+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: soft do DVD

Szeregowy Malenka35 ma szanse

Post soft do DVD

Interesuje mnie możliwość dogrania softu do dvd Philips 630. Odtwarza tylko Div-x ze zintegrowanymi napisami. Czy jest możliwość wgrania soft aby odtwarzał Div-x bez zintegrowanych txt? Jeszcze jakby ktoś mógłby mi udzialić informacji skąd mogłabym ściągnąć ten soft?
    Ostatnio edytowane przez Malenka35 ; 03.Apr.2005 o 13:02

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Jak dobrze patrzę - na stronie Pilipsa - to nie da się zmusić napędu do odczytu plików napisów poprzez wgranie firmware (biosu) do DVD.
    I teraz taka przestroga!
    Kupująć napędy DVD do kina domowego nie sugerujcie się tylko marką, ale przede wszystkim możliwościami. Mało jakie napęd z wyższej półki odczytuje napisy, nawet mojego kuzyna Yamaha, która kosztuje bardzo dużo tego nie potrafi, a kuzynek się denerwuje, że wydał tak dużo, a g. posiada. Więc widzicie sami, że marka tu nie ma dużo znaczenia!
    Reasumując. Oprócz tego co wyżej napisałem warto zainwestować w sprzęt ze średniej półki, a zyska się na piniążkach i na straconych nerwach. Taką marką jest Manta, Bellwood, Yamada, itd.
    Jak bym kupował napęd DVD to postawiłbym na Mantę, bo to są napędy raczej przeznaczony na polski rynek: "odczytuje formaty DivX, XviD oraz MPEG-4, wyświetla polskie teksty napisów w najpopularniejszym formacje .txt", czyli tanio i bez nerwów.
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 03.Apr.2005 o 13:33
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

jesli masz gdzies ulotke (np reklamowa sklepu! - wystarczy) z napisam ze odczytuje napisy z plikow txt to mozesz go oddac do skelpu (niezgodnosc towaru z umowa - odpowiednie zapisy w kodeksie cywilnym)
    jak nie to... patrz przestoga SEBAW

Szeregowy Szymonides ma szanse

Domyślnie

Zgadzda sie mój brachol tez kupił całe kino domowe LG a potem skamlał ze mu nic nikce czytac a jeno tyko DVD +/- i jpgi i mp3 czyli ubogi standard za kupe kasy.A ja se kupiłem Belwooda i nienarzekam czyta jak narazie wsio -wszelakie filmy z napisami jesli sa konieczne divX-y Xvidy ,poprostu wszelki format filmowy jaki do tej pory wpadł mi w rece ,czyta takze mp3.wmv,asf-y i inne wynalzki.Polecam

Makaronhel
    Gość

Domyślnie Yamaha

niezbyt sie zgadzam z wasza wypowiedzia na temat dvd marki yahama. Jestem posiadaczem modeli s550 wgralem soft i bez problemu czyta wszystkie rodzaje napisow. Takze nie jest tak do konca jak mowicie. Pozdro

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

NIe do wszystkich modeli aktualizują firmware. Lepiej kupić coś wypróbowanego i nie musi być markowe. Aby dwa lata wytrzymał zakupiony przez nas sprzęt.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cytat Napisał Makaronhel
    niezbyt sie zgadzam z wasza wypowiedzia na temat dvd marki yahama. Jestem posiadaczem modeli s550 wgralem soft i bez problemu czyta wszystkie rodzaje napisow. Takze nie jest tak do konca jak mowicie. Pozdro
    Oczywiście, że ten model odczytuje napisy bo wgraniu odpowiedniego softu. Ale poza tym nic z tymi napisami nie można wykonać.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Szeregowy rad_86 ma szanse Avatar rad_86

Domyślnie

witam chciałem się dowiedzieć, bo kupilem nagrywarke GOODMANS GDVD300R i mam z nię nie lada problem- aerial in (antenowe tylko zachodnia Europa w Polsce odbiera obraz), czyli nie mam dźwięku za odpowiedź i propozycje co z tym zrobić z góry dziękuje mam nadzieje że da się to zrobić przez wgranie nowego softa ale nie moge nic znaleść na stronie producenta

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Cytat Napisał rad_86
    witam chciałem się dowiedzieć, bo kupilem nagrywarke GOODMANS GDVD300R i mam z nię nie lada problem- aerial in (antenowe tylko zachodnia Europa w Polsce odbiera obraz), czyli nie mam dźwięku za odpowiedź i propozycje co z tym zrobić z góry dziękuje mam nadzieje że da się to zrobić przez wgranie nowego softa ale nie moge nic znaleść na stronie producenta
    Z tego co czytałem otym sprzęcie to we Wrocku jest jakiś serwis, który przestraja głowicę i ponoć to hula

Ja ze swojegop skromnego doświadczenia z czystym sumieniem polecam DVD firm KORR (tylko model HYD 9907-DX) i Ferguson FX9907 - wyposażony w HDMI.
    Wspomniany Korr został uznany za najlepszy odtwarzacz DVD w zeszłorocznym teście "Komputer Świat".
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Jak dobrze patrzę - na stronie Pilipsa - to nie da się zmusić napędu do odczytu plików napisów poprzez wgranie firmware (biosu) do DVD.
    I teraz taka przestroga!
    Kupująć napędy DVD do kina domowego nie sugerujcie się tylko marką, ale przede wszystkim możliwościami. Mało jakie napęd z wyższej półki odczytuje napisy, nawet mojego kuzyna Yamaha, która kosztuje bardzo dużo tego nie potrafi, a kuzynek się denerwuje, że wydał tak dużo, a g. posiada. Więc widzicie sami, że marka tu nie ma dużo znaczenia!
    Reasumując. Oprócz tego co wyżej napisałem warto zainwestować w sprzęt ze średniej półki, a zyska się na piniążkach i na straconych nerwach. Taką marką jest Manta, Bellwood, Yamada, itd.
    Jak bym kupował napęd DVD to postawiłbym na Mantę, bo to są napędy raczej przeznaczony na polski rynek: "odczytuje formaty DivX, XviD oraz MPEG-4, wyświetla polskie teksty napisów w najpopularniejszym formacje .txt", czyli tanio i bez nerwów.
    popieram , sam posiadam Mante 007 Emperor 2 , ma możliwość wgrywania softu i robiłem to już kilka razy z powodu braku jakiegoś kodeka czy innej przyczyny , jestem z niego zadowolony i polecam
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Szeregowy rad_86 ma szanse Avatar rad_86

Domyślnie

a nie da się tego zrobić przez wgranie softa lub jakos inaczej ale nie przez serwis ( brak fundusz a nagrywarka nie jest na gwarancji )

jak wpadniecie na jakiś pomysł to dajcie znać na emaila albo piszcie na forum moze i komuś jeszcze sie to przyda

utworzyłem nowy wątek dotyczący tej nieszczęsnej nagrywarki goodmans jak coś to piszcie w tym wątku- to troche ułatwi jak ktoś będzie miał ten sam problem z tym sprzętem http://www.cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=5652
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 19.Jul.2007 o 14:20

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)