+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: avi po konwersji do dvd

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Unhappy avi po konwersji do dvd

przemieliłem film z avi z dubingiem do dvd za pomocą nero - twórz własne dvd video , ładnie wszystko poszło ale mam problem , chodzi ot że przy odtwarzaniu w menu głównym jest obraz nadany automatycznie przez nero ( jakaś wysepka z palmami ) chciałbym zmienić ten obraz na właściwy dla danego filmu np okładka z płyty , druga sprawa jest trudniejsza , po konwersji do dvd obraz troszkę odbiega od jakości dvd , wiem że po przeróbce avi do dvd nie uzyskam ideału ale to co osiągnąłem jest tylko divx-em w formacie dvd , moje pytanie jest takie , czy są programy do polepszenia jakości konwertowanego filmu , jeśli tak to proszę o podpowiedź , z góry dzięki
    pozdro
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Unhappy

moje dalsze próby spełzły na niczym , wstawiałem inne obrazy do katalogu w nero gdzie jest obraz nadawany przez nero w czasie konwersji , nie ma możliwości podstawienia innego obrazka , chyba że coś źle robię ? , jeśłi jest inna możliwość proszę o podpowiedź , z obrazem nadal jest kiepsko , nie można go ciut polepszyć ? jeśli tak to jakim programem ?
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

anm
    Gość

Domyślnie

nie mam dużego doświadczenia w tym ale już troche bawiłem się konwersją w ta strone i to jest chyba tak że to zależy co przekształcasz na te dvd ja miałem np film dvdrip więc to tak jakby powrót do pierwotnego źródła i jakoś była niemalże normy dvd[niemalże ponieważ nie chce przesadzać ale obraz był na prawde czysty] uzywałem do tego converxtodvd pozatym w jakiej jakości masz to co przerabiasz na dvd to jest z kamery jakieś info daj innym źródła tego materiału

co do obrazka na pewno jest taka opcja a jak coś to możesz zawsze innym programem bo są takie do projektowania menu dvd na divx.pl luknij to...

pozdrawiam

Domyślnie

film który przerabiam to Asterix & Obelix kontra Cezar w formacie avi , jakość średnia , pokazują się duże piksele zniekształceń , nie mogę sobie poradzić z polepszeniem obrazu choćby o 25% , wypróbuję ten program o którym pisałeś , zobaczymy co z tego wyjdzie , o efektach napiszę
    pozdro
    Pozdrawiam

anm
    Gość

Domyślnie

wiesz jeśli masz kiepską kopie to dobrze z tym raczej nie wyjdziesz tak ja myśle

na cdinfo.pl w dziale dvdvideo jest ciekwie opisane o kompresji avi do dvd temat ma 64 strony i ciekawą metodą zrobione poczytaj jest przyklejony możesz tam też o to spytać ale nie wiem czy jest tak jak napisałem że ci się to nie uda

Domyślnie

pobrałem convertxtodvd , ciekawy programik , ale nie obsługuje napisów , przy próbie konwersji divxa z txt nie dodaje napisów , w opcjach jest zakładka napisy ale nie można tam niczego ustawić , divx z dubingien przerabia wzorowo ale co z resztą ? masz jakieś pomysły ?
    Pozdrawiam

anm
    Gość

Domyślnie

oczywiście że mam napisy miałeś bezpośrednio w filmie to nic innego jak je kasuje ściągnąć w notatniku sobie z neta do tego filmu a następnie SubtitleTool zrobić na srt więcej info masz w dziale artykuły na tej stronie dvd+napisy czy jakoś tak jest krok po kroku w razie problemów innych pisz

Kill Bill Gates!!! masaman ma szanse Avatar masaman

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    przemieliłem film z avi z dubingiem do dvd za pomocą nero - twórz własne dvd video , ładnie wszystko poszło ale mam problem , chodzi ot że przy odtwarzaniu w menu głównym jest obraz nadany automatycznie przez nero ( jakaś wysepka z palmami ) chciałbym zmienić ten obraz na właściwy dla danego filmu np okładka z płyty , druga sprawa jest trudniejsza , po konwersji do dvd obraz troszkę odbiega od jakości dvd , wiem że po przeróbce avi do dvd nie uzyskam ideału ale to co osiągnąłem jest tylko divx-em w formacie dvd , moje pytanie jest takie , czy są programy do polepszenia jakości konwertowanego filmu , jeśli tak to proszę o podpowiedź , z góry dzięki
    pozdro
    asterix a jakie masz nero Ja mam 6.x.x.x.x i niemam DVD Video

Szeregowy Irvin ma szanse Avatar Irvin

Domyślnie

Cytat Napisał asterix
    [...]chodzi ot że przy odtwarzaniu w menu głównym jest obraz nadany automatycznie przez nero ( jakaś wysepka z palmami ) chciałbym zmienić ten obraz na właściwy dla danego filmu np okładka z płyty[...]

NeroVisionExpress-->Stwórz DVD Video-->wybierz pliki video-->Dalej-->
    Pokazuje ci się okienko z twoim menu jak będzie wyglądało-->Kliknij na nie(Ten duży obrazek z lewej strony) i otworzy Ci się tryb edycji menu-->Tutaj możesz np zrobić animowane przyciski, dodać muzykę w tle i ZMIENIĆ OBRAZEK TŁA.

anm
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Irvin
    Pokazuje ci się okienko z twoim menu jak będzie wyglądało-->Kliknij na nie(Ten duży obrazek z lewej strony) i otworzy Ci się tryb edycji menu-->Tutaj możesz np zrobić animowane przyciski, dodać muzykę w tle i ZMIENIĆ OBRAZEK TŁA.
    a można zrobić ruchome tło :> tak jak w niektórych filmach

Domyślnie

Cytat Napisał anm
    a można zrobić ruchome tło :> tak jak w niektórych filmach
    Mozna zamiast obrazka wstawić do tła plik video.

anm
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Irvin
    a dlaczego ja nie mam nerovisionexpress
    mógłbym prosić o linka do nero 7 z oficjalnej strony z tym :> bo nie moge sie doszukać
    Ostatnio edytowane przez anm ; 21.May.2006 o 21:02

Domyślnie

Cytat Napisał anm
    a dlaczego ja nie mam nerovisionexpress
    Jeśli nie masz, to znaczy że używasz wersji 6 lub wcześniejszej i musisz je zainstalowac
    Sciągnij "Update-Package 2" z tej strony:
    http://www.nero.com/nero6/eng/nero-up.php

anm
    Gość

Domyślnie

nie no mam :> tylko nie zauwarzyłem mam inny problem chce zrobić to menu porobiłem chaptery działy z nimi to bajka ale jak złożyć główne menu bo nie bardzo wiem... film przy metodzie takie jaka jest tu w artykułach wg nero vision podzielił go na 3 części i w menu teraz takie 3 do wyboru mam a ja chce zamiast tych kwadratów napisy tylko włącz film... albo przejdź do rozdziałów filmu... ma ktoś jakieś ide czy to nie osiągalne i czy film automatycznie przerzuci do 2 częśći czy jest coś źle zrobione...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)