Kto moze mi podpowiedziec czy jest jakas mozliwosc uaktywnic wgrac BIOS do takiego urzadzenia.Wyskoczlo mi ze mam zamknieta funkcje a nie ma mozliwosci jej w zaden sposob otworzyc ?
![]()
Kto moze mi podpowiedziec czy jest jakas mozliwosc uaktywnic wgrac BIOS do takiego urzadzenia.Wyskoczlo mi ze mam zamknieta funkcje a nie ma mozliwosci jej w zaden sposob otworzyc ?
![]()
Napisałem za mało szczegółów na temat tego urządzenia. Jakiej jest marki, model itd.
Nec Hercules contra plures
Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
Nec 3540A
Bye plextor, Pioneer 112 rules
Firma MINTEK Model : MDP-1810 mam 2 takie DVD z tym,ze kazde ma inny problem.1- CD muzyka dziala, DVD dlugo sie wczytuje i klapa NIE MA DYSKU taki komunikat.Nie ruszalem tu soczewki lasera bo sadze ze jak czyta CD i jest OK ! to czego nie wczytuje DVD ? nie znam sie na tym ale tak mysle...
2- tu jest calkowita klapa po wlozeniu CD lub DVD ruszy z miejsca jakis slychac zgrzyt i odrazu komunikat NIE MA DYSKU tu jakis feler powazniejszy bo nie chce wczytywac,moze glowica zle parkuje,ale silnik rusza i zaraz stale.Led zaswieci sie na czerwono i zaraz gasnie.....co podpatrzylem ?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)