Witam,
Chcialbym prosic was o pomoc w kilku problemach z jakimi spotkalem sie podczas nagrywania filmu DVD. Jest ich troche wiec bede opisywal je numerycznie![]()
1.) Mam film w formacie AVI z napisami *.txt. Sciagnalem FFDSHOW, w ktorym "wtapiam" napisy do filmu i wszystko chodzi tak jak chce. Odplam Nero Vision Express 3 (NVE) podaje mu ow film (AVI) ktory chce aby nagral jako DVD, tworze menu i wszystko jest OK. Jednak podczas nagrywania filmu gdy klikam "Movie preview" na podgladzie nie widze napisow ktore zekomo wkleil FFDSHOW. Co z tym zrobic?
2.) Mam film w formacie AVI z napisami *.txt. Sciagnalem FFDSHOW, w ktorym "wtapiam" napisy do filmu i wszystko chodzi tak jak chce. Odpalam WinAVI Video Converter 7.1 (pelna wersja) i konwertuje ten film do formatu DVD i wszystko jest chyba wporzadku. Tworzy sie folder "DVD_0" a w nim dwa inne foldery "Audio_TS" (pusty) i "Video_TS" (z kilkoma plikami o rozszerzeniach *.BUP, *.VOB i *.IFO). Nastepnie klikam w WinAvi aby wypalil mi plytke DVD i wskazuje mu folder "DVD_0". Nagrywanie tego folderu trwa ok 30 sekund lecz po tym film nie dziala na stacjonarnym DVD a gdy wrzucam go do kompa aby sprawdzic co jest nagrane na plytce to pokazuje mi folder "DVD_0" a w nim kolejne dwa "Video_TS" i "Audio_TS" tyle ze obydwa sa puste
. Czy cos zle nagrywam, albo zle podaje mu katalog ktory ma nagrac
? Czy istnieje mozliwosc nagrania tego folderu wygenerowanego przez WinAVI innym programem tak aby byl widzialny na stacjonarmnym DVD jako film
?
3.) Czy istnieje mozliwosc nagrania na plytke DVD kilku fimow w formacie MPEG2 (ok. 800MB) tak aby byly one odtwarzane na stacjonarnym DVD ktory czyta ten format?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem