+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Z VHS do komputera.

wiertaczek inic ma szanse Avatar inic

Domyślnie Z VHS do komputera.

witam

Mam urzadzenie (kupione na allegro) dzieki ktoremu podlaczam kamere (lub magnetowid) VHS do USB i dzwiek do karty dzwiekowej.Kamera pieknie dziala przy tym jako webcam,ale niestety tylko kilka min bo VHS sie wylacza i znow trzeba wlaczyc

ps.czemu o tym pisze? bo widze kilka watkow i jakos nikt na nie nie odpowiedzial urzadzonko firmy Digitus Pocket USB 2.0 Video Grabber.Niewielkie,zwyklym Windows Move Maker zgrywam do .wmv

tak to wyglada :
    http://www.computerstore.co.nz/store...idproduct=4984

pozdrowko
    Ostatnio edytowane przez inic ; 20.Mar.2007 o 19:33

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

ciekaw jestem ile za to coś dałeś , moje vhs ma wyjście euro lub antena ale to mój problem , za takie cacko dać prawie 90 dolców i żeby niedziałało ? toć to śmiechu warte badziewie , propo postu myślę że masz demowe oprogramowanie , sprawdź czy masz demo czy pełną wersję , jeśli masz pełną to może jakaś aktualizacja
    Ostatnio edytowane przez asterix ; 20.Mar.2007 o 22:18
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie Mądry człowiek dwa razy więcej słucha niż mówi.

Witam
    Mądry człowiek dwa razy więcej słucha niż mówi.

Ripper jest sprzętowy.Sterownik na stronie producenta,poza tym zadnego softu nie trzeba.Zwykle USB camera,włączasz i masz.Jak sobie bedziesz "zrzucał" w np. Pinacle Studio czy jak on sie tam nazywa,Twoja sprawa....możesz jak pisałem w zwykłym Windows Movie Maker.Do amatorskich zastosowań,kiedy chce fragmenty filmów pozrzucać i zrobić sobie pamiątkowe filmiki wystarcza w zupełności.Nawet nie edytuję tego,po prostu zrzucam WMM-em na format wmv i tyle.Przejsciówke na scart sobie dorabiasz i podłączasz.Mnie czasem działa to jako kamerka internetowa (tradycyjne się chowają),ale działa tylko kilka min (wina kamery która wyłącza się automatycznie kiedy nie nagrywasz),restart i dalej działa.
    Reasumując:mam "dzinksa" który mi sygnał analogowy zamienia na cyfrowy,czyli kamera VHS,magnetowid itp.

ps.Nie widziałeś na oczy i piszesz badziewie?Trochę zastanowienia.
    Moj grabber kosztował około 160 zł a ja odkupiłem od szwagra na stówkę bo mu padła kamera i logiczne że starego vhs'a nie bedzie naprawiał.
    jest podobne na allegro :
    http://www.allegro.pl/item177735556_...r_okazjia.html

http://www.digitus.pl/
    w dziale :
    Products > Multimedia > Video Adaptors
    widze ze juz jest lepsze,o wiekszej rozdzielczosci i więcej frames/s - moje jest słabsze ale dla mnie wystarczające
    Ostatnio edytowane przez inic ; 21.Mar.2007 o 08:10

Domyślnie

czy to reklama sprzętu ? tak zachwalasz to cudo a dalej marudzisz że działa tylko kilka minut , coś jest nie tak , tylko nie wiem z czym , gdybym miał wydać stówe ( jak napisałeś ) i jeszcze dorabiać koncówkę scart , wyciągnąłem z szafki stary kabel scart , obciąłem jedną koncówkę , dorobiłem chinch i mini jacka , podłączyłem vhs , działa ! koszt 5 zeta za koncówki i 15 minut roboty , pozostawiam ten wątek bez dalszych komentarzy
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie Cfaniak

Do czego sobie niby podłaczyłeś te swoje koncówki ?Do czego podłaczyłeś w komputerze sygnał analogowy video ?
    Poza tym czytaj dokładnie.Jako webcam moze pracowac kilka min.Masz pojęcie ze kamera VHS wyłącza się po kilku min na podglądzie?To było niejako na marginesie,bo sprzęt ten mam do zgrywania a nie jako webcam.
    Wszystko co napisałem do tej pory jest opisem alternatywy podłączenia VHS do komputera w prosty sposób,tym bardziej że przeglądając wątki na nic takiego nie natrafiłem....a jeden pajac się przyp... i chce mnie przekonać że również jestem-pajac.Wybacz,pokrewieństwa sie nie doszukuj.

Domyślnie

Cytat Napisał inic
    Do czego sobie niby podłaczyłeś te swoje koncówki ?Do czego podłaczyłeś w komputerze sygnał analogowy video ?
    Poza tym czytaj dokładnie.Jako webcam moze pracowac kilka min.Masz pojęcie ze kamera VHS wyłącza się po kilku min na podglądzie?To było niejako na marginesie,bo sprzęt ten mam do zgrywania a nie jako webcam.
    Wszystko co napisałem do tej pory jest opisem alternatywy podłączenia VHS do komputera w prosty sposób,tym bardziej że przeglądając wątki na nic takiego nie natrafiłem....a jeden pajac się przyp... i chce mnie przekonać że również jestem-pajac.Wybacz,pokrewieństwa sie nie doszukuj.
    ostre słowa , ale miło że się przedstawiłeś , a jeśli się nie orientujesz to sygnał analogowy video podłączyłem do karty tv " Pajacu " , a sygnał audio też , to chyba wszystko co miałem do powiedzenia w tym temacie
    Pozdrawiam

Szeregowy mzmmartin ma szanse

Domyślnie Dziwny problem

Witam, zakupiłem urządzenie Digitus Video Grabber, no ale mam następujący problem: Gdy cche uruchomić program Digitus Video Grabber wyskakuje mi komunikat: "You need the device", i nie wiem o co chodzi a wszystko dobrze poinstalowałe. Zastanawia mnie jedna rzecz. w Menagerze Urządzęń w sekcji Kontrolery dźwieku, video i gier - urządzenie zaisntalowalo sie jako USB 2821, sprawdzalem juz sterowniki pryginlane i te ze strony Digitusa, ale niestety dzieie sie to samo. Wiecie o co chodzi Pozdrawiam. Załucki Marcin

Domyślnie

Cytat Napisał mzmmartin
    Witam, zakupiłem urządzenie Digitus Video Grabber, no ale mam następujący problem: Gdy cche uruchomić program Digitus Video Grabber wyskakuje mi komunikat: "You need the device", i nie wiem o co chodzi a wszystko dobrze poinstalowałe. Zastanawia mnie jedna rzecz. w Menagerze Urządzęń w sekcji Kontrolery dźwieku, video i gier - urządzenie zaisntalowalo sie jako USB 2821, sprawdzalem juz sterowniki pryginlane i te ze strony Digitusa, ale niestety dzieie sie to samo. Wiecie o co chodzi Pozdrawiam. Załucki Marcin
    sprawdź stery od monitora , załaduj płytkę i niech system sam znajdzie stery do kontro, cosik mi się zdawa że grafka coś czka
    Pozdrawiam

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Ja proponuję troche inne rozwiązanie.

1. odinstaluj to dziwne USB i Digitusa.
    2. restart;
    3. odłącz Digitusa i włącz kompa;
    3. usuń pozostałości po sofcie Digitusa;
    4. zainstaluj soft Digitusa - bez podłączonego sprzętu;
    5. restart;
    6. podłącz Digitusa i włącz kompa;
    7. sprawdź działanie.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)