Posiadam iso filmiku które zajmuje ponad 7 gb .Nie wiem jak wrzucic to na p³ytke dwustronna 9,4 GB prosze o pomocz góry dzieki :
![]()
Posiadam iso filmiku które zajmuje ponad 7 gb .Nie wiem jak wrzucic to na p³ytke dwustronna 9,4 GB prosze o pomocz góry dzieki :
![]()
np nero
w nowej wersji (nie pamietam od ktorej obsluguje dl'ki)
wrzucasz normalnie jak kazdy inny obraz
No to trzeba to rozdzieliæ na pó³. Na CDRLab opisany zosta³ DVD Shrink - bardzo dobry soft do zabaw z wielkimi filmami. A po ile teraz mo¿na kupiæ p³yty dwustronne, bo dwuwarstwowe nadal w wysokiej cenie s±![]()
Pod±¿aj w stronê ¶wiate³ka - wybierz cywilizacjê znaj±c± laser
Co¶ ostatnio naskroba³em:
Niebieskie ostrza laserów - Blu-Ray i HD-DVD
Kopiowanie DVD w 2 krokach (³atwe)
Dwustronne sa produkowane przez same "dziwne" firmy... i tylko w minusie...
Szkoda, ze Verbatim takich nie robi![]()
Ostatnio edytowane przez macnow ; 01.Apr.2005 o 13:58
LITE-ON LDW-401S ( ES0M )
NEC ND-2500A@2510A ( 2.F9 ) // DEAD ;( Laser mu siê skoñczy³
PIONEER DVR-109 ( 8.58 ) // Jako czytnik siê sprawdza, ale palnik niezbyt, NEC to by³o co¶...
Wkrótce: PIONEER DVR-111
ciekawe czy te iso to format dvd czy surowe dv avi ?
O ile mnie pamiêæ nie zawodzi to takie numery robi Nero Recode. Jest po polsku i nie trzeba byc wirtuozem aby sobie z nim poradziæ.
![]()
Próbowa³em X-disc dwustronnego, który by³ plusem, p³yty s± na 8x (przy maksymalnej prêdko¶ci nie czyta³y siê na stacjonarnym DVD AIWA, Disc Quality w Nero wyszedl na poziomie jaki¶ marnych 30 punktów, dobiero rzy 4x dzia³a³o). P³yta ta by³a dro¿sza od jednostronnej p³yty X-Disc tylko 10 groszy wiêcej - ostatecznie 2.25zeta. Co do dwuwartstwowych to z najtañszych widzia³em jakie¶ Platinum za 13 zeta, ale nietestowa³em tego.
Pozostaje wiêc DVDShrink, za¶ Nero Recode odradzam.
Najlepiej u¿yæ CloneDVD2. Ustawiasz ¿eby przekonwertowa³ do DVD 4,7 GB. Ja jako¶ utraty jako¶ci nie zauwa¿y³em a przy okazji usun±³em niepotrzebne reklamy.
To by³o na pewno "wa³kowane" na forum, ale lepiej bêdzie jak nagrasz film na dwóch oddzielnych p³ytkach lub skompresujesz go dobrym programem do wielko¶ci umo¿liwiaj±cej nagranie na jedenj p³ytce.
Aktualnie 1 u¿ytkownik(ów) przegl±da ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 go¶ci)