dobrze i napisy zostaly

Szeregowy jacus121 ma szanse

Domyślnie

pomozcie?

Domyślnie

Cytat Napisał jacus121
    Mam pytanie mam fdshowa najnowszego i winavi ustawiam sciezke do tekstu fdshow pozniej konwewrtuje kawalek filmu i te napisy nie wlanczaja sie w film przerabiam z divixa na dvdJak zrobic aby bylo dobrze i napisy zostaly

Zrób screena jak ustawiasz ta sciezke dostepu

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

co do problemu Borka2000 potwierdzam - nie jest odosobniony
    natomiast program jest faktycznie baaardzo szybki

Szeregowy polkur ma szanse

Unhappy problem

cześć! Mam problem z programem winavi. Gdy konwertuje film na format DVD z formatu AVI nie ma dzwięku, a gdy konwertuje filmy z napisami nie ma napisów. Kiedyś tego nie było ,czy jest to spodowane brakiem kodeków Jeżeli wiecie co zrobić w takiej sytuacji piszcie na podany e-mail - blazej95.95@o2.pl
    Ostatnio edytowane przez polkur ; 10.Jul.2008 o 19:26

+ Odpowiedz na ten temat

LinkBacks (?)

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)