Napiszczie jakie programy uwazacie za najlepsze w obróbce video(chodzi mi o dodawanie napisów,opisów ,tricków ,bajerów i innych effektów)
Pozdrawiam![]()
Napiszczie jakie programy uwazacie za najlepsze w obróbce video(chodzi mi o dodawanie napisów,opisów ,tricków ,bajerów i innych effektów)
Pozdrawiam![]()
Ciezko jest powiedziec jaki jest the best trzeba było uścislić pytanie czy ten najszybszy jest najlepszy czy moze ten ktory na wieciej funkcji.
Ja osobiscie do zgrywania materialu uzywam Nero Vision Express lub pinacle. Do tego co robie czyli generalnie zgrywanie materialu i delikatny montaz w zupelnosci wystarczaja. JEsli chodzi o konweracje materialu do roznych formatow uzywam zawsze Winaviconverter. JEst najszybszy i dobrze konwertuje.
..::TyGrYseK::..
u mnie WinAvi nie daje sobie rady z kompresją DV avi, inne formaty szybko, a do jakości to się nie czepiam. są fanatycy puszczający CCE na 10 przebiegów, no i fakt jakość jest lepsza ale trwa to wieki, jak ktoś nie ma mocnego procesora to niech raczej zapomni.
jeśli chodzi o obróbkę materiału z kamery to Pinnacle Studio 9.3 daje naprawdę piękne wyniki.
Ulead we wszystkich wersjach mnie denerwuje a efekt kompresji jest mierny. może nowe wersje są lepsze, ja miałem okazję testować starsze oemy od karty telewizyjnej.
Nie wszystkie płyty się wypalają, ale wszystkie palą
No własnie z tym Ulead to sa same problemy-niechce np.dorzucic na stałe efektów które dokładam do filmu a w podgladzie moge je zobaczyc-podejżewam własnie ze chodzi o format DV stad problem....
ELo ALL.IM new
Mam pewien problem. Czy znacie moze program podobny do "Windows Movie Maker"
jak tak to prosze o szybką odpowiedz ...
THX i pozdro to ALL![]()
![]()
A znasz moze "Windows Movie maker" on jest dosy c dobry tylko scignij sobie ta najnowsza wersje
pozdro
![]()
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)