+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Dvd Shrink 3.2.- Target Size Exceeded

agawoP
    Gość

Question Dvd Shrink 3.2.- Target Size Exceeded

Po rozpoczęciu backup'u flmu DVD w DVD Shrinku wyskakuje mi okienko zatytułowane TARGET SIZE EXCEEDED: "The current DVD size is too big. If you continue, you may not be able to burn the resulting files. Please ensure that video is set to 'Automatic' or try disabling some audio streams."
    Co można na to poradzić? Kompresja video przy ustawieniu 'Automatic' wychodzi na 55,8%, a na 'Custom Ratio' mniej się nie daje ustawić. Plik ma wielkość 4.548 MB (tych 48 MB nie mam możliwości wyciąć). Pozdro i co Wy na to?

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

pozostaje ci uzyc opcji reauthor i powywalac menu, dodatki, niepotrzebne sciezki dzwiekowe... albo uzyc innego programu
    dvdshrink zawsze okresla ile moze zmniejszy dany material i wiecej nie pozwala, zreszta kompresja do 55% w shrinku raczej by nie dala zadowalajacych rezultatow

agawoP
    Gość

Domyślnie

Dzięki Ci Nimal. Chciałbym jednak skopiować całe DVD łącznie z menu. W związku z tym inny progam to...?

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

zobacz clonedvd, dvdfab... zajrzyj do dzialu pliki na stronie glownej
    niesety te programy sa platne...
    no i jakosc przy tak wysokiej kompresji bedzie fatalna
    jak Ci bardzo zalezy to zainwestuj w plyte dl
    albo podziel na dwie plyty normalne (clonedvd albo dvdfab maja takie opcje)

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Komunikatem możesz się nie przejmować, ale faktycznie filmu o takiej wielkości nie zmieścisz na płytce jednowarstwowej. Zastanawia mnie to, że piszesz o kompresji w granicach 55%, a jednocześnie wielkości filmu jest tylko około 50 MB większa od pojemności płyty. Chyba zależy Ci na dodatkach, które są na płycie. Jak pisał tkoś wyżej wyrzuć te dodatki i nie będzie problemu, a jednocześnie stopień kompresji ci się zmniejszy.

Szeregowy Scona ma szanse

Domyślnie

1. Zdobądź najnowszą wersję DVD Shrink (3.2.0.15)
    2. Sprawdź w opcjach "Edit"->"Preferences", zakładka "Preferences" czy masz ustawione "Target DVD Size" na "DVD-5".
    3. Jeżeli to nie pomoże:
    a) zmień "Target DVD Size" na Custom i wpisz żądaną wiekość docelową filmu DVD.
    b) wywal dodatki (i/lub) inne języki (i/lub) inne napisy niż polskie/angielskie...
    4. Autor DVD Shrink'a został podkupiony przez korporację NERO i obecnie jest współtwórcą programu "Nero Recode 2" i nowszych. Można więc próbować tym.

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Testowałem nero recode i według mnie nie dorównuje shrinkowi, pomimo, że podobno autor jest ten sam. Nie ma opcji wstawiania domyślnych napisów, oraz nie potrafi co dziwne dokładnie wymierzyć wielkości skopresowanego filmu. Ja zwykle ustawiam rozmiar na maxa i kilka razy się zdziwiłem. Jedyny plus to według mnie większa szybkość kompresji niż w shrinku.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia