+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Virtual Dub Mod

Szeregowy nigga ma szanse

Unhappy Virtual Dub Mod

Mam proźbe. Mam film w którym chcie pare rzeczy obciąć (i to akurat wiem jak się robi ) ale dalej chce to zapisać i klikam save as i dalej wybieram że avi itp. i wtedy zaczyna konwertować i wszystko by było ładnie pięknie gdyby nie to że tylko przy tym konwertowaniu w połowie mniej więcej pisze że brak miejsca na dysku więc troche się zdziwiłem bo przed miałem 22GB. a film którego obcinałem w pierwotnej wersji miał 717MB. Dlatego mam proźbe do wszystkich którzy znają się na tym by pomogli mi z tym problemem i wreszcie mógł zrobić ten film.
    Jeżeli nic się nieda z tym fantem zrobić to może zna ktos jakiś program którym też można ciąć filmy i będzie chodzic normalnie
    Z góry dziex

Szeregowy Rzinsior ma szanse

Domyślnie

jezeli tylko obcinasz to zaznacz opcja Video-> direct stream copy, Audio -> direct stream copy. bo bez tego to on go konwertuje na czystego avi bez kompresji.

Szeregowy Powdell ma szanse

Domyślnie

A ja mam takie pytanie chciałem obciąć końcówkę filmu ale ale przy wgrywaniu otrzymałem komunikat że mam rozsynchronizowany dźwięk i żę powinienem to z rekompresować film i dżwięk ale jak zrobię ustawienie j/w radzi Rzinsior to to mam właśnie film z rozsynchronizowanym dźwiękiem a jak ustawię inaczej niż audio stream copy to film ma 669mg zamiast 346 ale jest wszystko ok z dźwiękiem to jak zrobić żeby miał 346 i też było ok z dźwiękiem pomocy plisssssssss

Szeregowy Rzinsior ma szanse

Domyślnie

jeżeli zmiana direct stream copy na Full processing mode pomaga to dobrze, w takim jednak przypadku nalezy wejsc w Audio -> Compression i ustawic sposób kompresji dźwięku, jezeli tego nie zrobiłeś dźwięk jest zapisywany w postaci nieskompresownej (PCM). Mam nadzieje ze to rozwiąze Twój problem.

Szeregowy Powdell ma szanse

Domyślnie

Super o to chodziło wszyskto jest teraz ok. i nie trzeba 3 innych programów by wyciągnąć muze i ją na nowo rekompresować by potem ją znowu dodać do filmu co i tak mi nie wychodzilo bo ciągle były tam jakieś konflikty ze strumieniem dźwięku.Tak że jeszcze raz dzięki

I jeszcze jedno pytanko czy można dodawać do VD inne kodeki do kompresji dźwięku a jeżeli tak to jak to zrobić?

Edycja SEBAW: posty 2w1.
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 05.Jul.2006 o 17:50

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)