Witam wszystkich mam problem chce nagrac film svcd na dvd bo na cd sie nie miesci jakim programem mam go wypalic alkoholem niechce nie wiem czemu a sa to pliki cue i bin z Gory dzieki za odp
Witam wszystkich mam problem chce nagrac film svcd na dvd bo na cd sie nie miesci jakim programem mam go wypalic alkoholem niechce nie wiem czemu a sa to pliki cue i bin z Gory dzieki za odp
Hmmm. z tego co wiem to SVCD na DVD się nieda. mogę się mylić . Można nagrać Video DVD ale niewiem czy pujdzie format cue
można w alkoholu tylko musisz w opcjach ustawić aby czytał pliki cue / bin ,odpal alkohola , w górnym lewym zakładka : plik > opcje > po rozwinięciu tabeli wybierasz : menu kontekstowe i tam zaznaczasz trzeci kawdracik od góry "cue", alkohol już będzie czytał pliki cue/bin , powodzenia w nagrywaniuNapisał Adek
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Witam.
A ja chciałbym nagrać SVCD na DVD pliki mpg. Jak to mogę zrobić plik zajmuje 1,95 giga dlatego chce to nagrać na dvd
Adek --> Ale po co?! Skoro i tak materiał nagrasz na DVD lepiej Ci zmienić format plików (znajdziesz na pewno i tu na forum jak to zrobić) i wypalić jako DVD-Video. Obraz na pewno będzie lepszy, poza tym możesz pofantazjować z własnym authoringiem. Nie idź na łatwiznę - posiedź nad tym troszkę i zrób materiał w lepszej jakości i dopasowany pod siebie. Pewnie, iż konwersja zajmie chwilkę, drugie dwie authoring, ale czy nie warto?svcd na dvd bo na cd sie nie miesci
A jeżeli nie.. pewnie używasz Nero, jak większość populacji. Możesz jakimś programem jak.MagicISO, ISOMaker, lub innym do obsługi obrazów płyt, wypakować pliki z bin'a, wybrać komplikację SVCD i wrzucić tam wypakowane wcześniej pliki.
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Do tej pory wypalałem wszystko programem NTI CD & DVD-Maker 7 i tym razem tez tak zrobiłem pliki mam na dysku twardym nagrałem dysk dvd z danymi niestety DVD nie chce mi tego czytać. Odtwarzacz czyta wszystko przynajmniej do tej pory, czy ma znaczenie że nagrywałem to na dysk dvd-RW, może na dvd-r poszło by jak sądzicie?
wszystko zależy od tego jakie płyty rozpoznaje Twój stacjonarny odtwarzacz , dobrze by było gdybyś w opcjach nagrywarki ustawił booktype na "dvd-rom" , następnie użyj dvd z plusem "dvd+r" , przy opcji dvd-rom nagrywarka wypala płytkę którą dvd stacjonarne rozpoznaje jako oryginalną i nie ma problemu z odczytem , podaj markę i model Twojego odtwarzacza stacjonarnego
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Panasonic SC-PT 860.
krótki opis Twojego dvd
Odtwarzane płyty
CD-R
CD-RW
DVD-R
DVD-RAM
DVD-Video
Obsługiwane formaty wideo DivX
MPEG-4
SVCD
VCD
Odtwarzane formaty audio WMA
mp3
Wyświetlane formaty graficzne jpeg
jak widać nie obsługuje dvd-rw , spróbuj nagrać na dvd+r z opcją booktype "dvd-rom" powinno pomóc w odtwarzaniu
Pozdrawiam
![]()
![]()
Muza SB Platinum
Cooler Master HAF 932
![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)