+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: problem z dvd video

Szeregowy arju ma szanse

Domyślnie problem z dvd video

Mam problem z nagraniem własnego dvd.Zgrałem film z kamery,i teraz próbuje zrobić z tego dvd.używałem do tego celu programu nero,ale składając film z kilku klipów,program nero konwertował tylko pierwszy klip ,na drugim się wieszał i choćby całą noc szedł to i tak dalej nie ruszył.Używałem winavi i świetnie przekonwertował,jednak przy wypalaniu na 11 % sie zwiesił i tak jak nero mógł iść całą noc i nie ruszył dalej.Znacie może przyczynę takich kópotów?

BLADE2042 BLADE2042 ma szanse Avatar BLADE2042

Domyślnie Problem Z Dvd Video !!!!!

Witam mam pytanko za 100pkt do Ciebie a w jakim podprogramiku w programie NERO próbowałeś to robić że niewychodziło oraz jaką wersję posiadasz pr.NERO?Proponowałbym Ci ściągnąć sobie najnowszą wersję jest to wersja 7.7.5.1 i spróbowac ponownie zrobić montaż tego materiału w podprogramie NeroVision zawsze w nim montuję sobie walki z różnych filmów i jak narazie nienarzekam na niego gdyż mi pasuje ponieważ zgrywa dźwięk w pełnym DOLBY DIGITAL dlatego polecam go wszystko zależy jeszcze oczywiście co masz w kompie.Naprzykład miałem przez jakiś czas problemy z montowaniem na nim gdyż po montażu fonia z wizją niezgadzała się potrafiła opóźniać fonia jakieś 30 do 40 sekund w stosunku do wizji ato dużo jak na film.Niemogłem znajść przyczyny tego problemu ale w końcu doszedłem do tego poprostu mało RAMU bo tylko miałem 512MB noi słaba grafa 128MB ATI RADEON dokupiłem jeszcze jedną 512MB i dalej to samo okazało się że zaczęło skutkować i jest teraz OK ale dopiero jak wymieniłem te dwie kości na 1024MB + dokupiłem jeszcze jedną 1024MB noi bardzo dużo mi dała grafa GeForce 7600GS/256MB tu już niemamy o czym mówić!Przy montażu również jeszcze na starym sprzęcie montaż szedł extra do pewnego czasu potem się zawiesił i obliczał nawet 5 lub 6 godzin i nic stał w miejscu potrafił się tak zawiesić że w końcu się zjarzyłem i restart odpalił OK ale tamto wszystko szlag trafił.Teraz montaż wychodzi bez problemu.Jeśli Cię stać (bez obrazy proszę) możesz mi wieżyć zainwestuj w dobrą grafę oraz pamięć RAM naprawdę niema porównania jeśli się bawisz oczywiście montażem bo Ja zajmuję się tym nałogowo to moje hobby i mam fioła na punkcie jakości , mix który np.trwa około 30 minut powiedzmy z trylogi MATRIXÓW robiłem około 6 godzin ale jestem bardzo zadowolony jak masz gotowy materiał i tylko kwestia zrzucenia go na płytę dvd lub twardziela to idzie szybciutko co innego gdy zrzucasz z płyt dvd na dysk cały materiał i zaczynasz go obrabiać , szukać na filmie danych fragmentów do montażu które Cię interesują to czasu trochę schodzi przy tym ale jak wsp.wyżej efekt końcowy jest zaskakujący zwłaszcza jak się to potem ogląda na dużym ekranie!Z kamery niepowinno być raczej problemu gdyż dźwięk jak sądzę niejest nagrywany w DOLBY DIGITAL tylko zapewne w mono ewentualnie stereo ato szybciej powinna przebywać obróbka materiału gdyż już niema raczej tak dużo obliczeń z dźwiękiem no chyba że masz jakąś konkretną cyfrówkę to już inna sprawa.

Szeregowy arju ma szanse

Domyślnie Serdeczne dzięki.

Dziekuję za odpowiedź.Szczerze powiedziawszy ,juz nie bardzo wierzyłem ,że ktokolwiek się odezwie .Problem rozwiązałem.Kupiłem nowy komp .Masz rację ,cała rzecz polegała na tym ,że było zbyt mało pamięci (tylko 512),zasłaba grafika (gfor 440 mx)i słaby procek (atlon 1.8 xp).W związku z tym poszedłem do sklepu,kupiłem nowy kmp (1g pamięci,procek atlon3.20) i to wysatarczyło,nawet karta graficzna zintegrowana z płytą( na razie nie mam kasy na dobra grafikę)wystarcza.Nero śmiga aż miło.Nauczyłem się już nawet projektować własne przyciski,i tła do menu.troszkę mnie drażni ,ze jak dam do menu podkład muzyczny to nie mogę zautomatyzowac startu filmu,ale poza tym wszystko jest super.Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

BLADE2042 BLADE2042 ma szanse Avatar BLADE2042

Domyślnie

Witam ponownie jak niemożesz zautomatyzować start filmu bo niebardzo jaże.Przecież jak robisz cały materiał i nawet dodajesz menu to jak masz już gotowy materiał nagrany na płycie dvd i wsadzasz do stacjonarnego dvd to najpierw odpala automatycznie menu no chyba że nierobisz z menu tylko sam film ale czy tak lub tak to powinno automatycznie odpalic np.z menu potem tylko wybierasz która scena z menu ma byc odtworzona filmu i na pilocie OK wszystko przynajmniej tak u mnie to działa mam nadzieję że próbowałeś z ruchomym menu zrobić film naprawdę extra to wygląda.Chyba że niewchodziłeś w funkcję gdzie przed nagraniem na płytę dvd dzielisz cały materiał ręcznie lub automatycznie dzieli na sceny abyś mógł potem jak oglądasz na stacjonarnym dvd przeskakiwać skipem i przechodzić np.od 4 do 10 sceny lub odrazu wpisać 10 i przeskakuje jak to jest na płytach oryginalnych z filmami są tam w NERO jak już wsp.takie funkcje jeśli tego niezrobisz to po włożeniu płyty do dvd stacjonarnego będziesz mógł tylko cały materiał obejrzeć od początku do końca niebędziesz móg przejść do danej sceny która będzie Cię interesować.Pozdrawiam i liczę na twoją odpowiedź!

Szeregowy arju ma szanse

Domyślnie

Cześć.Nie zrozumielismy się Menu działa u mnie świetnie.Jednak lubię robić menu ,które po kilkunastu sekundach zaczyna automatycznie odtwarzać główny film (oczywiście jezeli oglądający nie podejmie jakiejś innej czynności).Niestety jest to do zrealizowania tylko jeżli tłem menu jest fotografia a nie animacja,jeżeli przyciski nie są animowane i nie podłączymy pod menu tła dzwiękowego.W momencie gdy któryś z powyższych warunków nie zostanie spełniony,menu bedzie sie odtwarzało non stop od początku i nie odtworzy filmu automatycznie.Robiłem film dla teściowej ,a ona umie tylko włożyć płytę do odtwarzacza,obsługa pilota to dla niej czarna magia,dlatego chciałem ,aby po wyświetleniu menu przez kilknascie sekund,zaczął sie odtwarzać film.
    Ale taki problem to nie prblem pisze to raczej jako ciekawostkę
    Ostatnio edytowane przez arju ; 26.Jan.2007 o 13:11

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)