+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: No PANOWIE CHYBA NOWE ZABEZPIECZENIE SONY

Szeregowy 2pac.1 ma szanse

Exclamation No PANOWIE CHYBA NOWE ZABEZPIECZENIE SONY

Witam powiem tak przez pewien czas byłem w posiadaniu 2 nowych filmów, DVD ( 8MM-2 i Współlokatorka 2 – czerwona płyta) i mam pewien problem dokładniej mówiąc nie jestem w stanie przegrać tych filmów i sądzę, że może być ich teraz ich coraz więcej( czy to nowe zabezpieczenia SONY ), ponieważ są to świeże pozycje z Wypożyczalni i nie wiem za bardzo jak sobie poradzić z tym problemem. Może przedstawię czynności, które próbowałem wykonać a więc za zwyczaj posługuje się DVD Shrink 3.2 + (nie we wszystkich przypadkach AnyDVD 5.8.2.1) W ostateczności DVD Decrypter 3.5.4.0 Lub DVDFab Decrypter 2.9.6.8 I wygląda to tak, że w momencie sczytywania DVD Shrinkiem owszem idzie bez problemu, lecz po sczytaniu pokazuje bardzo dużą kompresje, której nie można zmienić, ponieważ jest zbyt duża po odhaczeniu wszystkich wersji językowych lub z korzystania z samych plików filmowych bez dodatków czy menu tak naprawdę nic znaczącego się nie zmienia. Bardzo proszę o podpowiedz może coś źle robię lub mam rację, co do nowego zabezpieczenia. DODAJE ZAŁĄCZNIK

Edycja SEBAW: bez przesady. Taki rozmiar liter jest za duży. Teraz jest poprawiony.
    Attached Files
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 11.Feb.2006 o 16:52

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Słyszałem, że jakieś dziwne zabezpieczenie miał też film "Closer". W płycie była zrobiona fizycznie dziurka (w każdej płycie w wypożyczalniach), która standardowymi metodami kopiowania DVD owocowała zawsze błędem..

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Dzisiaj przejadę się do wypożyczalni i zobaczę czy mają te filmy:
    Closer,
    8MM-2,
    Współlokatorka 2
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Ciekawe te zabezpieczenie z tą dziurką Czekam też na te filmy, zobaczymy co i jak.

Question

Tak jak chodzi o „Closer” to fakt nie byłem w stanie tego tez zrobić, lecz film może dobry zależy jak, dla kogo ale jak chodzi o mnie mała strata. Natomiast jestem ciekaw, co z tymi nowymi tytułami na chwile obecna te dwie pozycje to są z dystrybucji IMPERIAL jestem ciekaw czy W.B. lub inny dystrybutorzy tez maja coś nowego.
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 11.Oct.2006 o 17:23

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

No mi niechodzi o film (bo rzeczywiście zachwycać to się nie ma czym) - sam go niepróbowałem kopiować, bo miałem wcześniej divixa Chociaż popróbowałbym złamać to zabezpieczenie - koleś po 2 tygodniach prób dał radę

Szeregowy mare_k ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał 2pac.1
    Witam powiem tak przez pewien czas byłem w posiadaniu 2 nowych filmów, DVD ( 8MM-2 i Współlokatorka 2 – czerwona płyta) i mam pewien problem dokładniej mówiąc nie jestem w stanie przegrać tych filmów i sądzę, że może być ich teraz ich coraz więcej( czy to nowe zabezpieczenia SONY ), ponieważ są to świeże pozycje z Wypożyczalni i nie wiem za bardzo jak sobie poradzić z tym problemem. Może przedstawię czynności, które próbowałem wykonać a więc za zwyczaj posługuje się DVD Shrink 3.2 + (nie we wszystkich przypadkach AnyDVD 5.8.2.1) W ostateczności DVD Decrypter 3.5.4.0 Lub DVDFab Decrypter 2.9.6.8 I wygląda to tak, że w momencie sczytywania DVD Shrinkiem owszem idzie bez problemu, lecz po sczytaniu pokazuje bardzo dużą kompresje, której nie można zmienić, ponieważ jest zbyt duża po odhaczeniu wszystkich wersji językowych lub z korzystania z samych plików filmowych bez dodatków czy menu tak naprawdę nic znaczącego się nie zmienia. Bardzo proszę o podpowiedz może coś źle robię lub mam rację, co do nowego zabezpieczenia. DODAJE ZAŁĄCZNIK[/B]
    Na tych płytach są po prostu puste voby. Najlepiej sprawdzić to za pomocą DvdReMake. Sprawdziłem, że clonedvd 2 daje sobie z tym radę. Jak dotąd udawało mi się filmy z tym zabezpieczeniem skopiować.
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 11.Feb.2006 o 16:51

lewar1309
    Gość

Domyślnie u mnie to samo

u mnie tak samo - mam 8 mm2 i 2 inne filmy i nie da się ich zgrac dvdshrinkiem itd ...jest na to jakiś patent?

Domyślnie

Lekarstwo na to to CloneDVD2

Edycja SEBAW: możesz nie pogrubiać wszystkich swoich wypowiedzi?
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 11.Oct.2006 o 17:24

Szeregowy firebol ma szanse

Lightbulb rada

nie jest tak źle jak na to wygląda wystarczy ANY DVD ver 6.0.4.6(full wersion) i skorzystać zawartej w nim opcj zgrywaj video dvd na dysk twardy.ja kombinowałem cały wekhend zanim wygrałem z hostelem ale już przy człowieku widmo 2 poszło bez oporów . a to zabezpieczenie polega na tym że niektóre pliki(vob) komputer traktuje jako pliki uszkodzone i nie chce i zgrać (ale polak potrafi)

Domyślnie

Cytat Napisał firebol
    ....(ale polak potrafi)
    Jaki Polak? Nie wiedziałem, że anydvd napisał Polak. Nie pochlebiaj sobie, to zasługa programu, a nie twoja
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Szeregowy firebol ma szanse

Domyślnie riposta

Nie polak napisał any dvd (ty ignorancie) , ale polak potrafi go wykorzystać jak trzeba. I logiczne że program to zrobił a nie ja , ja tylko podałe sposób jak można zgrać takie płyty bez oporów.

Domyślnie

Cytat Napisał firebol
    Nie polak napisał any dvd (ty ignorancie) , ale polak potrafi go wykorzystać jak trzeba. I logiczne że program to zrobił a nie ja , ja tylko podałe sposób jak można zgrać takie płyty bez oporów.
    Ale mi i sposób. O tym już dawno można było poczytać w internecie i nie chwal się, że podałeś sposób. Zresztą to nie żaden sposób, tylko jedna z funckji tego programu. Jak widać skromność nie jest twoją cechą. Nie tylko Polak potrafi, tylko ten kto wykorzystuje ten program.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

BLADE2042 BLADE2042 ma szanse Avatar BLADE2042

Domyślnie

Witam proponowałbym najnowszą wersję AnyDVD 6.0.8.0 może ona coś poradzi w kwesti kodowania a jak nie to już żeczywiście będzie problem z tymi płytkami!

BLADE2042 BLADE2042 ma szanse Avatar BLADE2042

Domyślnie

Mam nadzieję że posiadasz równierz najnowsze wersje SHRINKA i DECRYPTERA oraz zależy potem czym zgrywasz po obróbce materiału już na płytę bo Ja to robię CloneDVD i zaznaczam kopiowanie na płytę jak najwolniej czyli razy 1 ponieważ CloneDVD najpierw przed nagraniem na płytę tworzy pliki dvd więc jeśli nagrany na twardzielu film będzie gdzieś uszkodzony to on to wykryje i w ten sposób niestraci się czystej płytki.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)