Witam wszystkich serdecznie i prosze o pomoc. Od niedawna stałem się na poły szczęśliwym posiadaczem urządzenia do przechwytywania obrazu analogowego o nazwie Snazzi VideoCreator II DVD. Jest to wewnętrzna karta ze sprzętowym kodekiem i dodatkowym zewnętrznym boxem z gniazdami A/V in i out. Problem polega na braku dźwięku w przechwyconym materiale. W ustawieniach jest że plik wyjściowy ma być w MPEG2 i dźwięk kodowany razem z obrazem. I nic z tego. Błędy połączeń wykluczone. Podłączony do boxu TV ma obraz i dżwięk. Dźwięku nie ma jednak w głośnikach PC-ta i w pliku przy jego odtwarzaniu w PowerDVD. Gdy przestawiam opcje na przechwyt samego dźwięku i kompresję go do mpeg jest O.K ale tylko oczywiście dźwięk. Karta ma kilka lat ale dograłem wszystkie najnowsze sterowniki, ściągnąłem najnowszą wersję prgramu obsługującego który ma działać z XP. Kochani - może ktoś ma jakieś doświadczenia, sugestie. Może ja popełniam jakiś głupi bląd? Sprzęt to athlon 1800+ 256 mb ram, karta dźwiękowa na płycie głównej, grafika GeForce 400, dysk 160 giga i Win XP

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem