Ludzie pomocy jak zrobic napisy bym mogl pozniej nagrac film avi na format dvd
Ludzie pomocy jak zrobic napisy bym mogl pozniej nagrac film avi na format dvd
Rozumiem, że chcesz przekonwertować film avi na dvd z napisami. Wystarczy, że napisy będą w formacie txt i będą miały taką samą nazwę jak film. Później wystarczy któryś z programów do konwersji (AVI2DVD, WinAvi Video Converter, DVD2SVCD, The Film Machine) i gotowe.
Pozdrawiam.
"We know you've come to inherit what's yours...The Mansion."
Dzieki sciagne te programy i odezwe sie jak bym cos niewiedzial.
A powiec czy jest mozliwosc znalezienia dubingu do danego filmu jesli tak to gdzie.
pozdrawiam.
Witam ponownie siciagnelem avi2dvd i winavi video converter,
mam prosbe czy moglbys mi opsac co i jak w tych programach robic aby wstawic napisy i pozniej nagrac na format dvd korzystajac z nero
dzieki
Nie trzeba opisywaś skoro już są.
Avi2dvd
WinAvi Video Conwerter
Powodzenia Salem
OKi w czoraj wlaczylem avi2dvd aby przerobic film avi z napisami na dvd i po 6,5 godziny otrzymalem film bez napisow i z dzwiekiem jakby ktos z mutowial wszystkie postacie w tym filmie chyba dam sobie spokuj i zajme sie czyms innym . Chyba ze sie daje jakies inne ustawienia w avi2dvd aby wszystko gralo.
Dzieki
Muszę przyznać, że nie używałem avi2dvd, bardziej jestem przyzwyczajony do dvd2svcd, więc co do ustawień nie bardzo Ci podpowiem. Mogę Ci jedynie polecić dział poświęcony Avi2dvd
Natomiast czasmi używam WinAvi. Jest on banalnie prosty w obsłudze i badzo szybki. Niestety nie otrzymasz takiej jakości jak przy użyciu wspomnianego wyżej avi2dvd+CCE. Dział poświęcony WinAvi Video Converter
Teraz sprawa czasu poświęconego na konwersję. Kiedy nie jesteś pewny wyniku końcowego to najpierw potestuj na jakimś mniejszym kawałku filmu. Wytnij sobie kawałek filmu, które zamierzasz konwertować, wytnij sobie też kawałek napisów i popróbuj w którymś z programów. Wtedy nie bedziesz musiał tracić tyle czasu. Jeżeli wynik będzie zadowalający to wtedy wrzucisz cały film wraz z napisami.
Wyciecie kawałka filmu
Ostatnia rada, nie poddawaj się tak szybko.
Powodzenia Salem
Dziwki za rady bede probowal
POZDRAWIAM
A zapomnialem dodać, wystarczy poszukać. Czyli jak to się mówi, troche inwencji twórczej.
Witam potrzebuje przerobic film na 2 plytach polski vcd na dvd slyszalem ze morzna to zrobic programem MPG DVD-lab PRO akle niewiem gdzie go szukac znalazlem tez link jak to sie robi w tym programioe chyba ze jest jakis inny program a w nero vision sie nieda i nemoge pliku avseq01 przefgrac na twardy twierdzi z e to niejest plik msdos pomocy
dzieki z gory
Nie wiem, który link znalazłeś o DVD Lab więc podam Ci dwa :
1. http://www.divx.howto.pl/modules.php...owpage&pid=144
2. http://www.digit.pl/artykuly/46154.html
Ewentualnie możesz jeszcze sprawdzić TMPGEnc DVD Author
http://www.cdrinfo.pl/artykuly/tda1.5/
Tylko w przypadku TMPGEnc niewiem czy zrobisz to co chcesz, ale spróbować warto.
Powodzenia Salem
Dzieki juz znalazlem ten film i tak nieprzerobie bo jest popsuta plytka.
Dzieki pozdrawiam
tak też można ale po to jest forum żeby pomagać , nie każdy ma czas na grzebanie w necieNapisał Rebelia
pozdro
Pewnie że tak, tylko po co forum zawalac tysiącem podobnych tematówNapisał asterix
?
![]()
nie chodzi o zawalanie a czas działania , gdyby nie starsi forumowicze to siedziałbym pewnie przy kalkulatorze a nie przy kompie , miejsca na forum jest dość a samo jego przeszukanie w jakiejś sprawie zajmuje więcej czasu niż napisanie pytania i poczekanie na odpowiedźNapisał Rebelia
Czy mógł by mi ktos udzielic odpowiedz na pytanie:Chciałbym dodać napisy w formacie txt do filmy w formacie avi.Mógł by mi ktos udzielic wskazówek jak dodac napisy programem VirtualDub 1.6.9.Może również byc to inny program byle szybki i najlepiej sprawdzony.
Z góry dziekuje za pomoc.
Nie miałem nigdy potrzeby wstawiania napisów do pliku avi., po prostu wole SVCD lub DVD.Napisał Molesta
Jedynie co znam i mogę ci polecić to program Gordian Knot, za pomocą którego możesz wstawić napisy na stałe. ARTYKUŁ
Innym softem godnym polecenia jest AVI ReComp opracowany przez kolegę Prozac'a z Divx.howto.pl. Prawdopodobnie bardziej przypadnie Ci do gustu. Tu jest ARTYKUŁ temu poświęcony. W razie problemów możesz też zaglądnąć do DZIAŁU tym sofcie.
Powodzenia Salem
mam pytanko ja wstawiam napisy w win avi conventor ale dźwięk jest nie po koleji a na środku jest jakiś napis ktoś może wie jak siętego pozbyć z góry dziękuję za odpowedź
zeby sie pozbyc napisu musisz miec pelna wersje programu, napisy wstawia winavi videoconverter <7 wersji!Napisał 5maron5
*ja mam inny problem:konwertuje film za pomoca divxtodvd (najnowszy, wersja zarejestrowana) i czytajac film na kompie napisy sa, a na stacjonarnym dvd nie ma
nawet recznie wybierajac sub pl (pilotem) nic sie nie zmienia. pliz help
z gory thx i pozdr
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)