Witam, mam taki problem, ze mam w aucie amerykanski odtwarzac dvd z ichnim kodem regionu, przez co polskie filmy nie chca dzialac. Czy jest jakis sposob przegrywania polskich filmow na nowy nosnik z kodem amerykanskim?
Dziekuje.
Tomasz
Witam, mam taki problem, ze mam w aucie amerykanski odtwarzac dvd z ichnim kodem regionu, przez co polskie filmy nie chca dzialac. Czy jest jakis sposob przegrywania polskich filmow na nowy nosnik z kodem amerykanskim?
Dziekuje.
Tomasz
Tak. Używasz do przegrywania programu dvd shrink i za jego pomocą usuwasz kody regionów.
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
Probowalem zastosowac sie do zalecenia, lecz niestety, po nagraniu przy pomocy dvd shrink zarowno z kodem USA jak i free dalej mam komunikat "this type of disc can not be played". Odtwarzacz jedyne co ma napisane to DVD Video i jest z 2004 roku.
Prosze o inne sugestie.
Dziekuje i pozdrawiam
Tomasz
Na jakich płytach nagrywałeś? Na plusach czy minusach? To też może mieć znaczenie.
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
jakiej firmy masz ten DVD? Czasem można pogrzebać w ustawieniach wewnętrznego oprogramowania i wybrać opcję kode free. Niemniej jednak punisher ma rację byc może twój sprzęcik preferuje jeden rodzaj płytek. Wówczas rozwiązaniem pozostaje stosować dany ich format lub też (w przypadku szczególnym, dla płyt DVD+) ustawiać book type na DVD-ROM
Ostatnio edytowane przez czechoj ; 02.May.2006 o 09:53
Nagrywalem na dvd+r na napedzie zamontowanym w chryslerze t&c 2004. Nigdzie nie moge odszukac producenta tego sprzetu.
Moze ktos wie jaki sprzet jest montowany w takim aucie.
Dzis sprobuje nagrac na dvd-r.
Dziekuje
Tomasz
Popróbuj nagrywać na DVD+ nadając im "charakter" DVD-ROM oczywiście jeśli Twoja nagrywarka obsługuje bitsetting. Możesz jeszcze sprawdzić czy czasami napęd stacjonarny nie gryzie się z dana marka płyt.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)