+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: jak splesc ac3 z avi?

kapitanborsuk
    Gość

Exclamation jak splesc ac3 z avi?

Witam. Czy da rade stworzyc pusty plik avi i splesc z nim sciezke dzwiekowa w formacie ac3 5.1 z obsluga LFE w taki sposob by nie stracic jakosci sciezki audio? Jesli tak prosze o przedstawienie sposobow.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

prząśniczki na peronie we Włoszczowej takie rzeczy robią , a jak to nie pomoże to młotek ale co najmniej 5 kg
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

DVD-LabPro ma możliwość dodawania ścieżki audio, ale tylko do projektu DVD. Wtedy masz do wyboru różne ścieżki audio, oprócz tego możesz dodać tekst.

Szeregowy Henryk Kwinto ma szanse Avatar Henryk Kwinto

Domyślnie

Oczywiście, że można. W VirtualDubMod.

Wyczepująca instrukcja -> Scalanie pliku video ze ścieżką dźwiękową w formacie AC3 / MP3
    Pozdrawiam Henio

kapitanborsuk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Henryk Kwinto
    Oczywiście, że można. W VirtualDubMod.

Wyczepująca instrukcja -> Scalanie pliku video ze ścieżką dźwiękową w formacie AC3 / MP3
    Hm... wszystko by bylo pieknie, Ale schody pojawiaja sie juz na poczatku opisu bo nie mam pliku video z ktorym chce powiazac sciezke dzwiekowa, chodzilo mi o cos innego uwaznie przeczytaj moje pytanie. pozdro

Domyślnie

Przyznam się, że czegoś nie rozumiem. Pusty plik *.avi połączony ze strumieniem audio *.ac3 5.1.

Czym to chcesz odtwarzać? Na stacjonarnym DVD?

Napisz więcej szczegółów.
    Pozdrawiam Henio

Domyślnie

Cytat Napisał kapitanborsuk
    Hm... wszystko by bylo pieknie, Ale schody pojawiaja sie juz na poczatku opisu bo nie mam pliku video z ktorym chce powiazac sciezke dzwiekowa, chodzilo mi o cos innego uwaznie przeczytaj moje pytanie. pozdro

Podałem odpowiedź - DVD Lab Pro

Domyślnie

Cytat Napisał Filon by A-men
    Podałem odpowiedź - DVD Lab Pro
    Nie chce być niegrzeczny, ale w DVDLab Pro otrzymamy DVD video, czyli pliki *.Ifo *.bup i *.vob , a nie *.avi

Czekam na odpowiedź kapitanborsuk.
    Pozdrawiam Henio

Domyślnie

Nie chce być niegrzeczny, ale w DVDLab Pro otrzymamy DVD video, czyli pliki *.Ifo *.bup i *.vob , a nie *.avi

Czekam na odpowiedź kapitanborsuk.
    A co wtedy stoi na przeszkodzie w enkodowaniu do dowolnego formatu, w dowolnej jakości ? Może to trochę dookoła, ale za to działa
    Wbrew pozorom zadanie wcale nie jest łatwe.

Pozdrawiam

Filon by A-men
    Yet another AmigaPPC user
    Ostatnio edytowane przez Filon by A-men ; 09.Mar.2007 o 23:34

kapitanborsuk
    Gość

Domyślnie

Prosciej ujmujac: chce pliki ac3 5.1 odtwazac na stacjonarnym dvd playerze nie tracac jakosci i odtwarzac jako dzwiek wielokanalowy, juz prosciej sie nie da na zadnym forum nikt nie potrafi rozwiazac tego problemu,
    Wpadlem na taki pomysl ze moze zapisywac je jako sciezki dziwiekowe dvd ale mam tylko nagrywarke cd i sie zastanawiam jak bedzie to dzialac jak przepale plytke cd w trybie zapisu udf w nero jest taka mozliwosc ale nigdy tego nie robilem. pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie

kapitanborsuk
    Gość

Domyślnie

no tak ale trzeba najpierw zaladowac plik video zeby zaladowac do tego sciezke dziwiekowa, prawda?
    W zasadzie to wisi mi jaki bedzie format koncowy chce poprostu miec dobrej jakosci wielokanalowa muzyke na plytce ktora bede mogl wrzucic sobie do dvd playera i cieszyc sie dzwiekiem przestrzennym Ps nie mam nagrywarki dvd wiec trzeba rozkminic tak azeby dzialo to na plytce cd

A jak mozna ac3 zapisac do formatow audio kompatybilnych z dvd? Przeciez sa takie bo tloczy sie plyty audio wielokanalowe czyz nie? Potem mozna by bylo to wrzucic na cd zapisac w trybie udf i odtwarzac na dvd stacjonarnym.. moze to jest jakies rozwiazanie?
    Ostatnio edytowane przez kapitanborsuk ; 14.Mar.2007 o 20:45

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

jaki masz odtwarzacz stacjonarny ? , jakie formaty obsługuje , jeśli chcesz słuchać muzy przez kino domowe to niezły pomysł , zastanowić się trzeba czy warto , czy nie lepiej podłączyć głośniki do kompa ? mając dobrą dźwiękówkę i odpowiedni program efekt jest o 100% lepszy
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia