+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Mam 5 vobów - jak dorobić ifo i bup?

Szeregowy adamino ma szanse

Domyślnie Mam 5 vobów - jak dorobić ifo i bup?

Więc tak:
    zgrałem sobie film dvd na dysk ale niestety nie mogłem odczytać plików ifo i bup i mam takie pliki:
    VTS_01_1.VOB
    VTS_01_2.VOB
    VTS_01_3.VOB
    VTS_01_4.VOB
    VTS_01_5.VOB
    Nie mieszczę się one na płycie jednowarstwowej więc muszę je przerobić dvd shrinkiem ale on wymaga plików ifo i bup Nie wiem czy bup ale ifo na pewno.
    Jest jakiś sposób żeby zrobić te pliki na podstawie vobów?
    Pozdro

Szeregowy piotrekt ma szanse

Domyślnie

jest taki program, nazywa się IFOedit. Poszukaj na necie. Jeśli nie znajdziesz, napisz, wrzucę go na jakiś serwer

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Sam jestem ciekaw, jak się spisze ten program / czy to jest możliwe?

Szeregowy piotrekt ma szanse

Domyślnie

Przy poprzednim poscie pospieszyłem się, pisząc że możliwe jest utworzenie IFO z samych tylko VOB-ów, wprawdzie jest w tym programie opcja "create new IFO", ale można to tylko zrobić na podstawie starych plików IFO. Program jest bardzo zaawansowany. Więc może komuś to się w końcu uda. Życzę powodzenia

Domyślnie

W sumie wystarczyłoby "sprawić" aby te vob'y odtwarzały się po kolei (nawet na chamca nagrać je w katalogu głównym zmieniając rozszerzenie na mpg). Jednak z dostępem do różnych ścieżek dźwiękowych (językowych) może już być problem (nie znam się za dobrze).

Szeregowy Henryk Kwinto ma szanse Avatar Henryk Kwinto

Domyślnie

Cytat Napisał piotrekt
    Przy poprzednim poscie pospieszyłem się, pisząc że możliwe jest utworzenie IFO z samych tylko VOB-ów, wprawdzie jest w tym programie opcja "create new IFO", ale można to tylko zrobić na podstawie starych plików IFO.
    Jak najbardziej jest to możliwe. IfoEdit to jeden z najstarszych programów służących do edycji plików IFO, ale również do ich tworzenia.
    Nie będę się rozpisywał, bo program jest faktycznie skomplikowany, ale zapewniam, że da się z plików *.VOB utworzyć IFO.

Tutaj jest krótki opis: DVD18(10)-DVDR (łączenie filmów) w rozdziale Modyfikacja IFO

W miarę możliwości służę pomocą. Używam IfoEdit od paru lat.
    Pozdrawiam Henio

Domyślnie

Fiuuu... no to by była rewelka. Kiedyś potrzebowałem czegoś takiego, ale już nie pamiętam dlaczego/okoliczności.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia