Zamknięty Temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Pomocy Jak Nagrac Film Dvd Z Napisami

Szeregowy Adek ma szanse

Domyślnie Pomocy Jak Nagrac Film Dvd Z Napisami

prosze o pomoc wiem ze odpowiedz na moje pytanie jest na forum lecz nadal mam z tym problem mam wszystkie potrzebne programy do konwertacji filmu lecz nie wiem jak dodac do niego napisy jesli byl by ktos tak łaskaw i napisal mi jak mam to zrobic krok po kroku bym byl bardzo wdzieczny licze na wasza pomoc

Szeregowy namor zero jak zero Avatar namor

Domyślnie

Cytat Napisał Adek
    prosze o pomoc wiem ze odpowiedz na moje pytanie jest na forum lecz nadal mam z tym problem mam wszystkie potrzebne programy do konwertacji filmu lecz nie wiem jak dodac do niego napisy jesli byl by ktos tak łaskaw i napisal mi jak mam to zrobic krok po kroku bym byl bardzo wdzieczny licze na wasza pomoc
    http://www.cobraverde.net/Porady/divx2dvd.htm
    pozdrawiam
    ..::NAMOR::..

Szeregowy Chriso ma szanse

Talking DVD z napisami!

Cześc. Oto mój przepis, opisze krok po kroku żeby mogli z niego korzystac nawet początkujący urzytkownicy.Najpierw ściągamy i instalujemy program DIRECTVOBSUB, i on już nas nie obchodzi. Potem ściągamy programy "Subtitle Tool" oraz "VSO DivxToDVD". W programie subtitle tool naciskamy "open" i szukamy odpowiednich napisów zapisanych (gdzieś) w naszym komputerze. Klikamy na napisy i pojawia się okno w którym trzeba wstawic jakąs liczbę. Nie będę tłumaczył co to jest (napiszę na końcu dla zainteresowanych) Ponieważ nie wiemy co wpisac klikamy na "defect from avi" i następnie wybieramy film o który nam chodzi, gdy go wybierzemy w oknie pojawi się odpowiednia liczba i klikamy ok. Następnie klikamy Save (to obok open) w celu zapisania tak przerobionych napisów, zaklikamy funkcję srt (subrip) (która powinna byc zaznaczona automatycznie) i klikamy ok, napisy proponuję zapisac na pulpicie. Pierwszy duży krok mamy za sobą. Został drugi-bardzo mały. W programie vso divx... klikamy PLIK-DODAJ PLIK VIDEO (i wybieramy film który chcemy nagrac) Gdy film się załaduje (2 sekundy) pojawi się obok tytułu po lewej stronie plusik, gdy go naciśniemy pojawi się pod filmem pewna lista. Interesuje nas tylko pozycja "subtitles" bo to są napisy. Jeśli teraz złapiecie napisy lewym przyciskeim myszy i przeniesiecie je właśnie w tą pozycję (powinna sie podświetlic) to obok napisu pojawi się komunikat w nawiasie 1streams, co oznacza że właśnie te napisy zostaną na stałe wgrane w film który wybraliście. Teraz już tylko klikamy na "Convert" i czekamy (praktycznie tyle ile trwa film), jak dojdzie do 100% to automatycznie rozpocznie się kopiowanie pilku (ok minuty) a następnie zapisywanie go na płytę dvd (ok 6 minut) Później finalizacja (20 sekund) i koniec, płyta sama się wysunie i możemy oglądac film z napisami na odtwarzaczu dvdhttp://cdrlab.pl/forum/images/icons/icon14.gif
    Thumbs up.Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś pytania podaje maila Krzysiek6047@interia.pl

P.S. A jeśli chodzi o tą liczbę to jest to szybkośc i czas wyświetlania klatek z napisami, tak żeby to współgrało...! http://cdrlab.pl/forum/images/icons/icon10.gif
    Talking

Szeregowy karollo.24 ma szanse

Domyślnie

tu masz link http://www.formaty.com/index.php?opt...=84&Itemid=182 ja tak robie i jest ok

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Tu jest wszystko opisane:
    http://www.cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=4109

Zamykam wątek, bo jest bardzo dużo podobnych tematów. No i wątek powstał ponad rok temu.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Zamknięty Temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)