Jeśli mam film w jednym pliku, który zajmuje 1,4GB i chciałbym go podzielić na 2 równe części... to jakim programem mogę to zrobić?
Jeśli mam film w jednym pliku, który zajmuje 1,4GB i chciałbym go podzielić na 2 równe części... to jakim programem mogę to zrobić?
Witaj!
Spróbuj to zrobić programem VirtualDub
nie ma co probowac - po prostu zrob to vdubem
nie zapomnij zaznaczyc opcji direct stream copy przy audio i video zeby bez sensu nie kompresowac
znaczniki poczatku i konca fragmentu do zapisu masz na dole okna - takie "polstrzalki"
potem tylko F7 i podajesz nazwe
na koniec cala zabawa od nowa - w koncu musisz zapisac tez druga polowe...![]()
A jeśli chodzi o różnego rodzaju edycje, tzn. wycinanie scen, dodwanie, ustalanie podkładu.. to jaki polecacie program?
Najlepiej jakby się nadawał do video i przeróbek na formacie .mp3![]()
Ostatnio edytowane przez Nazo ; 10.May.2005 o 15:49
jak sie uprzesz to zrobisz to vdubem, ale wygodniej pelny mozntarz zrobic jakims profesionlanym (np Premiere, Unlead Studio czy Edius) programem lub polprofesionalnym (np Premiere Elements)
witam
użyj bardzo prostego AVI/MPEG/ASF/WMV Splitter
Proszę pomóżcie mi znaleść program za pomocą którego podzielę film formatu MPEG na 2 części... Męczę się z tym już od kilku miesięcy i nic nie idzie mi... może dlatego że mam dopiero 15 lat ale to nie ma znaczenia... Błagam pomocybędę wdzięczna za pomoc.
![]()
Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 05.Apr.2007 o 20:39
Napisał anettkka__16
hmmm albo ja mam wrazenie albo wogole nie przeczytalas co sostalo wyzej napisane...poszukaj dokladnie a znajdziesz odpowiednia pomoc
Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 05.Apr.2007 o 20:39
Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca
posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220
Napisał BOOTanick
BOOTanick ja czytałam ale w tych programach nie umiem dzielić... raz jak to zrobiłam to podzeieliłam ale potem drugiej połoey nie umiałam zrobic czy znaleśc.... wiem jestem ciężko kapująca ale nie umiem
Ja mam identyczny problem. Ale film ma 800MB i chciała bym go podzielić na mniej więcej równe części i nagrać na 2 płytach. Niestety za bardzo nie umiem posługiwać się takiego typu programami..czy mógłby ktoś mi napisać szczegółową instrukcję obsługi jakiegoś łatwego w obsłudze i skutecznego programu? Była bym wdzięcznaczekam
![]()
Koledzy i koleżanki. Gdy opisujecie,że chcecie coś zrobić z filmem to podajcie choćby informacje co to za film, to znaczy jak wygląda jeo nazwa: film.avi na przykład lub film.mpg .To co po kropce w nazwie jest najważniejsze bo od tego zależy co i jak będziemy robić dalej.
no więc ja chce podzielić filmy MPG.. tytuły filmów:
*dżungla
*epoka lodowcowa
*miłość na zamówienie
*przygoda na antarktydzie
*szkoła życia
Mam te filmy juz na kompie strasznie długo a musze zwolnić miejsce na dyskach...wiesz jak je podzielić?
w w w . g e o c i t i e s . c o m / r o c k e t j e t 4
(usuń wszystkie spacje z powyższego adresu )
Ostatnio edytowane przez kptnemo11 ; 29.May.2007 o 15:00
Spróbuj tym
1.Servis pack 2
2. start/programy/Windows movie maker
3. Dziel sobie jak chcesz (minutki)
Trudneja mam 12 i juz od 2 lat to umiem
{
Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 31.Aug.2008 o 10:12
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)