Czy zna może ktoś sposób nagrania kilku filmów VCD na jedną płytę DVD? Od razu mówię, że niechodzi mi o konwersję do mpeg2. Po prostu mam gotowy materiał mpeg oraz dat i chcę je nagrać z taką samą strukturą jak na VCD..
Czy zna może ktoś sposób nagrania kilku filmów VCD na jedną płytę DVD? Od razu mówię, że niechodzi mi o konwersję do mpeg2. Po prostu mam gotowy materiał mpeg oraz dat i chcę je nagrać z taką samą strukturą jak na VCD..
zabiore glos w sprawie bo akurat przedwczoraj w piatek cos takiego robilem
zgralem wszystkie pliki .dat z vcd i programem 'vcdgear' przerobilem na mpeg, potem tylko w nero vision express wrzucilem wszystko do dvd i wszystko chodzi ladnie, nve nawet nie kompresowal tego za specjalnie, pozostawil w rozdzielczosci 352x288 i napisal ze to tryb super long play...![]()
A po co przerabiać pliki *.datto jest to samo co *.mpg tylko, że zmienione zostaje rozszerzenie - ja właśnie też zacząłem kombinować z VisionEpxress2 - jednak chce kompresować ponownie materiał
A wybrałeś utworzenie płyty VCD czy DVD-Video? Wyczytałem gdzieś, że można posłużyć się TMPEGenx DVD Authoring - zrobił mi dość szybko VOBa, który juz w NVE2 już niejest kompresowany -czyli tak jak chciałem. A ponowna kompresja jest wymagana - obraz co prawda jest kompatybilny, lecz niepasuje dźwięk - musi być 48Khz - stąd musi być resampling, a co za tym idzie ponowna kompresja.
dawalem utworzenie dvd-video, a jezeli chodzi o vcdgear to kiedys mi go polecono i tak do tej pory uzywam, mimo iz wiem ze pliki dat i mpeg roznia sie tylko rozszerzeniem![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)