+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Temat: jak wstawić napisy do filmu przez nero express vision???

Szeregowy mario30-05 ma szanse

Domyślnie jak wstawić napisy do filmu przez nero express vision???

Mam mały problem jak wstawić napisy do filmu przez nero express vision?
    zgory dziekuje

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Na forum już pisali na ten temat. Weź wejdz tu http://cdrlab.pl/forum/showthread.php?t=846 albo poszukaj na forum.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Kapral yonash ma szanse Avatar yonash

Domyślnie

Z tego co się orientuje to takiej opcji nie ma w Nero.
    Pozdrawiam.
    "We know you've come to inherit what's yours...The Mansion."

Szeregowy jarek85r ma szanse

Smile

Tak...takiej opcji nie ma w nero..ale mozna to zrobic poprzez dekodery..jesli posiadasz ffdschow to wejdz w jego ustawienia...poszukaj zakladke subtitles i postaw przy nim ptaszka..w tych ustawieniach podaj sciezke gdzie znajduja sie napisy do danego film ktory chcesz przerabiac...napisy powinny miec taka sama nazwe jak film...dzieki takim ustawieniom mozna nawet ogladac film w winampie...

Teraz ja mam mala prosbe..jesli ktos wie gdzie mozna znales wyczke do NVE aby dzialalo DVD-Video to prosze o linka...Pozdrawiam

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

jarek - jaka wtyczke? przeciez NVE robi wlasnie DVD-Video (i (S)VCD) wiec po co wtyczka?

Szeregowy pietrek345 ma szanse

Domyślnie

U mnie nie działa. Mam NVE 3 i ffdshow 2005 07 nie wstawia, choć zaznaczyłem ścieżkę do napisów, a w normalnym playerze (np: Windows Media Player) chula normalnie, nie wiem o co chodzi

Szeregowy pietrek345 ma szanse

Domyślnie

Naprawde nikt nie wie jak to zrobić w NeroVision Express 3!

Szeregowy toporek18 ma szanse

Domyślnie

Witam..

mam taki sam problem co pietrek 345

Na starszej wersji nero vision express (ponizej 3) napisy chodza a na 3 nie chcą

Czy naprawde nie ma mozliwosci by ffdshow dzialal z NVE 3

Szeregowy kkkaaa ma szanse

Domyślnie

Ja am stacjonarny dvd bez DivX i sobie robię na VCD(żeby było bez DivX i jak i już przerobi to w NVE2 wersja 26022006 wstawiam i nie działają napisy a w filmie z DivX działają nie rozumiem. Pomóżcie mi please
    Ostatnio edytowane przez kkkaaa ; 25.Mar.2006 o 14:32

panikara barbarella ma szanse Avatar barbarella

Domyślnie

Nero Vision 3 i 4 nie korzystają z ffdshow tylko prawdopodobnie z własnych wewnętrznych filtrów. Świadczy o tym brak ikonek ffdshow (video decoder) na pasku zadań (prawy dolny róg) podczas konwersji - pojawia się tam tylko ikonka ffdshow - audio decoder. Podczas pracy z Nero Vision Express 2 pojawiają się natomiast dwie ikonki dekoderów ffdshow - audio i video. Ja już raz pytałam na forum, jak radzić sobie z napisami w Nero Vision 3 i 4, ale nikt nie wiedział, prawdopodobnie jest to więc problem bez rozwiązania. Ja poradziłam z nim na swój babski sposób - po prostu do konwersji avi z napisami używam Nero Vision Express 2, zaś do konwersji avi z polską ścieżką dźwiękową Nero Vision 4. Obie wersje Nero Vision można mieć w systemie instalując najpierw nowszą wersję Nero (np. 7), a potem starszą (np. z wydania Nero 6 OEM dołączanego za darmo przy zakupie nagrywarek), ale do innego folderu. Inna kolejność instalacji nie wchodzi w rachubę - nowsza wersja Nero odinstalowuje starszą, niezależnie od tego, do jakiego folderu jest instalowana.

Domyślnie

Tyle, że mi chodzi, że jak chcem nagrać film z DivX to pokazują się 2 ikonki ffdshow a jak film bez DivX to tylko ikonka ffdshow od Audio. I nie wiem co mam zrobić, żebym mógł nagrać film bez DivX z napisami.

Domyślnie

A ten "film bez DiVX" w jakim jest formacie? Zrób tak: wejdź kolejno menu start - programy - ffdshow - video decoder cofiguration. Tam na zakładce kodeki (pierwsza od góry) zobaczysz listę formatów obsługiwanych przez ffdshow. Niektóre formaty, np. MPEG 1 i MPEG 2 są domyślnie zamknięte (disabled). Jeśli znajdziesz tam format swojego filmu, to zmień wartość "disabled" na np. "libavcodec".

Domyślnie

Wiem, że to dziwnie zabrzmi ale jestem zielonkawy w tym. Ja przekonwerterowałem Star Warsy 3 z DivX(avi) na bez divx VCD. I nie wiem czy to chodzi o ten format czy nie. Czy może chodzi o ten format mpg w jaki wystąpił po przekonwerterowaniu. Pomóżcie i który mam wybrać czy mpg in Avi czy jaki. Ja mam wersję ffdshow 26022006.

Domyślnie

Ta wersja ffdshow, którą masz zainstalowaną to bardziej rozbudowany pakiet filtrów, który mi się nie spodobał i go odinstalowałam, powracając do starej tradycyjnej formy ffdshow 2005.12.21. Na temat Twojej wersji się nie wypowiadam, bo jak wspomniałam, nie spodobała mi się. Ale może ktoś inny, kto zna tę wersję zabierze na jej temat głos? Filmy VCD, które posiadasz zakodowane są w standardzie MPEG 2 i w zasadzie, jeśli uzyskałeś je z plików .avi, to powinieneś już wtedy pomyśleć o "włożeniu" napisów do plików VCD. Nie mam akurat pod ręką żadnego filmu w formacie VCD i nie mogę sprawdzić, czy moja rada okaże się skuteczna. Na Twoim miejscu w swoim ffdshow zamieniłabym przy MPEG 2 wartość "disabled" na "libavcodec" i spróbowałabym, jak teraz mi pójdzie z Nero Vision Express 2. Oczywiście napisy masz wgrane do tego katalogu co film, a plik .txt nazwany tak jak plik filmowy, który przetwarzasz. Jeśli i tym razem Nero Vision nie "wciągnie" Ci napisów, to wypróbuj prosty program WinAvi Conwerter, który świetnie współpracuje z ffdshow.

Domyślnie

ok dzieki

Domyślnie

jutro poprobuje jak mi powiedziałaś, bo dzisiaj mi się nie chce.

Domyślnie

mam libavcodec przy mpeg 1 i 2 a mpeg in avi tez ma iec libavcodec

Domyślnie

jeszcze jedno pytanko. W ffdshow uszę zaznaczyć plik albo folder w który znajdują się napisy txt czy on sa wykryje

Szeregowy KoStEk ma szanse Avatar KoStEk

Domyślnie

czy NeroVison Express 3.1.0.0 bedzie pasowal do nero 6.6.0.14
    KoStEk

Nie wiadomo co sie dzieje format c: i do przodu

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)