Chciałbym zrobić kopię filmu.
Po zgraniu go na dysk twardy zajmuje mi ponad 8 GB.
Po nagraniu go na DVD tracę dużo na jakości obrazu.
Jak, lub jakim programem mogę go podzielić na dwie częci?
Z góry dziękuję za radę.
Chciałbym zrobić kopię filmu.
Po zgraniu go na dysk twardy zajmuje mi ponad 8 GB.
Po nagraniu go na DVD tracę dużo na jakości obrazu.
Jak, lub jakim programem mogę go podzielić na dwie częci?
Z góry dziękuję za radę.
program dvdshrink kompresuje do 4.7Gb , na jakości raczej niewiele się traci , tu możesz pobrać , zakładka - obróbka wideo http://www.programosy.pl/progsy/rmvb.html
Pozdrawiam
Asus Sabertooth 990FXAMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz
+ Thermaltake liquid cooling
![]()
DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9
Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E
![]()
Muza SB Platinum
HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500
Cooler Master HAF 932
![]()
Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3
Nie zgodzę się z kolegą. Czy się traci na jakości to zależy od stopnia kompresji filmu. Czasami paktycznie nic się nie traci, a czasami przy dużej kompresji lepiej użyć lepszych programów.Napisał asterix
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
Próbowałem użyć DVDshrink i nie pomogło.
Może podział filmu na 2 części coś da?
Ale nie wiem jakiego programu użyć.
Spróbuj skompresować film i od razu nagrać go na płytkę przy pomocy Nero. W Nero 7 Premium, a konkretnie w Nero Start Smart wybierz polecenie "koduj ponownie DVD-Video". Otworzy Ci się okno, w którym nie pozostanie Ci nic innego, jak tylko dodać pliki video. W prawym dolnym rogu tego okna zaznacz "dopasuj do celu - DVD-5 (4,7 GB)" i to chyba wszystko. Możesz też zdecydować, czy program ma wykonać kompresję w dwóch etapach (lepsza jakość), czy też w jednym. Powodzenia!
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)