jeśli jest ktoś obeznany w dodawaniu napisów do filmu dvd to poszukuję podpowiedzi , szczegulnie chodzi o dodanie polskich napisów![]()
jeśli jest ktoś obeznany w dodawaniu napisów do filmu dvd to poszukuję podpowiedzi , szczegulnie chodzi o dodanie polskich napisów![]()
Ty chcesz dodać napisy do filmu DVD, czy do filmu AVI (DivX)? Jeżeli to drugie, to na forum już pisało.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
sprawa dotyczy dodania polskich napisów do filmu dvd zciągniętego z neta ale mającego tylko napisy skandynawskienie jestem smakoszem tego języka dubing angielski ok ale wolę poczytać lecz nie mogę
pomóżcie
mój adres asterius@wp.pl
Ostatnio edytowane przez asterix ; 04.Aug.2005 o 10:13
Przy pomocy Subtitle Workshop przekonwertujesz napisy TXT (jak znajdziesz takie) do formatu SUB. Jak wyszukasz w SUB to masz jedną czynność z głowy.
Całość możesz wypalić przy użyciu NERO. Jak nie będziesz wiedział jak, to napisz.
Napisy znajdziesz na tej stronie: http://www.google.pl/search?hl=pl&c2...kaj&lr=lang_pl
Zanim zaczniesz wypalać, to musisz sprawdzić synchronizację.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
napisy znalazłem subtitle workshop zdoiłem ale muszę jeszcze zciągnąć jakiś film na dvd żeby poćwiczyć
popszednie wywaliłem ,ale to nie szkodzi może znajdę coś ciekawszego
jak będą kłopoty to się jeszcze odezwę i dzięki za pomoc Sebaw
narka do następnego
aha nie wysyłaj ma meila ponieważ przekłamuje litery i nie można odczytać pogadamy przez forum![]()
SEBAW:mam już film i przekonwertowane napisy do pliku SRT ale nie wiem co dalej robić aby wkleić te napisy do filmu dvd , i jeszcze jedno , co robić jeśli się okaże że wersja napisów które zciągnąłem nie jest zsynchronizowana z filmem czy można dodać inne napisy a poprzednie usunąć ?
pozdro
sebaw spróbuj odpisać na meila zobaczę co z tego wyjdzie
Ostatnio edytowane przez asterix ; 08.Aug.2005 o 08:46
Za pomocą Subtitle Workshop możesz sprawdzić, czy film jest zesynchronizowany z napisami. Jeżeli nie, to użyj innych napisów i wykonaj czynność jeszcze raz.
Jeszcze zanim wykonasz pozostałe operacje, to odpal film i zobacz czy jest menu z wyborami napisów, itd. Jak będzie, to wtedy należy podmienić pliki VOB i wykorzysując ifoupdate zmienisz zawartość w pliku IFO, aby polskie napisy były dodane.
Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 08.Aug.2005 o 13:33
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
kontakt przez meila jest do kitu,proponuje na forum albo GG![]()
czarna magia, wczoraj trochę powalczyłem ale nic nie wskórałem
czekam na Twoją pomoc SEBAW![]()
znalazłem opisówkę na tej stronie http://dvdromania.org/DVD-labPROGuid...itleGuide.html
doszedłem do dvd-lab pro i w połowie utknąłem , program nie chciał wczytać
obrazu i dźwięku , nie mam pojęcia dlaczego
może masz inny pomysł![]()
dalej kicha , w dvdlab-pro wgrywa obraz i dźwięk ale nie do końca , zatrzymuje się na filmie w 1:55:33 i wywala jakiś komunikat " Can't pleace
the chapter :02:W:de:/ It may be placed out of the file lenght", ten sam komunikat pojawia się przy wgrywaniu dźwięku
co ciekawe ścieżka filmu ma 1:54:28 a dźwięku 2:10:43
nie wiem co można z tym zrobić
jeśli masz jakiś pomysł to czekam na odpowiedź![]()
a ja to robie duzo latwiej
1.sciagnij sobie FFDSHOW i winavi conwenter
2.zarejestruj winavi,badz poszukaj seriala
3.teraz tak:wchodzisz do ffdshow w opcje VFW codec configuration wybierasz druga zakladke (Dekoder) i (4) zaznaczasz chaczykiem NAPISY(SUBTITLES) teraz zaznaczasz tam PLIK chaczykiem i klikasz na trzy kropki,wyszukujesz tam danych napisow po wyszukaniu naciskasz apply a potem OK
4.teraz wchodzisz w video codec configuration i robisz tak jak w punkcie 3 ale od momentu (4)
5.wlaczasz winavi wybierasz plik z filmem i on sie konwertuje juz z napisami
UWAGAO UKONCZENIU KONWERTOWANIA WEJDZ SPOWROTEM DO FFDSHOW I ODZNACZ ZAKLADKE NAPISY,W PRZECIWNYM RAZIE NAPISY DODADZA CI SIE Z OSTATNIO PRZERABIANEGO FILMU!
W razie problemow pisac GG:6168474
Ostatnio edytowane przez qazqaz ; 10.Aug.2005 o 12:58
ok gazgaz spróbuje , dam znać co z tego wyszło
dzięki![]()
gaz gaz może masz jakiś adres gdzie można zdoić vinavi ?
a ffdshow po instalce brakuje wnim exeka
dziwna instalka
Ostatnio edytowane przez asterix ; 10.Aug.2005 o 13:56
wygrałem z wiatrakami według opisówki z dvdromanii
było trochę roboty ale poszło
dzięki wszystkim za pomoc i stracony czas
pozdro![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)