+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: łaczenie filmów

Szeregowy soboliero ma szanse

Domyślnie łaczenie filmów

mam 3 częściowy fiim każdy po około 700 MB w formacie avi w wersji stereo, po połączeniu go w jedną część programem virtualdub film staje sie mono. A łacząć je programem easy video joiner film staje sie wielkości ok 300 MB i jest go około 25 minut. I wie ktoś o co chodzi?

panikara barbarella ma szanse Avatar barbarella

Domyślnie

Przy łączeniu VirtualDubem w zakładce "Audio" i "Video" zaznacz "direct stream copy" Program nie powinien wówczas ingerować ani w format video, ani w format audio łączonych plików.

Domyślnie

Zaznaczone mam te opcje. Ale film i tak jest mono
    A jeszcze sprawa głośnośći . Jest bardzo cichy ten film, można coś zrobić, żeby pogłośnić ścieżkę dźwiękową?

panikara barbarella ma szanse Avatar barbarella

Domyślnie

A to ciekawe.... Używam VirtualDuba już ładne parę lat i takich psikusów mi nie robił. Czy plik finalny zapisuje się długo? Powinno to trwać kilka minut, bo jeśli trwa np. kilkanaście lub kilkadziesiąt minut, oznacza to, że przy zapisywaniu program konwertuje jeden ze strumieni. Czy mógłbyś otworzyć jeden z łączonych plików avi i plik wynikowy w GSpocie i dołączyć do postu dwa scriny z informacjami, które wyświetla GSpot?
    Ścieżkę audio można "pogłośnić", używając przy tym jakiegoś programu do normalizacji dźwięku. Dobrym programem, który poprawia głośność pojedyńczych utworów mp3 jest Mp3Gain (ja używam wersji 1.2.5). Program ten w inteligentny sposób sprawdza, jak dźwięk będzie odbierany przez ludzkie ucho, a cały proces normalizacji przebiega bez utraty jakości. W Mp3Gain są dwie opcje normalizacji: utworu i płyty. Powinieneś wybrać tą pierwszą. Najpierw musisz wyodrębnić ścieżkę dźwiękową i zapisać ją w postaci mp3, znormalizować ją, a potem połączyć z powrotem ze strumieniem video. Przy tym, aby dźwięk był zsynchronizowany z obrazem, lepiej jest skompresować go do mp3 w trybie Constans Bitrate.

Domyślnie

to jest obraz z GSpota cd1[IMG][/IMG]
    to płyta 2[IMG][/IMG]
    to 3cd[IMG][/IMG]
    a to połączony film[IMG][/IMG]
    Ostatnio edytowane przez soboliero ; 09.Oct.2006 o 11:04

Domyślnie

Jeszcze jedna dla mnie dziwna rzecz. Zamiast połączenia trzech plików żeby mieć cały film programem VirtuladDub Mod musze połączyć tylko dwa pierwsze, bo gdy gdy chcę dołączyć trzeci część to mi się powtarza ta część, bo już jest w cześci 2. Po kolei jak się je ogląda nie ma problemów, są to pliki wielkośći ok 700 MB o czasie trwania ok 50 minut, tak, że film trwa w całości ok 2.5 godzin, czyli po połączeniu w całość 3 części powinien mieć ok 2,1GB. Ale gdyby chcieć tak zrobić to wychodzi ok 2,9GB i czas filmu ponad 3 godziny.
    Po połączeniu tylko 2 pierwszych czesci wyszedł mi film cały z początkiem i końcem(napisami) wielkosci 2.1GB w wersji stereo. Gdy chce go oglądać programem SubEdit Playerem to słychać lektora włoskiego i ciche głosy oryginalne aktorów, natomiast w winampie słychać tylko aktorów.
    Czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi? I jak podbić głośnosć ścieżki filmowej (oryginalnej)tego filmu?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)