+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Kłopot z odtwarzaniem własnych filmów na odtwarzaczu DVD

Szeregowy Dino ma szanse

Angry Kłopot z odtwarzaniem własnych filmów na odtwarzaczu DVD

Nagrałem kamera cyfrową film, a następnie obrobiłem ten film w komputerku. Efektem końcowym był film z rozszerzeniem avi. Aby móc odtwarzać w odtwarzaczu DVD przepusciłem go przez NERO, a następnie wypaliłem go na płytkę DVD-R 4,7GB. Posiadam odtwarzacz DVD/CD NV-VP31 firmy panasonic i nie mogę odtworzyć filmów wykonanych własną techniką. Po włożeniu płyty pojawia się napis "NoPlay" i to wszystko. Z informacji zawartych w instrukcji jest napisane, że przyczyna może być: płyta nie jest nagrana (to wykluczam), aktywna jest blokada rodzicielska (przypuszczam, że to tez odpada), odtwarzacz nie jest w stanie odtworzyć formatu danej płyty (i to może być prawda). Prawdopodobnie robię coś źle. Pomóżcie mi proszę.
    Pozdrawiam
    Dino

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

W efekcie końcowym jakie pliki nagrywasz na płytę dvd? Jeżeli nagrywasz plik avi to nie na każdym odtwarzaczu go oglądniesz.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Szeregowy Dino ma szanse

Domyślnie

Hej!
    Właśnie, że plikiem końcowym jest film dvd. Teoretycznie powinien być obsługiwany przez odtwarzacz, a nie chce.
    Nie wiem co zrobić.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał Dino
    Hej!
    Właśnie, że plikiem końcowym jest film dvd. Teoretycznie powinien być obsługiwany przez odtwarzacz, a nie chce.
    Nie wiem co zrobić.
    A na kompie film normalnie się odtwarza?

Szeregowy Dino ma szanse

Domyślnie dvd - odtwarzacz dvd

Na kompie wszystko jest OK. Co mam zrobić od momentu kiedy powstanie film z rozszerzeniem avi?

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

A Twój stacjonarny DVD odtwarza format DivX? Bo wyglada na to, że nie zrobiłeś konwersji do formatu DVD-Video - powinieneś mieć zbiór plików z rozszerzeniem *.vob

Podporucznik punisher ma szanse Avatar punisher

Domyślnie

Myślę, że po obróbce filmu na kompie powinieneś od razu zapisać go w formacie dvd. Będzie to lepsze jakościowo wyjście niż kompresja do pliku .avi, a następnie zmiana do dvd.
    Nec Hercules contra plures
    Moje palniki: BENQ DW1650 & ASUS 1608P3S
    Nec 3540A
    Bye plextor, Pioneer 112 rules

Szeregowy Dino ma szanse

Domyślnie DVD - odtwarzacz dvd

Przepuściłem plik .avi i otrzymałem kilka plików m.in. .vob i .bup, ale nie chce ruszyć na dvd. Wobec tego powiedzcie mi, co powinienem zrobić i jakich narzedzi użyć? - krok po kroku. Jestem początkującym filmowcem i używam nero. Ponoć to wystarczy.

Szeregowy crowbme ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Dino
    Przepuściłem plik .avi i otrzymałem kilka plików m.in. .vob i .bup, ale nie chce ruszyć na dvd. Wobec tego powiedzcie mi, co powinienem zrobić i jakich narzedzi użyć? - krok po kroku. Jestem początkującym filmowcem i używam nero. Ponoć to wystarczy.

witam, jesli nie widzi plyty, sprobuj nagrac te pliki *.vob i *.bup na innej plycie. panasoniki maja czasem problem z odczytem plyt dvd, zwlaszcza nie markowych. jesli to nic nie pomoze, sprobuj nagrac te pliki w innym programie, ktory potrafi nagac plyte dvd-video. jesli i to nic nie pomoze, sprobuj caly zmontowany film nie przetwarzac do *.avi - wczesniejsza wypowiedz jednego z kolegow - tylko nagrac bezposrednio na dvd-video z programu, ktorego uzywales do montowania filmu. jesli ten porgram daje taka mozliwosc, zapisz ten projekt nie na dvd-video, a do pliku *.iso. pozniej w nero nagraj tylko poprzez opcje "wypal obraz". pozdrawiam i milej zabawy. jakby co zapraszam na maila: crowbme@wp.pl
    Server Station - Plyta Gigabyte GA-7DPXDW-P 2x Athlon 1690MHz, 2GB Ram, G-force 2MX, 2x barracuda 500GB - 1x WD 500GB, Benq 1640 fw BSRB - jako serwer FTP i multimedialny, HP DV5-1170ew stacja robocza

Szeregowy crowbme ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał Dino

witam, jesli nie widzi plyty, sprobuj nagrac te pliki *.vob i *.bup na innej plycie. panasoniki maja czasem problem z odczytem plyt dvd, zwlaszcza nie markowych. jesli to nic nie pomoze, sprobuj nagrac te pliko w innym programie, ktory potrafi nagac plyte dvd-video. jesli i to nic nie pomoze, sprobuj caly zmontowany film nie przetwarzac do *.avi - wczesniejsza wypowiedz jednego z kolegow - tylko nagrac bezposrednio na dvd-video z programy, ktorego uzywales do montowania filmu. jesli ten porgram daje taka mozliwosc, zapisz ten projekt nie dvd-video, a do pliku *.iso. pozniej w nero nagraj tylko poprzez opcje "wypal obraz". pozdrawiam i milej zabawy.
    Server Station - Plyta Gigabyte GA-7DPXDW-P 2x Athlon 1690MHz, 2GB Ram, G-force 2MX, 2x barracuda 500GB - 1x WD 500GB, Benq 1640 fw BSRB - jako serwer FTP i multimedialny, HP DV5-1170ew stacja robocza

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)